iPhone-ul tau monitorizeaza oriunde te duci

Scris de

Daca sunteti fani Apple iata o stire care ar trebui sa va puna pe ganduri: sistemul de operare iOS, prezent pe iPhone, tabletele iPad sau playerele media iPod, monitorizeaza oriunde va duceti.

Si salveaza din cand in cand detaliile intr-un fisier secret care este copiat pe calculatorul utilizatorului atunci cand cele doua dispozitive sunt sincronizate.
Fisierul contine latitudinea si longitudinea unde te afli, impreuna cu data exacta.
Pentru anumite telefoane, gadgetul si-a supravegheat stapanul de aproape un an, din iunie 2010, de cand iOS 4 a fost iPhone 4 cu noul sistem de operare. Ulterior si alte modele au fost updatate.
Descoperirea a fost facuta de doi cercetatori britanici, Pete Warden si Alasdair Allan, care si-au prezentat descoprirea pe scena conferintei Where 2.0, desfasurata in San Francisco miercuri.

Google a fost criticat pentru aplicatia Latitude, unde datele utilizatorului sunt trimise mai departe daca utilizatorul accepta. In schimb, in terminalul Apple, fie ca vrei, fie ca nu. Si oricine va poate fura telefonul si sa-i faca un jailbreak, astfel incat hotul sa aiba acces la fisierele sale si, deci, la baza de date cu locatiile.

Pasajul buclucas

Apple poate pretinde, insa, ca are permisiunea de a colecta datele: la finele acordului de folosire pentru programul iTunes exista un paragraf despre servicii bazate pe locatie. Aici se mentioneaza ca Apple si partenerii sai pot colecta, folosi si partaja locatii precise, inclusiv geografia in timp real al calculatorului sau dispozitivului tau Apple. Aceste date ar fi colectate anonim pentru imbunatatirea serviciilor.

Intimitatea, problema universala

Intimitatea este o mare problema a lumii tehnlogice de azi: cele mai populare aplicatii de iPhone si Android colecteaz informatii de la utilizatori, Google a recunoscut ca a preluat datele WiFi prin intermediul serviciului Google StreetView iar Facebook a avut de infruntat un scandal-monstru anul trecut.

Sursa: The Guardian
Sursa foto: www.smh.com.au

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] sau Google (Street View). Apple, insa, a incercat sa dreaga busuiocul, desi a fost afectata cand iPhone monitoriza anterior oriunde merg proprietarii iar programele din App Store au ajuns in dese randuri un fel de Big […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.