MediaTek anunta primul procesor mobil octa-core “adevarat”

Scris de

Cuvantul “octa-core” apare tot mai mult in vocabularul companiilor din domeniul tehnologiei.

Lasand la o parte premiera facuta de Advanced Micro Devices (AMD) pe arhitctura x86, Samsung si Renesas au prezentat la inceputul acestui an primele procesoare cu opt nuclee destinate smartphone-urilor si tabletelor.
Dar acestea nu erau cu adevarat procesoare cu opt creiere de procesare, ci alaturarea a doua grupuri de cate patru nuclee, unul Cortex A15 si altul Cortex A7, folosind arhitectura big.LITTLE de la ARM Holdings. Mai nou, si Motorola s-a laudat cu cipul X8, dar nici acesta nu se ridica la inaltimea criteriilor.

Iar vai, Samsung s-a mai si impiedicat pe parcurs asa ca, in final, super-smartphone-ul Galaxy S4 a ajuns sa fie livrat in principal cu cipuri Qualcomm Snapdragon 600. Coreenii nu s-au lasat mai prejos si au anuntat zilele trecute un nou procesor, Exynos 5 Octa 5420, care aduce un cip grafic Mali T-628, cu sase nuclee. Acesta rezolva o serie din vechile disfunctionalitati, dar e tot bazat pe doua grupuri de cate patru nuclee.

Ei bine, MediaTek nu se lasa mai prejos. Putin cunoscuta in Europa, compania taiwaneza livreaza o mare parte din procesoarele care se gasesc in smartphone-urile livrate in China.

Spre deosebire de „silicoanele” Samsung, produsul MediaTek poate lucra cu toate cele opt nuclee in acelasi timp, ceea ce aduce o serie de imbunatatiri ale performantei.

Sursa: Android Authority
Sursa foto: Android Authority

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.