Activision Blizzard isi cumpara independenta cu 8,17 miliarde de dolari

Scris de

Creatoare a unor jocuri de renume mondial, precum Starcraft, Diablo, World of Warcraft sau Call of Duty, Activision Blizzard va rascumpara un pachet de 429 de actiuni detinute la companie de catre conglomeratul media Vivendi, operatiune care va costa 8,17 miliarde de dolari.

Compania va plati 5,83 de miliarde de dolari, in timp ce un grup de investitori, condus de directorul executiv Bobby Kotick si co-presedintele Brian Kelly, va cumpara alte 172 de milioane de actiuni de la Vivendi pentru 2,34 miliarde de dolari. Intre investitori se gaseste si grupul chinez Tencent Holdings. In total, conducerea si partenerii sai vor detine circa 25% din actiuni.

Grupul francez va ramane in urma operatiunii cu 83 de milioane de titluri, ceea ce inseamna 12%.

Activision Blizzard va finanta achizitia cu 1,2 miliarde de dolari din banii gheata detinuti in conturi, in timp ce 4,6 miliarde de dolari vor fi imprumutati de la banci precum JPMorgan si Bank of America.

Vivendi incearca de mult timp sa extraga bani de la subsidiara, dupa ce nu a gasit cumparator pentru partea sa. La un moment dat, grupul francez detinea 60% din Activision Blizzard. Inceputul acestei saptamani gasea Vivendi anuntand o runda de negocieri pentru a forta acordarea unui dividend special de 3 miliarde de dolari.

Vivendi are datorii de 17 miliarde de dolari si a anuntat zilele trecute si vanzarea actiunilor sale detinute la Maroc Telecom catre Emirates Telecommunications pentru 4,2 miliarde de euro. De asemenea, conglomeratul analizeaza divizarea, astfel incat operatorul telecom SFR, care activeaza in Franta, sa fie separat, urmand ca societatea sa se concentreze pe activitatile media. Vivendi detine casa de discuri Universal Music, postul tv Canal Plus si operatorul de internet GVT din Brazilia.

In schimb, Activision Blizzard a terminat primul trimestru cu lichiditati de 4,3 miliarde de dolari si a raportat pentru 2012 un profit net de 1,149 miliarde de dolari. Jocurile sale au inspirat generatii intregi, asa ca nu ne ramane decat sa-i uram succes in noua viata!…

PS: Asteptam filmul Warcraft si Starcraft: Ghost! Daca se poate…

Sursa: VentureBeat
Sursa foto: www.darkestofangels.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] mai detine o cota minoritara la Epic Games – cunoscuta pentru motorul grafic Unreal, dar si o cota minoritara de 6% in cadrul Blizzard, producator de jocuri extrem de cunoscut pentru francizele StarCraft, WarCraft, World of Warcraft […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.