Renesas anunta un procesor pe arhitectura big.LITTLE si grafica PowerVR Series 6

Scris de

Samsung nu este singurul producator de semiconductori care va lansa in acest an un procesor cu opt nuclee pe arhitectura big.LITTLE a celor de la ARM Holdings: japonezii de la Renesas tocmai ce au prezentat un astfel de exemplar la Barcelona.

Numit APE6, acesta foloseste patru nuclee Cortex-A7 si patru nuclee Cortex-A15, permitand smartphone-ului sau tabletei sa schimbe intre cele doua grupuri in functie de necesarul de putere. Partea interesanta este ca daca despre Exynos Octa se zvoneste ca va folosi un cip grafic PowerVR Series 5 de la Imagination, la fel ca iPad sau consola portabila PS Vita, noul APE6 va folosi generatia urmatoare Series 6, designul avand nume de cod “Rogue”.

Sa vedem cum se va comporta noul cip atat contra rivalilor traditionali, cat si a noilor APU Temash de la Advanced Micro Devices.

Sursa: Engadget
Sursa foto: technews.readymadesocialnetworkwebsite.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] la o parte premiera facuta de Advanced Micro Devices (AMD) pe arhitctura x86, Samsung si Renesas au prezentat la inceputul acestui an primele procesoare cu opt nuclee destinate smartphone-urilor […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.