Microsoft colecteaza maruntis de la Nikon pentru camerele foto Android

Scris de

Microsoft crede ca fiecare companie care integreaza Android, Linux sau Chrome OS ii datoreaza bani din cauza ca respectivele sisteme de operare folosesc o serie de patente ale sale.

Dupa ce a “convins” o serie de mari producatori de telefoane si tablete Android – precum Samsung, LG, HTC, Acer, Pantech sau Barnes & Noble – operatiune pe care Google a caracterizat-o drept “santaj”, gigantul software a luat in vizor si alte arii de interes unde Android si-a intins tentaculele.
Iar acum au ajuns in prim-plan camerele foto digitale cu sistemul de operare realizat de Google. Cum Samsung Galaxy Camera este protejata de acordul de licentiere semnat de colosul corean cu Microsoft, nu acelasi lucru se poate spune despre Nikon Coolpix S800c.
Asa ca de acum si japonezii vor cotiza iar intelegerea va acoperi si viitoarele lansari ale companiei. Sumele nu sunt publice.

Microsoft noteaza ca de la lansarea programului de licentiere din 2003 a semnat peste 1.100 de acorduri cu societati din intreaga lume.

Sursa: Microsoft
Sursa foto: All Things Digital

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.