Microsoft va colecta bani pentru telefoanele LG cu Android

Scris de

LG este ultimul producator de dispozitive Android care a semnat un acord cu Microsoft pentru licentierea de patente, gigantul software continuand sa isi foloseasca patentele ca arma pentru a forta companiile sa ii dea bani.

Intelegerea acopera toate tabletele, telefoanele si “alte dispozitive pentru consumatori” care vin fie cu Android, fie cu Chrome OS, ambele platforme dezvoltate de Google. LG este al 11-lea producator care cade de acord cu Microsoft pentru licentiere.
Alte companii importante care au semnat cu Microsoft sunt Samsung, HTC, Acer si ViewSonic. Taiwanezii de la HTC – care au produs primul telefon Microsoft – au semnat inca din 2010 sa deturneze cate 5 dolari catre Redmond pentru fiecare terminal Android vandut, pe cand Samsung s-a tinut tare pana la finele anului trecut.
Ambele companii au fost de acord sa lucreze cu Microsoft pentru Windows Phone 7. LG produce, de asemenea, smartphone-uri WP7, insa oficialii sai au fost dezamagiti de performantele acestora in vanzari inca de la lansare.

Probabil de aceea nu au fost prea incantati de Microsoft, mai ales ca au mai avut un parteneriat semnat in 2009, care s-a terminat cu un mare fas.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: iklanmanis.info

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Microsoft ii taxeaza pe ceilalti producatori cu care are acorduri de licentiere ( Samsung, HTC, LG, Viewsonic, […]

  2. […] sale. Acest lucru ar duce, teoretic, la o plata mai mica din partea Dell. Anterior, si Samsung, LG Electronics si HTC au semnat astfel de intelegeri cu […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.