Microsoft vrea sa cumpere Yammer, o retea de socializare pentru companii

Scris de

Desi pana acum Microsoft nu parea prea dornica sa intre pe taramul social, iata ca in doi timpi si trei miscari, gigantul condus de Steve Ballmer s-a razgandit.

Compania negociaza preluarea Yammer, o retea de socializare pentru firme, intr-o afacere care ar putea depasi un miliard de dolari. Yammer este folosita, in principal, ca unealta pentru comunicarea de grup si colaborare in interiorul companiilor. Iar acum incepe sa semene tot mai mult cu versiunile initiale ale Facebook. Numai ca, spre deosebire de creatia lui Mark Zuckerberg, Yammer se proclama drept “reteaua sociala enterprise” si pretinde ca nu concureaza in spatiul social destinat consumatorilor.

Maine ar putea aparea si primele rezultate in privinta tratativelor. O preluare a Yammer ar pozitiona Microsoft mai bine in concurenta cu Salesforce.com, care a cumparat o companie similara in aceasta luna, precum si cu Oracle, care a achizitionat recent doua companii ce analizeaza date de pe retelele de socializare. Yammer a fost infiintata in 2008 de catre David Sacks, fost director financiar la PayPal.
Reteaua este folosita de peste 200.000 de companii, printre care Ford si eBay. Yammer ofera companiilor instrumente pentru utilizarea interna similare celor disponibile pe Facebook.

Ramane sa vedem cum va impacta o astfel de decizie parteneriatul cu Facebook, unde Microsoft are o cota micuta de actiuni si o intelegere pentru integrarea rezultatelor sociale in Bing. Problema este ca esecul Google pe taramul social media arata ca domeniul nu e pentru orice neofit iar Microsoft are o gramada de teritorii unde s-a extins fara vreun rezultat notabil, cel mai concludent fiind motorul de cautare, unde Microsoft a ingropat mai mult de 6,5 miliarde de dolari in ultimii trei ani.

O “calcare pe bombee” cu Facebook in spatiul social ar putea duce la o indepartare a acesteia din urma de Microsoft. Pe de alta parte, Microsoft nu-si poate permite sa nu aiba o prezenta sociala. O retea profesionala este solutia perfecta, mai ales ca Microsoft face o gramada de bani din oferirea de software catre corporatii, Windows si Office fiind doua exemple evidente. Aducerea unor servicii in plus companiilor este, insa, o sarcina grea deoarece acestea sunt mai refractare din moment ce retelele nu sunt prea eficiente pentru cresterea vanzarilor sau a productivitatii.

Sursa: The Verge
Sursa foto: Mashable

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] sa supravietuiasca in lupta cu Android si iOS. Concomitent, Facebook a urmarit din transee cum Microsoft a preluat anul trecut reteaua profesionala Yammer pentru a spori facilitatile oferite de suita Office. Recent, Facebook a anuntat planuri pentru […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.