Nokia: Apple a modificat Siri in favoarea sa

Scris de

Dupa ce saptamana trecuta Apple provoca hohote de ras cand Siri anunta utilizatorii iPhone ca Nokia Lumia 900 e cel mai bun smartphone dintotdeauna, iata ca gigantul american a decis sa repare situatia.

Cum? In modul cel mai simplu pe care il stie: a modificat Siri astfel incat la aceeasi intrebare, asistenta personala de pe iPhone 4S favorizeaza acum produsul Apple.
Intrebata acum care e cel mai bun smartphone, Siri raspunde joviala “cel pe care il tii” sau “glumesti, nu-i asa?”
Pozitia Apple a fost ca Siri este un sistem inteligent care ajuta utilizatorii, insa in mod clar atunci cand nu le place raspunsul, ei rescriu software-ul, a declarat Tracy Postill, purtator de cuvant al Nokia, pentru Sydney Morning Herald.

Dar este o acuzatie pe drept? Potrivit Search Engine Land, asa si asa. Mai exact, Siri foloseste motorul de cautare Wolfram Alpha pentru a da raspunsuri. Iar acesta din urma rascoleste review-urile pentru produse de pe site-urile companiilor ca Best Buy, cel mai mare retailer de electronice din SUA. Aici gasim patru review-uri cu 5 stele in cazul Lumia si 86 de oameni care au dat un rating mediu de 4,7 stele pentru iPhone 4S.

Adevarata problema din spatele scandalului este ca Apple face cenzura. Dupa ce ani de zile a luptat pentru ca IBM sa nu fie singura forta care sa controleze “era informatiei”, dupa atatea procese cu Microsoft si dupa un “razboi rece” cu Google, fix Apple e compania care are exact acelasi comportament pe care tot ea il condamna. In definitiv, nu e prima oara cand Apple face asta, gigantul avand la activ cenzura impusa cand unele aplicatii erau mai sexi decat altele din App Store, in timp ce favoriza altele, sau eliminarea unui program dezvoltat de un castigator de premiu Pulitzer

Insa cat va mai dura pana ca vreo autoritate sa se sesizeze pentru comportament necompetitiv?

Sursa: CNET
Sursa foto: ca.nberra.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.