Nokia Store are 120.000 de aplicatii, ecosistemul duduie

Scris de

Pe masura ce Nokia renunta la batranul Symbian, finlandezii se lauda ca ecosistemul “incepe sa fie infloritor”. Magazinul virtual Nokia Store a ajuns la 120.000 de aplicatii, 15 milioane de descarcari zilnice, peste 120 de milioane de utilizatori inregistrati si 5 miliarde de download-uri realizate pana acum.

Mai mult, Nokia Store este acum disponibil la 145 de operatori telecom din 52 de piete diferite. Peste 100.000 de “itemi de continut” sunt acum disponibili pentru dispozitivele cu S40, iar acestea aconteaza 42% din ultimul miliard de descarcari. Utilizatorii seriei Asha au acum la dispozitie 25.000 de aplicatii. Nokia a profitat de ocazie ca sa sublinieze ofertele sale exclusive de la parteneri precum CNN, ESPN sau Sesame Street, desi adevaratele bijuterii sunt Nokia Maps si Nokia Music.

Potrivit nordicilor, un numar de 411 dezvoltatori au atins peste un milion de download-uri prin Nokia Store, un numar de 63 au trecut de 10 milioane, 28 au trecut de 25 de milioane. De asemenea, 9 dezvoltatori norocosi si talentati au trecut de 50 de milioane de descarcari iar 3 au depasit suta de milioane. Acestia sunt UTV IndiaGames, Pico Brothers si Inode.

Partea haioasa e ca, desi fragmentat, Nokia Store are mai multe aplicatii decat Windows Phone. In plus, daca tot duduie asa de mult ecosistemul, de ce il arunca Nokia la gunoi?

Sursa: Engadget
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.