Oppo si HTC vor lansa telefoane cu ecran 1080p. iPhone 5 ramane in urma

Scris de

Daca Apple si-a facut ditai marketingul cu ecranul Retina de pe iPhone 5, iata ca o serie de competitori asiatici fac de rusine gadgetul proiectat in Cupertino.

Chen Mingyong, directorul executiv al Oppo Mobile – firma care a realizat cel mai subtire smartphone din lume – a prezentat viitoarea nava-amiral, Find 5. Acesta va avea din nou baterie ce nu se poate schimba (pentru a preveni contrafacerea si o siguranta mai buna), insa marea diferenta o face ecranul cu rezolutie 1080p si o densitate a pixelilor de 441 ppi.
Ceea ce inseamna mult peste cei 326 ppi din iPhone 5, care mai are, la cei 4 inci ai sai, o rezolutie ciudata de 1136 x 640 pixeli, caree difera de orice standard. Nokia ofera deja 332 ppi pe modelul Lumia 920, care are ecran de 4,5 inci si rezolutie de 1.280 x 768. De asemenea, Sony Xperia S, HTC Rezound si Xiaomi Phone 2 vin cu 342 ppi in gadgeturi de 4,3 inci cu rezolutii de 1.280 x 720.

Avand in vedere denumirea, cel mai probabil seful Oppo descrie un gadget de 5 inci. Deja LG Display a prezentat un astfel de ecran in luna mai, in vreme ce taiwanezii de la Chimei Innolux au prezentat la IFA un alt display de 5 inci si rezolutie 1080p.

Anterior, presa a scris si de un viitor phablet HTC de 5 inci care ar avea tot un ecran full HD. Insa daca HTC va folosi un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960 ce suporta retelele LTE, Oppo va veni cu un procesor quad-core APQ8064, cu performanta dubla. Pe de alta parte, HTC continua traditia inaugurata cu Flyer si va veni cu un stylus.

Alte specificatii pentru Oppo Find 5 ar fi  2GB de memorie RAM, o camera de 12 megapixeli in spate, alta de 2 megapixeli in fata 16 sau 32 GB pentru stocare si o baterie de 2.500mAh.

Sursa: Engadget
Sursa foto: Phandroid

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.