Meg Whitman: HP trebuie, in ultima instanta, sa ofere un smartphone

Scris de

Odiseea Hewlett-Packard pentru a intra in lumea smartphone-urilor si tabletelor e lunga, complicata si cu final trist. Dar acum totul s-ar putea schimba iar webOS ar putea reinvia.

Dupa ce a preluat Palm, cel mai mare producator de calculatoare din lume a incercat sa imite Apple si sa se integreze vertical, folosind propriul sistem de operare atat pe calculatoare, cat si pe imprimante sau pe dispozitive mobile. Dar vai, TouchPad n-a avut nicio sansa si dupa doar doua luni de la lansare, HP a omorat divizia hardware iar ulterior a facut open source sistemul de operare webOS.
Ei bine, acum Meg Whitman, sefa gigantului a anuntat ca “in ultima instanta noi trebuie sa oferim un smartphone deoarece in multe state ale lumii acesta este primul dispozitiv de computing (pentru multi-nr)”. Ea a explicat si de ce este important: “Noi suntem o companie de computing, trebuie sa profitam de avantajele acestui factor de forma”. Problema este ca PC-urile sunt in regres iar viitorul il constituie tabletele si smartphone-urile, care devin din ce in ce mai prezente si inlocuiesc calculatoarele. Apple a fost compania care a “inventat” era post-PC iar succesul iPhone si iPad o dovedeste din plin. Problema este ca altii ca Samsung sau Lenovo au fost mai rapizi de picior iar HP a pierdut aproape trei ani stand pe o mina de aur.

Or, HP isi da seama ca pentru a exista in viitor, trebuie sa aiba o prezenta masiva in aceste piete. Deja compania a prezentat Envy X2, un hibrid laptop-tableta cu Windows 8. Pe de alta parte, HP nu poate sa se bazeze pe Windows Phone 8 pentru smartphone-uri deoarece costurile cu licenta Microsoft si cu cerintele hardware ar face preturile necompetitive.
Ceea ce ne aduce iarasi la webOS, scrie Engadget. Iar daca ne gandim ca sprijinul comunitatii se poate translata intr-un mod prin care webOS sa poata rula aplicatiile Android, asa cum face acum Research in Motion (RIM) cu QNX, atunci avem si solutia.

Stirea vine dupa ce au aparut in ultima vreme au aparut zvonuri ca HP lucreaza la un smartphone cu nume de cod Stingray, care sa fie full touch si bazat pe webOS. Si dupa cum am putut observa in propriul Pre 3, eliminarea tastaturii fizice ar putea reduce greutatea si ar creste locul disponibil pentru baterie, astfel ca HP ar putea implementa una de capacitate mai mare.

Sa le tinem pumnii!

Sursa: The Verge
Sursa foto: Gizmodo

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.