Profit de 562 milioane de dolari pentru Nvidia in 2012

Scris de

Producatorul de cipuri grafice si procesoare mobile Nvidia a realizat anul trecut un profit net de 562,5 milioane de dolari la venituri de 4,28 miliarde de dolari.

Vestea buna e ca pe ultimele trei luni ale anului precedent a scos 174 milioane de dolari, in crestere cu 50% fata de perioada similara a lui 2011, in timp ce veniturile au urcat si ele cu 16%, de la 950 de milioane de dolari la 1,1 miliarde. Pe de alta parte, cifrele sunt mai slabe fata de trimestrul al treilea, cand veniturile erau la un record de 1,2 miliarde iar profitul net se ridica la 209 milioane de dolari.
In timp ce linia de procesoare Tegra, folosite in smartphone-uri ca HTC One X si tablete precum Google Nexus 7 si Surface RT de la Microsoft, si-a crescut veniturile cu 50% pana la 540 milioane de dolari, adevarata performera o constituie divizia de cipuri grafice. Aceasta a adunat 3,2 miliarde de dolari, in ciuda declinului inregistrat de piata PC-urilor la nivel mondial.

In acest an Nvidia pariaza pe folosirea noilor procesoare Tegra 4, cu patru nuclee Cortex A15, in special pe tablete. De ce? O explica fondatorul si directorul general Jen-Hsun Huang: lipsa modemului 4G LTE integrat in procesor.

In fapt, acesta este motivul pentru care Qualcomm a avut in 2012 un an-traznet, caci producatorii de telefoane si tablete au preferat cipurile sale integrate in loc sa cumpere un procesor Nvidia si un modem separat de la companii precum Broadcom. In acest mod durata de viata a bateriei este mai buna, iar smartphone-urile sunt mai subtiri. Dar din cel de-al treilea trimestru Nvidia va avea propriul modem LTE integrat in Tegra 4, ajungand astfel sa concureze de pe picior de egalitate cu Qualcomm.

Pe de alta parte, Nvidia se bazeaza in acest an si pe Project Shield, o consola realizata chiar de catre ea si care ruleaza Android. Gadgetul poate face streaming intre calculatoarele cu placi video GeForce si consola portabila, astfel ca se pot juca direct pe aceasta jocurile de PC la grafica buna.

Sursa: Engadget
Sursa foto: Android and Me

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.