Procesoarele Nvidia Tegra 4 vor avea 72 de nuclee video si arhitectura Cortex A15

Scris de

Viitoarele procesoare Nvidia Tegra 4 vor pastra conformatia cu 4-plus-1 nuclee de procesare insa vor veni cu arhitectura ARM Cortex A15 si vor fi realizate in procesul de 28 nanomeri, intocmai ca si rivalul Snapdragon de la Qualcomm.

In plus, va avea un numar uluitor de cipuri grafice incorporate: 72, de sase ori mai multe decat generatia actuala, care se gaseste in tablete ca Nexus 7 si smartphone-urile HTC One X. Informatiile s-au scurs pe internet si au fost prezentate de Chip Hell.
Tegra 4 are nume de cod Wayne – de la Batman– si vine cu propriile-i superputeri: suporta rezolutii de 2.560 x 1.600, cu o capacitate de refresh de 120 Hz la 1080p. Ba mai mult, suporta rezolutii 4K!
Microprocesoarele in cauza vor fi primele cipuri Nvidia cu suport USB 3.0, alaturi de memorie DDR3L dual-channel.

Cine isi arunca putin ochii pe specificatii nu poate sa nu observe ca rezolutia este asemanatoare cu noile Exynos 5 de la Samsung, care sunt “creierele” tabletelor Nexus 10, ceea ce indica faptul ca tinta sa e piata tabletelor. Numai ca “silicoanele” Samsung sunt dual-core, pe cand cele Nvidia au patru centre active de procesare. De asemenea, mentiunea 4K arata ca cipurile ar putea ajunge si pe viitoarele televizoare inteligente cu Android/Google TV. In ritmul asta, calculatoarele cu procesoare x86 vor deveni desuete in doi ani…

Zvonurile de pe net indicau ca primul telefon care va sosi cu procesoare Tegra 4 va fi Xiaomi M3. Popularul brand chinezesc ar urma sa fie lansat cu un ecran 1080 de 4,5 inci, ceea ce duce la o densitate a pixelilor de 490 ppi, mult peste ceea ce ofera acum HTC Droid DNA/Butterfly J.

Asteptam CES 2013 in ianuarie!

Sursa: Engadget
Sursa foto: ajudandroid.com.br

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Presedintele sau Jen-Hsun Huang a dezvaluit la noul procesor Tegra 4. Desi specificatiile acestuia au aparut deja pe internet, acestea sunt in continuare fantastice: 72 de nuclee pentru procedorul grafic, capabile sa […]

  2. […] acest an Nvidia pariaza pe folosirea noilor procesoare Tegra 4, cu patru nuclee Cortex A15, in special pe tablete. De ce? O explica fondatorul si directorul […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.