Google vinde Motorola Home pentru 2,35 miliarde de dolari

Scris de

Google a anuntat vanzarea diviziei Motorola Home, care produce decodoare media pentru operatorii de cablu, catre Arris Group pentru suma de 2,35 miliarde de dolari.

Ca parte a tranzactiei Google va primi 2,05 miliarde de dolari in bani gheata iar de 300 de milioane de dolari va primi circa 15,7% din actiunile Arris. Pe langa Motorola Home, Arris va primi si dreptul de a licentia brevetele Motorola Mobility.

Arris va folosi tehnologia pentru a-si extinde oferta de servicii si echipamente pentru operatorii de cablu. “Industria are de infruntat cea mai mare transformare tehnologica a sa si impreuna Arris si Motorola vor fi capabile sa accelereze inovatiile conexe precum introducerea conectarii casei de care operatorii au nevoie si dupa care consumatorii tanjesc”, a notat Dennis Woodside, actualul director al Motorola Mobility.

In mod interesant, Motorola Home este mai profitabila decat divizia de dispozitive mobile, insa Google nu a dorit sa opereze pe teritoriul cablistilor. Dupa preluarea Motorola pe 12,5 miliarde de dolari s-a zvonit ca Google va dori sa integreze Google TV pe decodoarele media pe care le produce, insa acest lucru nu s-a intamplat. Mai mult, Nexus Q, un media streamer conectat la Google Play a fost retras din productie dupa ce site-urile specializate au aratat ca transmisia ruleaza greu iar gadgetul nu are prea multe folosinte. Google opereaza in prezent reteaua Google Fiber, care incepe sa conecteze locuintele din SUA la internet de mare viteza, fortand astfel cablistii sa gaseasca noi solutii de adaptare, pana cand internetul nu va ajunge pe televizoarele inteligente iar oamenii vor viziona si pe acestea show-uri si filme piratate.

De asemenea, Google va limita pagubele pe care Arris le-ar plati in cazul in care Motorola ar pierde procesul ci TiVo. Cele doua companii se judeca de mai bine de un an de zile pe motiv de incalcare a proprietatii intelectuale.

Google a preluat Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari. Anterior, s-a mai zvonit ca Google ar dori vanzarea fabricilor de telefoane ale Motorola catre Huawei, urmand sa pastreze doar patentele, insa nu ar fi dispusa sa lase la pret.

Una peste alta, Google a facut o super-afacere…

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] timp, Google a vandut divizia care produce decodoare pentru operatorii de cablu pentru 2,25 miliarde de do…. Desi Google a restructurat masiv unitatea si a lansat telefoane apreciate, precum Moto X sau Moto […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.