„Razboiul consolelor“: Sony a vandut 7 milioane de console PlayStation 4

Scris de

sony play station 4Sony sterge podelele cu Microsoft si Nintendo in „razboiul consolelor“: conglomeratul nipon a comercializat 7 milioane de console PlayStation 4 de la lansare, a anuntat compania japoneza, in timp ce Microsoft a livrat 4,2 milioane de console Xbox One, potrivit portalului specializat VGChartz.

Spre comparatie, vanzarile generatiei anterioare, Play Station 3, inregistrau doar 3,5 milioane de unitati vandute intre noiembrie 2006 si martie 2007. De altfel, Sony chiar are probleme in a onora comenzile din cauza cererii mari.

Vanzarile de PlayStation 4, care costa 399 de dolari reprezinta o dovada a faptului ca cererea pentru consolele performante de jocuri se mentine, intr-o era in care utilizatorii beneficiaza de jocurile ieftine pe tablete şi smartphone-uri. De altfel, consolele nu mai sunt doar simple instrumente pentru jocuri video, devenind intre timp adevarate centre de divertisment si oferind acces la multe servicii de streaming de filme online.

Sony urmeaza sa faca economii de 250 de milioane de dolari la divizia de entertainment şi vinde o participatie la producatorul de jocuri Square Enix.

Vanzarile de software pentru PlayStation 4, care nu este compatibila cu aplicatiile destinate versiunilor precedente ale consolei, sunt la randul lor in creştere. Peste 20,5 milioane de jocuri au fost vandute, in magazine şi online, pana pe 13 aprilie.
Dezvoltatorii intentioneaza sa lanseze circa 120 de jocuri pentru PlayStation 4, in acest an, se arata intr-un comunicat al Sony. Printre noutati se afla „Destiny“ – de la Activision Blizzard, si „NBA 2K15“ – de la Take-Two Interactive.

Microsoft a oferit un bundle cu jocul „Titanfall” de la Electronic Arts, oferit la pachet cu Xbox One la pretul de 450 de dolari, in timp ce pretul normal este de 499 de dolari. Microsoft a speriat anterior gamerii cu cerintele noului sistem, respectiv necesitatea unei conexiuni online permanente si obligatia de a cumpara si senzorul Kinnect.

Ulterior, Microsoft a revenit asupra multora din deciziile oficiale anuntate in privinta Xbox One. Gigantul a mentinut, insa, prevederea care impune plata unei subscriptii la Xbox Gold daca utilizatorii vor sa aiba acces la aplicatii pentru vizionat filme, precum Netflix, desi platesc separat abonament si la acestea.

Sursa: Reuters
Sursa foto: www.veooz.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] milioane console Wii U, mult sub obiectivul initial de noua milioane unitati. Comparativ, rivala Sony a vandut peste sapte milioane console PlayStation 4 iar Microsoft a livrat peste cinci milioane…, ambele in primele cinci luni de la lansarea pe piata. Or, Nintendo si-a lansat consola de ultima […]

  2. […] milioane console Wii U, mult sub obiectivul initial de noua milioane unitati. Comparativ, rivala Sony a vandut peste sapte milioane console PlayStation 4 iar Microsoft a livrat peste cinci milioane…, ambele in primele cinci luni de la lansarea pe piata. Or, Nintendo si-a lansat consola de ultima […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.