Skype introduce apelurile video pentru telefoanele Android

Scris de

Skype a introdus marti un nou serviciu care permite utilizatorilor de telefoane Android sa efectueze gratuit apeluri video catre contactele de pe Skype sau care detin telefoane Apple iPhone.

Compania, al carei nume a devenit la mijlocul anilor 2000 sinonim cu apelurile pe internet, spune ca aplicatia va suporta deocamdata apeluri video doar catre anumite telefoane HTC si Sony Ericsson.

Dar nu se vor limita doar aici. Compania doreste sa aduca optiunea pentru apeluri video pe cat mai multe platforme, potrivit lui Neil Stevens, director de vanzari si marketing pentru Skype.

Acest pas va starni cu siguranta o competitie intre producatorii de telefoane care se bazeaza pe software-ul Google Android si serviciul de apeluri video FaceTime al lui Apple. FaceTime a fost lansat anul trecut pentru iPhone si este acum disponibil pe tableta iPad2 si pe computerele ce folosesc Mac.

Noua optiune de apeluri video va ajuta Microsoft, noul detinator Skype, sa-si promoveze platforma Smartphone Windows Phone, care fuzioneaza cu platforma Nokia intr-un efort de a concura cu Android si Apple.

In ultimele patru luni ale lui 2010, Skype avea in medie 145 de milioane de utilizatori conectati pe luna. In anul 2010, utilizatorii au efectuat apeluri ce au insumat 207 miliarde de minute, dintre care 42% apeluri video.

Pentru moment, apelurile video pe mobil se afla intr-un stadiu de inceput, dar piata de apeluri fixe pe internet a crescut cu 12,6%, ajungand anul trecut la o valoare de 17,3 miliarde de dolari.

Cu noua aplicatie Android Skype, utilizatorii vor putea efectua apeluri gratuite intre telefoanele Andriod, iPhones, computerele Mac, computerele Microsoft Windows si televizoare.

Primele telefoane care suporta apelurile video sunt HTC Desire 5, Sony Ericsson Xperia Neo, Ericsson Xperia pro si Google Nexus S.

Autor: Andrada Florea

Sursa: Reuters
Sursa foto: Epicmobiles

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.