Vanzarile de tablete si telefoane cresc la Microsoft, dar profitul scade

Scris de

surface pro 3 nokia lumia 930Microsoft a inregistrat un profit net de 4,54 de miliarde de dolari in perioada iulie-septembrie, in scadere fata de 5,24 de miliarde din aceeasi perioada a anului trecut, dar vanzarile de smartphone-uri au crescut, iar cele de tablete sunt profitabile.

Astfel, veniturile totale s-au ridicat la 23,2 miliarde de dolari, cu 25% fata de acelasi interval din 2013, pe fondul extinderii afacerii din zona de cloud computing si a revenirii vanzarilor de echipamente.

Rezultatele diviziei de telefoane mobile, pe care Microsoft a preluat-o in luna aprilie de la Nokia, au depasit estimarile analistilor, inregistrand venituri de 2,6 miliarde de dolari. De altfel, Microsoft a vandut 9,3 milioane de modele Lumia, fata de 8,8 milioane cu un an in urma. Microsoft a lansat noi smartphone-uri recent, respectiv Lumia 830 – „primul smartphone de top la pret mic“ (Nexus 4 sau Nexus 5 ce or fi fost?) sau Lumia 1530 – un phablet de 6 inci, sau Lumia 930 – varful sau de gama.
Microsoft va renunta la denumirea Nokia a telefoanelor, care vor fi vandute sub numele Lumia. Gigantul a mai anuntat inchiderea productiei de telefoane Android.

De asemenea, vanzarile de tablete Surface Pro au consemnat o crestere importanta, la 908 milioane de dolari, fata de 400 de milioane de dolari anul trecut. Vanzarile au fost sustinute de lansarea Surface Pro 3, cu procesoare Intel Haswell, mai economice si un format 3:2, despre care Microsoft spune ca inlocuieste un laptop.

In fine, vanzarile consolelor de jocuri Xbox s-au dublat, contribuind la avansul de 47%, la 10,96 de miliarde de dolari a veniturilor diviziei de echipamente hardware a Microsoft.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: Windows Phone Central

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.