Windows se prabuseste: vanzarile Dell catre consumatori au scazut cu 22%

Scris de

Rezultatele financiare ale Dell reveleaza prapastia care se casca la picioarele Microsoft, Intel si a producatorilor-mamut de calculatoare precum Hewlett-Packard si Dell.

Vanzarile catre consumatori au scazut cu 22% in al doilea trimestru al acestui an fata de aceeasi perioada a anului, pana la 2,6 miliarde de dolari. Laptopurile si desktopurile all-in-one din aceasta categorie au adus un profit operational de doar 14 milioane de dolari sau o marja de 0,5%. Cauzele? Criza din vestul Europei, migrarea catre iPad si smartphone-uri si reducerea comenzilor din cauza apropierii Windows 8 in toamna.

In schimb au urcat cu 6% vanzarile pe segmentul Dell Enterprise Solutions and Services, pana la 4,9 miliarde de dolari. Acestea sunt acum o treime din venituri si jumatate din profituri. Rezultate notabile mai sunt cresterea veniturilor din servere si echipamente de retelistica cu 14%, a veniturilor din stocare cu 6% si a serviciilor cu 3%. Acestea din urma fac acum 2,1 miliarde de dolari.

Per total, Dell a anuntat in cel de-al doilea trimestru un profit net de 732 milioane de dolari, in scadere cu 18%, la venituri de 14,48 miliarde de dolari, si ele in minus cu 7,5% fata de acum un an. La jumatatea anului fiscal, compania a scos un profit net de 1,36 miliarde de dolari la o cifra de afaceri de 28,9 miliarde de dolari.
De la inceputul acestui an, Dell a anuntat sase achizitii si a completat un numar de cinci, ultima, cea a Quest Software urmand a fi terminata in a doua jumatate a celui de-al treilea trimestru.
Acum Dell are in conturi 14,6 miliarde de dolari.

Compania se afla angrenata intr-o migrare dinspre hardware spre solutii de afaceri destinate companiilor. Cu toate acestea, Dell are in program lansarea de ultrabook-uri, tablete, computere all-in-one si “dipozitive convergente” cu Windows 8. Sistemul de operare va fi lansat pe 26 septembrie.

Din cauza perspectivei deloc roz, cu venituri prognosticate intre 13,8 si 14,2 miliarde de dolari, actiunile Dell au scazut pe bursa cu 4%. Wall Street astepta 14,85 de miliarde, astfel ca deziluzia a fost mare.

Sursa: Engadget
Sursa foto: HD Vietnam

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] laptopuri, ceea ce a dus mai departe la scaderea profiturilor pentru giganti ca Hewlett-Packard si Dell. Mai departe, ca o reactie in lant, urmeaza producatorii de procesoare x86 si Microsoft, care vinde […]

  2. […] valoroare companie de pe fata pamantului. Iar Dell, candva cel mai mare producator de calculatoare, se taraie la o capitalizare de doar 19 miliarde de dolari, dupa ce si-a pierdut anul trecut o treime din […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.