YouTube va lansa un serviciu de muzica

Scris de

youtube-appYouTube va lansa un serviciu de streaming de muzica, contra cost, insa gigantul este criticat e catre casele independente de discuri, care acuza ca au fost amenintate cu blocarea clipurilor lor video daca nu semneaza ca sunt de acord sa participe in program.

Anterior, site-ul, detinut de catre Google, a anuntat ca a semnat cu “sute de parteneri” pentru noul serviciu. Problema este ca YouTube se foloseste de popularitatea sa pe internet pentru a forta casele de discuri sa participe la lansarea noului serviciu. Mai exact, Worldwide Independent Music Industry Network acuza luna trecuta ca termenii propusi sunt “foarte nefavorabili si ne-negociabili”.

In esenta, YouTube isi foloseste puterea acumulata prin cota de piata video pentru a se dezvolta in zona muzicala. Casele de discuri au nevoie ca videoclipurile lor sa apara pe YouTube, pentru ca asa primesc bani din reclama plasata de Google pe langa ele.

YouTube a refuzat sa comenteze in privinta acuzelor, dar a afirmat ca noul sau serviciu va furniza noi venituri industriei muzicale.

Noul serviciu de streaming muzical este asteptat la sfarsitul verii. Acesta va permite utilizatorilor sa asculte muzica fara nicio reclama plasata. Printre alte facilitati se va afla si posibilitatea de a asculta intreg albumul, nu doar un cantec, asa cum este acum cazul pe YouTube.

Serviciile de streaming au devenit din ce in ce mai populare, iar Pandora si Spotify sunt cele mai celebre. Asta nu inseamna ca gigantii tehnologiei nu se inghesuie pe aceasta piata: Apple a cumparat luna trecuta Beats Audio, in vreme ce Google a lansat in 2013 serviciul Play All Access, care vine la 9,99 de dolari pe luna. De asemenea, si Amazon ar lucra la un astfel de serviciu de streaming de muzica.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Techno Buffalo

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.