Amazon a prezentat Fire Phone, cu ecran 3D si functie de casa de marcat

Scris de

Amazon Fire PhoneAsa cum era de asteptat, retailerul online Amazon tocmai ce si-a prezentat primul sau smartphone, intrand in lupta cu Apple si Samsung, dar si contra Google prin lansarea unui motor vizual de cautare.

Din punct de vedere al specificatiilor, dispozitivul nu rupe deloc gura targului, ba chiar am putea spune ca este in urma cu doi ani: ecranul este de 4,7 inci si are rezolutie 1.280 x 720 pixeli, exact ca Moto X. Concomitent, procesorul este Qualcomm Snapdragon 800 tactat 2,3 GHz, si nu Snapdragon 801, care este in acest moment cel mai rapid cip destinat mobilelor din lume.

In privinta memoriei, acesta vine cu 2 GB Ram, iar pentru stocare exista variante de 32 GB si 64 GB. Camera este, insa, de 13 megapixeli, iar Jeff Bezos – directorul general al Amazon, a comparat-o pe scena direct cu cele de pe iPhone 5S si Samsung Galaxy S5.

In schimb, la nivelul software-ului si serviciilor apar lucrurile specifice. Telefonul are patru camere in fata patru camere care observa pozitia capului si ajusteaza astfel imaginile de pe ecran pentru a fi redate tridimensional. Amazon numeste asta Dynamic Perspective.

Firefly: Amazon vs Google

Dar cea mai importanta functie este Firefly, care utilizeaza camera din spate a telefonului si il transforma, practic, intr-o casa de marcat. Mai exact, indrepti telefonul catre un produs care iti place si Firefly il va identifica, oferindu-ti posibilitatea de a-l cumpara de pe site-ul Amazon. Gigantul online spune ca Firefly recunoaste peste 100 de milioane de produse, de la coduri de bare pana la muzica, filme sau biscuiti. Aceasta facilitate confera Amazon un mare avantaj si plaseaza gigantul in concurenta directa cu Google, care este motorul de cautare natural pe care aproape toata lumea il foloseste.

Integrare cu Fire TV, stocare nelimitata de poze

In fine, telefonul se integreaza si cu celelalte servicii ale Amazon, oferind stocare nelimitata gratis pentru fotografii si un an gratuit pentru serviciul Prime, care ofera livrare in doua zile a produselor cumparate de pe site-ul retailerului si acces nelimitat la catalogul sau de filme si seriale. Concomitent, dispozitivul se sincronizeaza cu Fire TV prin Fling, Amazon imitand astfel Apple AirPlay.

Pe de alta parte, sistemul de operare este Fire OS, care nu este altceva decat un Android mega-modificat. Interfata este aceeasi cu caruselul de pe tabletele Kindle Fire. Gadgetul ofera posibilitatea navigarii prin meniu doar inclinandu-l intr-o parte.
Pretul: 199 de dolari cu abonament pe doi ani la operatorul AT&T. Smartphone-ul va fi disponibil din 25 iulie.

Coltul analistului

Nu stiu altii cum sunt, dar mie interfata nu mi se pare deloc atragatoare. Vreau sa am la mine un telefon, nu un spam continuu cu produse si comert online. Este aceeasi problema pe care Facebook a experimentat-o cu interfata Facebook Home, pe care o pregatise pentru Android.
De asemenea, pretul este prohibitiv. La 199 de dolari cu abonament pe doi ani sau 650 de dolari la liber, fara a avea specificatii de top si fiind “inchis” in ecosistemul Amazon, mi se pare enorm de mult. Mai ales ca noul gadget duce “spionita” la un grad si mai inalt, din moment ce camerele dispozitivului supravegheaza continuu utilizatorii…

amazon fire phone

Sursa: The Verge
Sursa foto: Wired

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] Amazon a prezentat Fire Phone, cu ecran 3D si functie de casa de marcat Asa cum era de asteptat, retailerul online Amazon tocmai ce si-a prezentat primul sau smartphone, intrand in lupta cu Apple si Samsung, dar si contra Google prin lansarea unui motor vizual de cautare. Din punct de vedere al specificatiilor … Read more on Renne – Revista Online […]

  2. […] privinta smartphone-urilor, Amazon a lansat deja de cateva luni Fire Phone, insa acesta se dovedeste deja un esec, dupa ce retailerul online a anuntat deja ca a ajustat […]

  3. […] de tablete Kindle Fire, dispozitivul Kindle TV – folosit pentru streaming si jocuri, dar si smartphone-ul Fire Phone, care este insa un mare […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.