Ecuadorul vrea paduri, nu presa scrisa

Scris de

Presedintele Ecuadorului, Rafael Correa, se gandeste sa organizeze un referendum pentru eliminarea presei scrise. Motivul? Protejarea padurilor.

“Astazi, marii «ecologisti» sunt cotidienele preocupate doar de castiguri. Ei bine, daca este sa se organizeze referendum, propunem de asemenea ca ziarele sa adopte exclusiv varianta online, pentru a economisi hartia si a evita taierea fara limita a copacilor”, a scris Rafael Correa pe contul sau de Twitter.

Directorul Asociatiei companiilor de media din Ecuador, Diego Cornejo, a refuzat sa comenteze declaratia lui Correa privind eliminarea presei scrise, explicand ca asteapta sa vada daca este vorba de o propunere serioasa.

Socialistul Rafael Correa este de multi ani in conflict cu mediile private din tara sa. Acesta acuza mass – media ca ar fi de partea opozitiei.

De altfel, in 2011, conducerea cotidianului El Universal a fost condamnata la trei ani de inchisoare si plata unei amenzi de 40 de milioane de dolari pentru injurii aduse sefului statului. Ulterior, conducerea publicatiei a fost gratiata de Rafael Correa.

In Romania, presedintele Ecuadorului a devenit celebru in momentul in care a laudat frumusetea unei romance inchise pentru trafic de droguri intr-o inchisoare din tara Amazonului. Rafael Correa, vrajit de ochii albastri ai romancei, s-a pierdut cu totul in timpul unui discurs, dandu-si palme, la propriu. O lume intreaga a urmarit filmuletul. Alexandrei i-a fost dedicata atunci o emisiune intreaga.

Sursa: Renne
Sursa foto: PulsAmerica

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.