Ministrul propus la Transporturi, Ovidiu Silaghi, urmarit penal

Scris de

Seful DNA a cerut, luni, procurorului general al Romaniei sa sesizeze Camera Deputatilor cu o cerere de incepere a urmaririi penale impotriva deputatului Ovidiu Silaghi, fost si viitor ministru al Transporturilor, pentru trafic de influenta in forma continuata.

Potrivit comunicatului DNA, “din referatul intocmit de procurori a rezultat ca exista indicii si date temeinice potrivit carora, in cursul anului 2012, Silaghi Ovidiu Ioan, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa, in schimbul asigurarii derularii contractelor pe care SC Romstrade SRL le incheiase cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA (structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor) si pentru ca platile intermediare sa fie facute intr-un termen rezonabil. Totodata, Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la aceeasi persoana suma de 200.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.
Din actele premergatoare efectuate in cauza au rezultat indicii temeinice cu privire la savarsirea faptelor cu care a fost sesizat organul judiciar, iar pentru stabilirea corecta si completa a situatiei de fapt se impune efectuarea unor acte de urmarire penala”.

Ovidiu Silaghi a fost ministru al Transporturilor anul trecut, de la instalarea Guvernului Ponta 1 pana la alegerile din decembrie 2012. Renne.ro a relatat despre faptul ca, in perioada in care a fost ministru, Ovidiu Silaghi nu s-a remarcat cu mare lucru. In afara catorva comitete si comisii, a avut grija sa asigure o varianta ocolitoare la Satu Mare, zona pe care o si reprezinta in Parlamentul Romaniei.

De altfel, sub mandatul lui Silaghi, in fruntea CNADNR a fost numit Mihai Basulescu, un personaj controversat, apropiat al omului de afaceri Nelu Iordache. Basulescu a fost angajat in 2011 in functia de director la Romstrade, compania patronata de Nelu Iordache.
Mai mult, la doar o zi dupa ce a fost numit la Autostrazi, Basulescu a semnat un act aditional pentru lucrari suplimentare la un proiect Romstrade. Acesta a fost demis din fruntea CNADNR, abia dupa ce si-a terminat “misiunea”.

Sursa: Renne
Sursa foto: Ziua News

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.