Liga Araba intervine in reformarea Siriei

Scris de

Presedintele Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, a anuntat incheierea unui acord cu presedintele sirian, Bachar al-Assad, asupra realizarii unui proiect de reformare a statului sirian.

Acest acord reprezinta prima initiativa concreta a Ligii Arabe, desi primele manifestatii de contestare a regimului sirian au inceput in luna martie a acestui an. Nabil al–Arabi a subliniat insa faptul ca reformele se vor realiza fara interventie straina, in ciuda represiunii violente din tara.

Liga Araba urmeaza sa se intalneasca saptamana viitoare la Cairo pentru a pune la punct  ultimele detalii ale proiectului care va reforma statul sirian.

Printre propunerile  elaborate de ministrii afacerilor externe ai Ligii se numara inceperea relatiilor cu opozitia siriana, eliberarea prizonierilor politici si despagubirea celor care au suferit in urma evenimentelor violente. Nabil al-Arabi  a insistat si asupra unui posibil dialog intre presedintele Bachar al–Assad si poporul sirian, pentru a duce la o reconciliere nationala in Siria.

Presedintele Bachar al-Assad a demarat insa o campanie de ” distorsionare a realitatii “ care ar avea ca scop defaimarea  si destabilizarea tarii.

Vizita lui Nabil al-Arabi a intervenit  in urma constatarii ca nici manifestantii pentru democratie, nici autoritatile de la Damasc, care au promis sa lupte impotriva ” bandelor teroriste armate “, nu au reusit sa rezolve situatia si sa opreasca agresiunile.

Cel putin 12 persoane au fost omorate sambata, in timpul unor operatiuni de forta pe teritoriul tarii. Conform statisticilor Organizatiei Natiunilor Unite,  violentele care, inca din luna martie domina tara, au facut in jur de 2200 de victime.

Autor: Oana Barbu

 

Sursa: Le Parisien
Sursa foto: Trend

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.