In zece ani vom avea calculatoare ca in Star Trek

Scris de

In zece ani, motoarele de cautare vor gasi ceea ce gandim, spune Eric Schmidt, directorul general al Google, intr-un interviu pentru The Telegraph.

Cum vor sti? Pur si simplu vor sti. “Ne gandim la cautare ca ceva la care tastam. Poate intr-o decada de acum inainte, va veti gandi, ce interesant era, inainte tastam, acum (motorul de cautare-nr) stie direct”, spune Schmidt. Executivul aminteste ca deja telefoanele noastre mobile “stiu”, cu permisiunea noastra, unde ne aflam cu o marja de 30 de centimetri. Ne stiu istoricul, iar datele pot fi extrase.
“Un copil nascut azi cu o speranta de viata de 90 de ani, va trai pana in 2101. Ganditi-va. De asta lucruri precum schimbarile climatice conteaza. O suta de ani este o perioada lunga. In 50 de ani este rezonabil sa ne asteptam ca tehnologia va sterge diferentele dintre calculatoare (personale-nr) si cloud computing (stocare si rulare de aplicatii pe servere online-nr). Va fi o capabilitate de calcul ubicuua care va fi atat de libera si atat de extraordinara incat oamenii vor presupune ca este un asistent. Stie cine esti, stie ce faci, face sugestii, intuieste lucruri pentru tine”, spune el. Adica va fi in mai multe locuri in acelasi timp. Carevasazica mereu cu tine.

Schmidt spune ca oamenii au o impresie gresita cand isi imagineaza ca in locul lor calculatoarele vor face totul. Calculatoarele sunt bune la ceva la care noi nu suntem: sa memoreze si sa opereze cu numere mari. In schimb, noi avem intuitia. Calculatoarele vor memora, dar noi oamenii vor face judecati pe baza datelor.

Nu la voi, dar la mine suna ca un computer din Star Trek. Dar daca se viruseaza? Se va transforma in “Red Queen” iar Google in Umbrella Corporation?

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: functioncreep.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] serial iar teleportarea si invizibilitatea sunt deja testate in lumea fizicii si ingineriei… Calculatoarele si tabletele deja sunt o realitate in lumea […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.