Cercetatorii de la Stanford au creat tranzistori genetici, Dominionul incepe “invazia”

Scris de

Calculatoarele sunt realizate acum in principal din silicon si metal. Dar nu pentru mult timp. Oamenii de stiinta de la Universitatea Stanford vor sa creeze calculatoare din tesuturi vii, asa ca au realizat un tranzistor biologic, numit transcriptor.

Acestia inlocuiesc ADN-ul cu o serie de semiconductori iar ARN-ul cu o serie de electroni din tranzistorii traditionali. Transcriptorul controleaza curgerea unei proteine specifice ARN de-a lungul unui lant ADN folosind mai multe combinatii de enzime. Astfel, cercetatorii au reusit sa primeasca o serie de raspunsuri de tipul adevarat/fals la o serie de “intrebari” adresate biochimic celulelor vii. Folosind transcriptorii, savantii au reusit sa afle daca anumite celule individuale au fost expuse unor stimuli externi. In plus, a fost creat un sistem care controleaza functii de baza, precum reproducerea celulara.

Impreuna cu alte descoperiri, precum stocarea de date pe baza de ADN si o metoda de a transmite molecula acidului intre celule, asta inseamna ca practic cei de la Stanford au realizat toate componentele necesare unui computer biologic.

Pe viitor astfel de computere ar putea permite reprogramarea modului de operare a sistemelor vii. Pentru cine e familiarizat cu universul Star Trek e cunoscuta povestea Dominionului, care a modificat extensiv doua rase ce ii servesc fanatic pe Fondatorii ce-si schimbau forma, vortanii si jem’hadarii. Cu ajutatorul acestora a devenit o forta de invidiat in Cvadrantul Gamma, atacand ulterior si Cvadrantul Alpha,¬†unde se afla si umanitatea.

Recent, si cercetatorii de la Caltech au reusit sa realizeze cipuri care se repara singure, astfel ca nici borgii nu sunt departe.

Borg vs Dominion! Fight!

Sursa: Engadget
Sursa foto: hexus.net

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.