Rocile de pe Pamant ar fi dus viata pe Europa
Scris de Daniel Ionascu
Impacturile cu diversi asteroizi ar fi putut arunca roci de pe Terra pe alte planete si sateliti din sistemul nostru solar, ducand cu ele viata.
Se stie deja ca diverse impacturi de pe suprafata lui Marte au avarlit diverse bucati de roci pana in Antarctica, unde o serie de cercetatori cred ca au detectat urme primitive de viata. Acum, noi simulari arata ca drumul poate fi si invers, trimitand pietroaie pamantene in sistemul solar si spatiul interstelar.
In afara de planeta noastra, cel mai potrivit loc din jurul nostru pentru a dezvolta viata este Europa, unul din satelitii lui Jupiter, mai mult chiar decat Marte. Si asta pentru ca Europa este o imensa bila de gheata, care, insa in subteran este apa lichida, incalzita de campurile magnetice puternice ale lui Jupiter. Asa ca daca vom gasi in curand viata pe Europa – asa cum sugereaza liniile de pe suprafata sa – s-ar putea ca aceasta sa nu fie totusi cu adevarat extraterestra, ci sa origineze de pe Pamant.
Simularile facute de cercetatorii mexicani arata ca roci cu bacterii antice ar ajunge mult mai departe decat credem. In cursul testelor, o parte din material a aterizat pe Marte. De asemenea, pe langa Europa si Planeta Rosie, s-a gasit ca mai multe roci vor iesi din distemul solar decat toate cele care ar cadea pe planete sau sateliti.
Asta inseamna ca ne-am trimis virusii mult inainte in Cosmos, ceea ce inseamna ca in ceva vreme am putea da peste “dinozauri”. Pe de alta parte, mai exista si posibilitatea ca alte diverse organisme cu adevarat extraterestre sa zboare inspre noi chiar in acest moment. Ba chiar s-ar fi putut sa fi venit de cateva ori pe Pamant si sa se amestece cu formele noastre de viata autohtona, resetand evolutia…
Etichete: astronomie, Europa, evolutie, extern, extraterestri, Jupiter, Marte, recomandari, recomandari Stiinta & Tehnica, stiri, studiu, viata