Tancurile vor deveni invizibile cu cerneala electronica

Scris de

Daca va gandeati ca cel mai bun mod de a camufla un tanc este sa-l vopsesti kaki, atunci v-ati inselat.

Compania britanica BAE Systems, din domeniul industriei militare, dezvolta un sistem numit “e-camouflage” (camuflaj electronic -nr) in care un fel de cerneala electronica, precum cea din tehnologia E-Ink prezenta pe Amazon Kindle, va proiecta pe tanc imagini ale imprejurimilor. Ceea ce ar face cumva invizibila artileria pentru potentialii atacatori.

Folosind un set de senzori aflati pe exteriorul tancului, sistemul va procesa datele pentru a recrea culori, linii si forme comune din mediul in care vehicolul ruleaza, scrie Popular Science, care citeaza The Telegraph.
Sistemul exista pe hartie iar cercetatorii de la BAE sunt increzatori ca tehnologia va functiona si in practica. Dar va costa mult mai mult decat cele 6 milioane de dolari pe care guvernul britanic le da pe un tank Challenger 2, care de altfel e facut tot de BAE.

Imi si imaginez o divizie de tancuri invizibile ca-n Starcraft care tocmai “se materializeaza” langa tine…

Sursa: PopSci
Sursa foto: PopSci

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Tehnologia e in fapt studiata de BAE Systems pentru a realiza “tancuri invizibile”. […]

  2. […] Eurofighter, dar si submarinele nucleare Astute. Acum doi ani, BAE anunta si intentia de a produce tancuri “invizibile”. Agentia de rating Fitch a anuntat ca alianta are sens la nivel industrial insa a notat ca fuziunea […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.