Veninul de albine poate ucide virusul HIV cu ajutorul nanoparticulelor

Scris de

O toxina din veninul de albina poate gauri straturile protectoare de proteine care apara virusurile si bacteriile, omorandu-le fara a afecta celulele umane sanatoase, potrivit unui studiu realizat de Washington University School of Medicine din St. Louis.

Acesta poate duce ajuta persoanele care au fost descoperite seropozitiv sa conceapa copii fara a transmite virusul la fat. De asemenea, poate duce la realizarea unui gel vaginal care sa fie folosit pentru prevenirea transmiterii HIV. In alte forme, acest gel poate preveni transmiterea hepatitei sau a altor boli cu transmitere sexuala.

Inainte de a pune toxina in gel aceasta este in primul rand incastrata in nanoparticule. Acestea au fost initial folosite pentru a transmite medicamentele si pot circula in corp fara a-l afecta, asa ca cercetatorii stiu destul de bine cum functioneaza.
Dar Joshua L. Hood, cercetatorul care a condus studiul, a modificat nanoparticulele astfel incat toxina sa nu intre in contact cu alte celule umane. Mai exact, el a adaugat un fel de “bara de protectie” la suprafata nanoparticulelor. Acestea sunt indeajuns de mari incat virusii sa poata trece, dar celulele mai mari nu pot.

Ulterior toxina omoara virusul spargandu-i de stratul protector. Alte medicamente anti-HIV se concentreaza pe incapacitarea virusului de a se inmulti. Dar punand focus pe acest lucru nu se previne infectia iar virusul este in continuare viu. Omorandu-l din start previne infectia.

Sursa: Discovery News
Sursa foto: Discovery News

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.