Qualcomm promite masini incarcate wireless

Scris de

Unul dintre principalele obstacole care blocheaza adoptia pe scara larga a autoturismelor electrice este, pe langa autonomia bateriei, si modul antic in care iti incarci masina prin conectare la priza.

Ei bine, Qualcomm vrea sa schimbe asta si sa se treaca la incarcarea wireless. Pentru asta, compania s-a apucat sa testeze tehnologia sa Halo Wireless Electric Vehicle Charging (WEVC). Astfel, o flota de 50 de vehicule electrice echipate cu aceasta circula acum pe strazile Londrei. Acestea variaza de la Delta E4 Coupe la Renault Fluence ZE EV sau Citroen C1 EV.

Ca mai toate tehnologiile de incarcare wireless, WEVC foloseste inductia. Mai exact, este necesara o bobina de cupru care sa fie instalata in garaj sub masina intr-un suport si inca una in vehicul. Energia este apoi transferata intre cele doua. Sau, ca sa-l citam pe Joe Barrett, director in cadrul Qualcomm: “Pur si simplu WEVC lucreaza in acelasi fel ca periuta electrica de dinti, doar ca la o scara mai mare”.

Tehnologia folosita de Qualcomm are potentialul de a face bateriile pentru masini electrice mai mici, ceea ce inseamna ca se pot incarca mai repede si mai frecvent. In final asta duce la scaderea pretului si o adoptare mai mare.

Anterior, idei asemanatoare au mai fost demonstrate de mai multe ori in ultima vreme tehnologii care sa incarce masinile direct din drumul pe care circula.

Sursa: Ubergizmo
Sursa foto: Greenpacks.org

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.