Acer ataca Apple si lanseaza o tableta de 7 inci cu procesor Tegra 3 inaintea iPad Mini

Scris de

Acer a lansat tableta Iconia Tab A110, cu cateva ecran de 7 inci si procesor quad-core Nvidia Tegra 3, cu cateva cuvinte inainte ca Apple sa prezinte iPad Mini in cadrul unui eveniment organizat in data de 23 octombrie.

Daca Google si Asus au demonstrat ca se poate face o tableta Android care sa prinda la public, iata ca si Acer urmeaza aceeasi logica. Dispozitivul are un ecran de 7 inci cu rezolutie 1024 x 600 pixeli. Procesorul Tegra 3 are fiecare din cele patru nuclee tactat la 1,2 GHz si este ajutat de 1 GB de memorie RAM. Pentru stocare exista 8 GB, insa Acer a inclus un slot MicroSD, prin care se poate extinde capacitatea cu alti 32 GB.
Pentru conectivitate se afla Wi-Fi b/g/n si Bluetooth 3.0, in vreme ce la porturi exista Micro-USB si Micro-HDMI. De asemenea, in fata se afla o camera de 2 megapixeli pentru videoconferinte. Sistemul de operare este Android 4.1 Jelly Bean. Pretul: 229,99 dolari. Gadgetul va fi disponibil in SUA si Canada din 30 octombrie.

Spre deosebire de Nexus 7, dispozitivul vine in plus cu slot MicroSD si mufa Micro-HDMI, alaturi de camera din fata. Partea proasta este ca nu reuseste sa vina cu o rezolutie la fel de mare, nu exista varianta cu 16 GB pentru stocare iar pretul nu este nici el asemanator.

Ceea ce e bine! Consumatorii vor concurenta, pentru a avea de unde alege si pentru a nimeri preturi mici.

Amazon a lansat recent noile versiuni pentru Kindle Fire, insa acestea sunt alta poveste deoarece integreaza serviciile Amazon, nu cele ale Google. La randul sau, Apple a pus evenimentul cu trei zile inainte ca Microsoft sa intre pe piata tabletelor prin lansarea Surface Pro si a Surface RT si inainte de prezentarea noilor sisteme de operare Windows 8, Windows RT si Windows Phone 8.

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.