Amazon pregateste un ecran 3D pentru smartphone-ul Kindle Phone

Scris de

amazon kindle phone 3DRetailerul online Amazon se pregateste sa lanseze un smartphone cu ecran 3D, echipat cu o tehnologie care face unele imagini sa para tridimensionale, similar unei holograme, fara sa necesite ochelari speciali, scrie The Verge, care citeaza Wall Street Journal.

Amazon a prezentat in ultimele saptamani smartphone-ul unor dezvoltatori de aplicatii si software din San Francisco si Seattle, au spus sursele WSJ. Persoane informate asupra planurilor Amazon au afirmat ca retailerul vrea sa prezinte telefonul pana la sfarsitul lunii iunie si sa inceapa livrarile pana la sfarsitul lunii septembrie, inaintea sezonului de cumparaturi de la sfarsitul anului.

Telefonul va utiliza tehnologie de urmarire a retinei, cu patru camere pe fata telefonului, sau senzori, pentru a face imaginile sa para 3D, similar unei holograme. Un purtator de cuvant al Amazon a refuzat sa comenteze.
In ultimii ani au tot aparut zvonuri despre intrarea Amazon in arena vanzarilor de smartphone-uri, dar pana acum acestea nu s-au materializat. In urma cu jumatate de an, Financial Times scria ca HTC va realiza viitorul Kindle Phone. Si in acel moment se vorbea despre o interfata 3D pentru gadget.

Amazon a achizitionat anterior si o aplicatie de harti, iar informatiile ajunse in presa arata ca smartphone-ul va folosi date licentiate de la Nokia pentru cartografiere, in vreme ce sistemul de operare va fi o versiune bifurcata de Android.

Concurenta cu Apple si Samsung

Cu noul telefon, Amazon ar intra pe o piata pe care concurenta este foarte dura si aproape a eliminat companii precum BlackBerry si Motorola, in vreme ce Nokia s-a retras, iar o serie de alte companii, precum HTC, au probleme financiare din cauza concurentei acerbe.

Astfel, Amazon va intra in concurenta directa cu Apple si Samsung, care domina in acest moment peisajul telefoniei. Telefoanele iPhone, produse de Apple, utilizeaza sistemul de operare iOS al gigantului, in vreme ce Samsung foloseste Android, de la Google, peste care isi altoieste propria sa interfata TouchWiz.

Apple si Samsung controleaza impreuna 49% din piata smartphone, potrivit firmei de cercetare IDC.

Gigantul online are o apetenta deosebita pentru hardware. Amazon a lansat deja mai multe generatii ale tabletelor Kindle Fire, iar recent a lansat si Fire TV, primul set-top box al companiei, capabil sa ruleze jocuri si aplicatii Android si care permite utilizatorilor sa vizioneze filme online de la o serie de furnizori.

Profit din comertul virtual

Retailerul are o abordare diferita fata de alti producatori de smartphone-uri si tablete. Jeff Bezos, seful Amazon, a declarat ca grupul sau prefera sa faca profit din utilizarea gadgeturilor sale, decat direct din comercializarea acestora. Amazon ofera deja in magazinele sale virtuale atat filme, cat si muzica, si are o vasta colectie de carti pentru e-readerele Kindle. Magazinul sau de aplicatii, Amazon Appstore are circa 200.000 de aplicatii si jocuri disponibile. De asemenea, gigantul opereaza cel mai mare site de comert de pe internet, cu sute de mii de produse.

Tehnologie 3D

Tehnologia 3D a ecranului poate detecta miscarile ochilor unei persoane si daca smarphone-ul este apropiat de fata utilizatorului, au spus sursele. Smartphone-ul va putea sa mareasca sau sa micsoreze unele imagini si sa manipuleze text si imagini in functie de miscari. Aceasta tehnologie ar fi ideala pentru jocuri, o arie de interes recent pentru Amazon. O alta sursa a declarat pentru publicatia americana ca Amazon a transmis unui furnizor ca se asteapta sa inceapa prpductia de serie in aceasta luna, cu o comanda initiala de 600.000 de terminale.

Anterior, gadgeturi 3D au mai fost lansate de catre Toshiba – un televizor si Nintendo – prin consola portabila 3DS.

Sursa: The Verge
Sursa foto: TG Daily

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.