HTC va realiza viitoarele smartphone-uri Amazon

Scris de

Taiwanezii de la HTC vor realiza viitoarele smartphone-uri Amazon, nu mai putin de trei modele fiind acum in dezvoltare, din care unul este aproape gata, potrivit Financial Times.

Daca despre Kindle Phone s-a tot scris de doi ani incoace, noutatea este implicare HTC. Anterior, presa a scris ca unul dintre smartphone-uri va avea o interfata 3D, in vreme ce un al doilea model va fi oferit la preturi foarte mici. Deja nu se mai pune problema lansarii unui dispozitiv in acest an, ci in 2014. La ultima tura de zvonuri, Amazon a respins ideea ca unul dintre dispozitive va fi oferit gratis clientilor, numai ca acum Bloomberg scrie ca acesta va fi oferit abonatilor la serviciul Amazon Prime.

Pe de alta parte, anterior Amazon a luat in considerare o fuziune cu Research in Motion, producatorul BlackBerry, dar intre timp acesta a ajuns intr-o situatie financiara foarte proasta, iar Amazon si-a indreptat atentia catre o tinta mai mare si mai suculenta, HTC. Aceasta din urma se afla tot intr-o situatie proasta, dar face un hardware de calitate incomparabila in lumea Android.

Atat Amazon, cat si HTC au refuzat sa comenteze pentru Financial Times, dar Ben Ho – directorul de marketing – au spus ca “am fost foarte concentrati pe realizarea propriului nostru brand, dar am fost de asemenea si foarte deschisi pentru co-branding si colaborarea cu operatorii telecom si alte branduri din lumea tehnologiei”.

HTC tocmai si-a anuntat prima pierdere din istoria sa, compania neputand tine pasul cu brandul Apple si nici nu marketingul Samsung. Pe de alta parte, HTC are o istorie in a fabrica telefoane pentru altii: a fost prima companie care a produs smartphone-uri cu Windows Mobile, a realizat dispozitive pentru Palm, dar si HP iPAQ. In ultimii ani a realizat Nexus One pentru Google, dar a produs si HTC First, primul smartphone Facebook.

Cooperarea cu Amazon, care are un brand bun si servicii apreciate de utilizatori, ar putea ajuta compania sa iasa din pasa proasta in care se afla. Dar sa nu va asteptati ca telefoanele sa fie cu interfata Sense 5 sau cu Androidul pur de la Google…

Sursa: The Verge
Sursa foto: gadgetshow.channel5.com

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] dar pana acum acestea nu s-au materializat. In urma cu jumatate de an, Financial Times scria ca HTC va realiza viitorul Kindle Phone. Si in acel moment se vorbea despre o interfata 3D pentru […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.