AMD revine pe profit datorita consolelor Play Station 4 si Xbox One

Scris de

Fratilor, am invins! Advanced Micro Devices este din nou pe profit dupa ani de pierderi substantiale.

Producatorul de procesoare a reusit aceasta performanta datorita cipurilor realizate pe comanda pentru consolelele de generatie viitoare Xbox One de la Microsoft si Play Station 4 de la Sony, care acum incep sa apara pe piata.

Dar sa ne uitam putin la cifre: AMD a raportat un rezultat net de 48 de miliaone de dolari la venituri de 1,46 miliarde de dolari. E de prisos sa spunem ca trimestrul anterior a realizat o pierdere de 29 de milioane de dolari, iar anul trecut pe vremea asta inregistra o gaura de 131 milioane de dolari.

Partea proasta este ca afacerile cu procesoare clasice au continuat sa scada, vanzarile inregistrand un minus de 6% secvential si de 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In schimb, vanzarile diviziei Grafica si Solutii Vizuale s-au dublat, ajungand la 671 milioane de dolari. Acestea conteaza procesoarele pentru console, insa problema e ca AMD trebuie sa imbunatateasca performanta rapid, mai ales ca dupa boom-ul din perioada Sarbatorilor de iarna este asteptat ca vanzarile de console sa scada.

Compania estimeaza o crestere a veniturilor de doar 5% in urmatorul trimestru. Provocarea este ca AMD sa transforme aceasta performanta din domeniul consolelor de jocuri in cresteri ale vanzarilor pe segmentul placilor video pentru PC-uri, unde Nvidia domina de departe, iar Intel isi imbunatateste substantial performanta cu ajutorul graficii Iris de pe noile procesoare Haswell.

Intre timp, compania are insa timp sa isi dezvolte in liniste solutiile ARM pentru servere, piata pe care urmeaza sa intre de anul viitor.

Sursa: The Verge
Sursa foto: Best Wallpaper

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.