Intel inteapa Apple in privinta procesoarelor A7 pe 64 de biti

Scris de

Producatorii de procesoare nu sunt deloc fani ai noului cip A7 cu arhitectura pe 64 de biti, anuntat de Apple odata cu iPhone 5S.

Mai intai Anand Chandrasekher – directorul de marketing al Qualcomm – a luat in raspar A7, numindu-l o “gaselnita de marketing” si adaugand ca utilizatorii nu beneficiaza cu nimic de pe urma arhitecturii pe 64 de biti din cauza ca iPhone 5S nu are decat 1 GB de memorie RAM, iar “forta” se simte de la 4 GB de RAM in sus.

Acum un alt partener al Apple isi da cu parerea despre noul cip in termeni asemanatori. In timpul anuntarii rezultatelor financiare, directorul general al Intel, Brian Krzanich a afirmat ca toate procesoarele produse de Intel sunt deja pe 64 de biti.
“Produsele pe care le livram noi sunt deja pe 64 de biti. Si daca te uiti la lucruri precum densitatea tranzistorilor, si daca o sa compari, scuzati expresia, mere cu mere (Apple-nr!…) si portocale cu portocale, si compari A7 cu Bay Trail, care are o densitate mai mare, fiind pe tehnologia de 22 nanometri, atunci densitatea tranzistorilor nostri este mai mare”, a spus el.

Krzanich a continuat: “A7 este un produs bun, dar noi vedem avantajele Legii lui Moore, de la 28 de nanometri (cat prezinta A7-nr) la 22, atunci cand compari tehnologie densa cu tehnologie densa. Si noi credem ca la 14 nanometri exista o alta extensie a legii lui Moore. Si asta pentru ca densitatea este de doua ori mai mare decat la 22 nanometri”.

Seful Intel nu a fost la fel de dur precum reprezentantul Qualcomm, dar aluzia e clara: procesoarele noastre sunt mai bune pentru ca cipul Apple foloseste un proces mai vechi si este mai putin eficient si de doua ori mai putin dens decat Bay Trail. Dispozitivele care folosesc Bay Trail au inceput sa fie deja anuntate de catre giganti ca Hewlett-Packard sau Dell.

Marea spaima a Intel este ca Apple va face un cip quad-core, va creste frecventa procesoarelor din seria A si va adauga 4 sau 8 GB pentru a incepe sa treaca laptopurile MacBook Air pe propriile solutii, inlocuind Intel la fel cum Intel a inlocuit procesoarele Motorola din produsele Apple. Mai departe, ar urma restul gamelor care necesita putere – MacBook Pro, iMac sau Mac Pro – ceea ce ar lasa “Chipzilla” fara unul dintre cei mai importanti clienti. Iar partea proasta e ca acest lucru ar putea crea un trend…

Samsung a anuntat, la randul sau, ca lucreaza la un procesor mobil Exynos 6 care sa functioneze pe 64 de biti.

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: www.idownloadblog.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.