Aplicatia de mesagerie KakaoTalk si portalul Daum vor fuziona

Scris de

kakao talk daumKakao Corp a anuntat ca va fuziona cu portalul sud-corean Daum, urmand sa creeze o companie de internet cu o valoare de circa 2,9 miliarde de dolari.

KakaoTalk este cea mai folosita aplicatie de mesagerie din Coreea de Sud, in vreme ce Daum este unul dintre cele mai mari portaluri de internet din aceasta tara. Noua companie rezultata va fi listata la bursa in luna octombrie.

Fuziunea celor doua va permite noii entitati sa concureze mai bine impotriva Naver, un alt gigant sud-coreean din domeniul internetului. Acesta este cel mai mare portal din tara, fiind operatorul motorului de cautare cu acelasi nume. Naver este al cincilea motor de cautare din lume, dupa Google, Bing, Yahoo! si chinezii de la Baidu. In acelasi timp, subsidiara japoneza a Naver este operatorul aplicatiei de mesagerie Line, care concureaza direct cu KakaoTalk.

Line avea 400 de milioane de utilizatori in luna aprilie si tinteste sa ajunga la un miliard in 2015. Spre comparatie, KakaoTalk avea „doar” 130 de milioane.

Fuziunea celor doua societati vine in contextul in care Facebook a achizitionat WhatsApp cu 19 miliarde de dolari, in vreme ce Rakuten – cel mai mare retailer online din Japonia, a preluat Viber pentru 900 de milioane de dolari.

Miscarile din acest sector s-au accentuat in ultima vreme, conglomeratul chinez Alibaba investind, la randul sau, 250 de milioane de dolari in schimbul unei participatii minoritare la aplicatia de videochat Tango. Evaluarea companiei a fost facuta la peste un miliard de dolari. Cel mai mare jucator din domeniu il reprezinta, insa, aplicatia chineza WeChat, dezvoltata de catre Tencent Holdingscare are peste 600 de milioane de utilizatori in intreaga lume.

In 2011, Microsoft a achizitionat serviciul de apeluri video Skype cu 8,5 miliarde de dolari.

Sursa: TechCrunch
Sursa foto: Tech in Asia

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.