Apple va fi fortata sa cumpere Twitter

Scris de

Succesul teribil de care se bucura Google+, cu 20 de milioane de utilizatori acumulati in doar trei saptamani, va arunca Twitter direct in bratele Apple.

De ce? Simplu. Din ratiuni de ecosistem. Apple este singurul din cei trei giganti IT, alaturi de Microsoft si Google, care inca se bazeaza pe servicii oferite de competitori. Google se afla in pozitia cea mai buna: detine cel mai mare motor de cautare din lume, controleaza Android, ofera o serie de servicii de localizare, precum Google Maps, Google Earth sau Latitude si are si servicii de cupoane si reduceri prin Google Offers. Iar acum isi construieste propria retea de socializare. Tineti minte ca Google+ este inca in stadiul Beta iar intrarea se face pe baza de invitatii. In momentul in care produsul va fi finit si se vor lansa conturile pentru companii plus jocurile pentru oamenii obisnuiti, cifrele vor exploda. In 2-3 luni Google+ va ajunge la 100 de milioane de utilizatori. Deja din acel moment, reteaua va fi un pericol pentru Twitter, care nu are decat 200 de milioane de utilizatori. In primul rand reteaua nu are o situatie financiara solida iar Google+ i-ar putea rapi utilizatori deoarece inglobeaza atat functionalitatea de a urmari pe cineva cat si partajare de fotografii si filmulete. Editorul Mike Elgan de la revista Computerworld scria acum cateva zile ca in curand avantajele pe care le are Twitter vor fi uitate fata de ceea ce aduce Google+. Twitter nu s-a facut indispensabil si a intrat in categoria retelelor sociale ce vor fi parasite, ca MySpace. Iar compania deja a simtit amenintarea Google+ si nu a mai prelungit accesul motorului de cautare la feed-ul de tweet-uri pentru Google Realtime.

Microsoft, curs de coliziune cu Facebook

In partea cealalta, Microsoft sta mai bine decat Apple. Are motorul de cautare Bing si Bing Maps, detine Skype si ofera integrare cu Facebook in Windows Phone 7, din moment ce este actionar la gigantul social. Integrarea recenta a serviciilor de chat video intre Skype si Facebook nu face decat sa sublinieze ca Microsoft e pe curs de coliziune cu Facebook. In fapt, cele doua companii sunt atat de potrivite si complementare una cu alta, incat ar trebui sa fuzioneze.
Mai mult, situatia sa se va imbunatati o data cu parteneriatul cu Nokia, care ii va oferi acces la Navteq.

Apple, dependenta de serviciile rivalilor

Apple sufera la capitolul servicii, in pofida ecosistemului sau gigantic, cu muzica si filme in iTunes si cele mai multe aplicatii din lumea mobila existente in App Store pentru  iPhone si iPad. Cautarea pe dispozitivele sale e gestionata de rivala Google, cu care conlucreaza si la oferirea de harti digitale. Apple se afla la cutite si cu Facebook, din moment ce Steve Jobs si Mark Zuckerberg nu s-au inteles in legatura cu reteaua muzicala Ping. Jobs a gandit Ping ca un “strat” peste Facebook si un loc unde utilizatorii de iPhone sa stea impreuna cu vedetele industriei muzicale. Scopul final era acela de a creste vanzarile din iTunes si playere iPod. Dar Facebook a vrut un procent din veniturile astfel generate. Cum n-au ajuns la un acord, Facebook a dezactivat integrarea cu Ping. Apple este singura fara o forta sociala. De asemenea, Facebook vrea sa lanseze un magazin online cu aplicatii iOS bazate pe HTML5, ceea ce ar insemna inca o lovitura la adresa controlului Apple. Dar o data cu lansarea noului iOS 5 din toamna, compania va oferi integrare cu … Twitter.
Pe de alta parte, aceasta din urma are o valoare de circa 8 miliarde de dolari, in vreme ce Apple are in conturi 76 de miliarde de dolari, deci isi permite o achizitie. Pe masura ce Twitter va incepe sa se prabuseasca, Apple va fi obligata sa fructifice oportunitatea. Steve Jobs exact pentru asta a zis ca tine banii si nu-i da ca dividende: sa profite daca e nevoie sa cumpere ceva. Iar in domeniul social, Apple a ramas in urma…

Sursa: RENNE
Sursa foto: www.macgasm.net

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.