Big Brother online: FBI vrea acces pe usa din dos la Facebook, Google+, Facetime, Skype si Yahoo!

Scris de

Investigatorii de la FBI nu sunt deloc fericiti ca retelele sociale ca Facebook si Google+ nu au niciun fel de facilitate la care sa se “conecteze”, asa cum au facut timp de decenii cu telefoanele fixe sau mobile.

Ei bine, acum superiorii institutiei au propus un amendament la o lege din 1994, in urma caruia site-urile de comunicare care au o baza mare de utilizatori trebuie sa aiba o cale de acces facil pentru agentii federali care vor sa traga cu ochiul la suspecti, scrie CNET, care citeaza surse din sector. Desigur, va fi in continuare necesar sa existe un ordin judecatoresc, la fel ca in cazul ascultarii telefoanelor. Legislatia s-ar extinde si la serviciile de e-mail.
Desigur, grupurile civice care apara libertatile cetatenesti ca Electronic Frontier Foundation se opun ca legislatia sa isi intinda tentaculele mai departe in viata privata a oamenilor. Nu in ultimul rand, Apple face preventiv lobby impotriva unei alte definitii a legii, care ar putea cere ca agentiile guvernamentale sa aibe o cale de acces sila serviciile de chat de tipul FaceTime sau Skype. Asisjderea, Comisia de Comunicatii Federale (FCC) propune extinderea legislatiei si la servicii web sau de comunicatii prin internet, precum Google Hangouts si Xbox Live.

FBI nu a recunoscut explicit paternitatea dar a mentionat ca e ingrijorata ca institutia ar putea fi lasata in intuneric deoarece tehnologia avanseaza.

SUA o iau pe urmele Indoneziei, Indiei sau a Arabiei Saudite, care au cerut in ultimii ani acces la datele criptate ale clientilor Research in Motion (RIM). De remarcat ca in statele din Golful Persic multe servicii de chat sunt interzise iar una dintre putinele cai de comunicare libera este serviciul FaceTime, prezent pe MacBook-uri sar si pe iPhone, iPod Touch sau iPad 2.

Acum asteptam sa vedem cum explica Big Brother problema “ascultarii” oamenilor atunci cand chiar nu exista mandat judecatoresc, si totusi se intampla…

Sursa: CNET
Sursa foto: fotki.yandex.ru

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Raytheon este a 5-a companie de armament si aparare din lume, cu vanzari estimate de 25 de miliarde de dolari. Minarea de date de pe site-urile publice este considerata legala in majoritatea statelor lumii. Chiar in luna februarie a anului trecut, FBI a solicitat ajutor in devoltarea unei aplicatii care sa rascoleasca strafundurile internetului pentru monitorizarea cibernetica a indivizilor sau grupurilor recalcitrante. Anterior, institutia a cerut modificarea unui act astfel incat sa aiba o cale de acces facil la site-urile de comunicare cu multi utilizatori. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.