HP cere 4 miliarde de dolari de la Oracle

Scris de

Concernul Hewlett-Packard solicita despagubiri de 4 miliarde de dolari gigantului bazelor de date Oracle, intr-un proces in care acuza compania condusa de Lawrence Ellison a taiat suportul pentru procesoarele Itanium.

Cifra reiese din documentele depuse de Oracle in justitie. Niciuna dintre companii nu a dorit o intelegere amiabila, asa ca s-a ajuns in situatia de a se judeca intregul caz cu jurati, asemanator cazului Oracle vs Google, pentru Android/Java.

Oracle argumenteaza ca a decis stoparea suportului anul trecut, dupa ce Intel ar fi lasat sa se inteleaga ca cipul se afla aproape de sfarsitul ciclului sau de viata si ca isi va muta atentia catre microprocesoarele x86.
Dar HP argumenteaza ca Oracle a fost de acord sa continue sa suportul pentru Itanium, ca parte a unei intelegeri mai vechi, privind angajarea fostului director general al HP, Mark Hurd, la Oracle. Ulterior, Oracle a spus ca HP nu-si poate sustine estimarile privind daunele si a contraatacat cu un alt proces, in care acuza rivalii de reclama falsa. Firma mai spune si ca HP nu a prezentat contractul sau cu Intel.

Judecatorul James Kleinberg a comparat cazul cu un divort, spunand ca “pare sfarsitul unui mariaj”.
In sala au mai fost prezenti si avocatii Intel, care nu e parte a cazului. Ei au argumentat impotriva cererii Oracle de a prezenta detaliile financiare legate de procesoarele Itanium.

HP si Oracle sunt doi giganti, fosti aliati. Pe scurt, HP construia servere iar Oracle le echipa cu baze de date. Numai ca in 2009 Oracle a achizitionat Sun Microsystems si a devenit rival direct pentru HP in vanzarea de servere. Ulterior, Larry Ellison s-a referit in timpul scandalului intern de la rivali ca “a-l da afara pe Mark Hurd de la HP e ca si cum l-ai concedia pe Steve Jobs de la Apple”. Insa cum Hurd a plecat, Ellison l-a angajat…

Sursa: Reuters
Sursa foto: whtc.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.