HTC poate bloca importurile de iPad si iPhone 5 cu patente LTE

Scris de

Credeati ca doar Samsung vrea sa-si foloseasca patentele LTE pentru a bloca Apple? Ei bine, sud-coreenii trebuie sa stea la coada, dupa HTC.

Caci HTC este deja mult mai aproape decat credeti. HTC a acuzat Apple ca ii incalca doua brevete legate de modul de transmitere a unor cantitati mari de date si care sunt critice pentru tehnologia 4G LTE. Procesul a fost intentat la International Trade Commission (ITC), curtea de arbitraj de la Washington. Aceasta poate bloca importurile de produse Apple care incalca tehnologia. Apple a contestat patentele respective, argumentand ca ar trebui declarate invalide.

Cu toate acestea, saptamana trecuta, judecatorul Thomas Pender a declarat ca ar trebui sa fie coplesit cu dovezi ca patentele HTC sunt invalide, potrivit Bloomberg, dand astfel un mare avantaj taiwanezilor in litigiu.
Primul dispozitiv LTE lansat de Apple este noul iPad, adus pe piata in primavara. Daca va castiga, HTC va putea cere interzicerea importurilor iPad dar si cele pentru noul iPhone, care va fi lansat maine.

HTC a achizitionat patentele respective in 2011, cand a lansat primul sau smartphone LTE, Thunderbolt. Brevetele sunt parte a unui portofoliu cumparat cu 75 de milioane de dolari de la ADC Telecommunications Inc. Apple a dat in judecata HTC in 2010, Steve Jobs spunand ca Android e un produs “furat”. Cazul de la ITC a mai avut un episod, desfasurat in iulie, cand Pender a eliminat din proces un numar de cinci patente pe care Google le “imprumutase”catre HTC. Acestea au fost neutralizate pe motiv ca taiwanezii nu detineau in totalitate drepturile de proprietate.

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: Boy Genius Report

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] ca nicio plata nu se face. Asta ne duce cu gandul ca HTC are la mana Apple cu ceva, posibil patentele privind conexiunea LTE cu care a avut succes in disputele cu Apple sau cele┬ácumparate de la Hewlett-Packard. Pe de alta parte, Apple a castigat in cateva randuri […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.