LG lanseaza LG Cloud si renunta la Windows Phone

Scris de

Nu mai departe de ieri, concernul corean LG a lasat in doi timp si trei miscari doua victime in urma sa si intreaga planeta perplexa.

Mai intai de toate, compania tocmai ce a tras presul de sub picioare celuilalt colos sud-corean, Samsung si a lansat LG Cloud, cu cateva zile inainte ca rivalii sa lanseze Samsung Galaxy S III si serviciul S-Cloud.

LG Cloud ofera ca standard 5 GB gratis, in vreme ce proprietarii de televizoare inteligente si smartphone-uri LG vor avea la dispozitie 50 GB gratis timp de sase luni. LG Cloud va transmite continutul multimedia catre dispozitivele conectate ale companiei, ba chiar in mod specific: HD pe televizoare si compresate pentru telefon, pentru a nu rupe factura la abonamentul de date. Lansarea serviciului Beta va avea loc de astazi in SUA si Coreea de Sud iar lansarea globala va avea loc anul viitor.

Concomitent, LG a mai anuntat ca nu are planuri sa lanseze noi dispozitive cu Windows Phone. Motivul? Cel evident: “vanzarile totale de unitati Windows Phone pe piata globala nu sunt o cifra semnificativa”, potrivit Korea Herald. Si chiar daca Woz este uluit de interfata sistemului de operare, iar operatorii telecom vor sa il sprijine pentru a reduce din dependenta fata de Apple, problema ramane: Windows Phone e intarziat pe piata si nu are nici acelasi ecosistem si nici aceleasi specificatii tehnice fata de concurenta. LG a anuntat ca se va concentra mai departe pe Android.

Pentru Microsoft, lectia de invatat de aici este ca daca iti obtii parteneri prin santaj cu patente sau “oferte de nerefuzat”, mai devreme sau mai tarziu asta se va intoarce impotriva sa. Si daca a obtinut cativa parteneri care sa-i sprijine platforma nu a rezolvat decat jumatate de probleme. Mai trebuie sa-i si mentina…

Sursa: Engadget
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.