Microsoft a cerut HTC sa puna si Windows Phone pe telefoanele cu Android

Scris de

Chiar daca Microsoft cumpara divizia de telefoane a Nokia, asta nu inseamna ca gigantul nu se preocupa de cresterea ecosistemului si prin ceilalti parteneri hardware. Iar cateodata ajunge la extrem.

Conglomeratul incearca sa convinga HTC sa instaleze Windows Phone ca o „optiune secundara” pe telefoane sale cu Android si s-a oferit sa „reduca sau sa elimine” pretul licentelor pentru sistemul sau de operare ca stimulent. Informatia a fost prezentata initial de catre Bloomberg. Agentia de presa scrie ca Terry Myerson, seful unitatii care gestioneaza sistemele de operare din cadrul Microsoft, a propus HTC luna trecuta sa incarce Windows Phone ca optiune secundara, potrivit unor surse apropiate.

Nu este insa clar daca acest lucru inseamna dual-boot sau ca oamenii sa aiba posibilitatea de a alege una din optiuni. O alta posibilitate o constituie ca pur si simplu ca HTC sa ofere la fiecare model lansat o versiune si cu Windows Phone, asa cum a prezentat HTC One cu propriul skin Sense si o versiune Google Play, cu Android stock.

HTC nu a mai lansat vreun telefon cu Windows Phone din iunie si nu are planuri pentru alte modele. Retragerea vine din cauza pierderilor raportate de producator, compania concentrandu-se pe Android pentru a reduce costurile.

Directorul general Steve Ballmer a vizitat China luna trecuta cu scopul de a curta noi producatori pentru Windows Phone, mai ales ca HTC nu are o situatie financiara prea stralucita, Samsung nu prea se omoara cu Windows Phone, iar parteneriatele cu Huawei si ZTE nu au crescut vanzarile.

Sursa: The Verge
Sursa foto: www.areamobile.de

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Spre exemplu, apar pe lista si LG Electronics si HTC, desi, anterior oficialii LG anuntau ca nu vor mai lansa noi modele de smartphone-uri Windows Phone. Ceea ce e logic, deoarece parteneriatul cu Google a adus atat productia ultimelor doua generatii de Nexus, cat si succesul in zona Android, LG ajungand in topul producatorilor. Iar acum se zvoneste ca ar realiza si un ceas inteligent cu Google. Cat despre HTC, productia de dispozitive Windows Phone nu a fost decat o gaura in care taiwanezii au tot ingropat bani fara sa aiba vreun succes. Anterior, pe internet aparusera informatii ca Microsoft a cerut HTC “sa puna Windows pe telefoanele sale Android”. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.