Oracle a depasit IBM si a devenit al doilea producator mondial de software

Scris de

Larry Ellison are o manie sa isi bata joc de adversari. Dupa ce a declarat razboi software-ului open source si a ajuns la o disputa cu Hewlett-Packard in privinta serverelor, iata ca acum Oracle se ia si de IBM.

De data asta software-ul este motivul. Profitand de rezultatele financiare mai slabe ale IBM, Oracle a anuntat ca a depasit „Big Blue” si a devenit al doilea producator mondial de software. Mai exact, Oracle pretinde ca a inregistrat venituri de 27,8 miliarde de dolari in ultimele patru trimestre, in vreme ce IBM a totalizat doar 25,7 miliarde.
In caz ca va intrebati care este principalul softist al lumii, ei bine, Microsoft este raspunsul corect, cu venituri totale de 78 de miliarde de dolari in ultimul an fiscal, de trei ori mai mult decat urmatoarele clasate.

IBM a raportat miercuri venituri de 23,7 miliarde de dolari, cu un miliard de dolari sub cele 24,8 miliarde estimate de analisti. Scaderea a fost cauzata in mare parte de divizia hardware, care a inregistrat un declin de 16% a vanzarilor, fiind afectate in special livrarile de servere Power PC.

Profitul net al gigantului a urcat, insa, la 4,04 miliarde de dolari, fata de 3,82 miliarde de dolari. Diminuarea veniturilor a determinat, insa, o scadere de 6% a actiunilor pe bursa.

Sursa: All Things Digital
Sursa foto: icarusbeyond.wordpress.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.