Sony si Nintendo, speriate de activistii de pe internet

Scris de

Sony si Nintendo si-au retras sprijinul pentru o controversata lege impotriva pirateriei care deschidea calea catre cenzura internetului, dupa ce au primit amenintari din partea grupurilor de hackeri precum Anonymous.

Ambele companii nu se mai afla pe lista oficiala a celor care sprijina celebra “Stop Online Piracy Act”, intre timp renuntand si producatorul de jocuri Electronic Arts. Sony a avut un cosmar anul trecut cu hackerii, fiind parte a celui mai mare furt de date din istorie, 77 de milioane de conturi. Nintendo a fost si ea hackerita.
Initial, hackerii au amenintat cu atacuri impotriva PlayStation Network ca parte a campaniei #OpSony, avertizand producatorul japonez ca “suportul pentru act este un mandat de ucidere” si ca “din nou, am decis sa distrugem reteaua voastra”. Ulterior, au ramas pe lista doar executivii Sony, Anonymous declarand “sezon de vanatoare” pentru colectarea de informatii si detalii privind cardurile de credit si alte date personale ale acestora.

In vreme ce Sony Computer Entertainment s-au retras de pe lista, Sony/ATV Music Publishing, Sony Music Entertainment si Sony Music Nashville sunt inca in favoarea legii. De asemenea, atat Sony Computer Entertainment si Nintendo sunt membre ale Entertainment Software Association, care si ea e in continuare la sustinatori.

“Optiunea nucleara”

La inceputul acestei saptamani Google, eBay, PayPal, Facebook si Twitter au anuntat ca iau in considerare sa opreasca total o perioada propriile site-uri pentru a constientiza oamenii de efectele negative ale actului. Similar, o “chemare la arme” pe Tumblr a adunat peste 90.000 de utilizatori impotriva legii cu cenzura.
La finele anului trecut mania internautilor a facut ca GoDaddy, care vindea domenii pe internet, sa piarda 37.000 de site-uri, dupa ce inclusiv unele vedete au intervenit impotriva companiei, care sustinea si ea legea. Dupa ce initial firma lua in deradere demersul comunitatii online, pierderea atator site-uri si veniturile aferente in urma unei campanii initiate pe Reddit a facut ca aceasta sa isi schimbe parerea despre actul normativ…

Sursa: SlashGear
Sursa foto: CNET

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.