Elevii romani s-au intors cu 29 de medalii de la olimpiadele internationale

Scris de

Olimpicii romani au avut o vara exceptionala: 29 de medalii au fost aduse in tara de elevii care au participat la competitii internationale. Astfel, Romania a iesit pe locul intai la Olimpiada Internationala de Geografie. Elevii nostri au castigat trei medalii de aur si una de argint la editia de anul acesta, desfasurata in Japonia.

Olimpiada Internationala de Geografie 2013 s-a desfasurat in perioada 30 iulie – 5 august, la Kyoto (Japonia), reunind participanti din 32 de tari.

Intre 22 – 27 iulie, a avut loc Olimpiada Internationala de Lingvistica la Manchester. Lotul olimpic al Romaniei, aflat la prima participare oficiala, a reusit performante notabile, atat in proba pe echipe (locul 3 si medalie de bronz), cat si in proba individuala (doua mentiuni). In acest an, au participat 138 de concurenti din 26 de tari din intrega lume (Australia, Brazilia, Bulgaria, China, Cehia, Estonia, Israel, Japonia, Singapore, SUA, Emiratele Arabe Unite, Vietnam etc.).

Elevii romani s-au intors cu sase medalii (trei medalii de argint si trei de bronz) de la a 54-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica. Competitia s-a desfasurat in perioada 18-27 iulie, in localitatea columbiana Santa Marta. Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Matematica a reunit 547 de participanti din 103 tari.

De la Moscova, unde s-a desfasurat Olimpiada Internationala de Chimie, elevii romani s-au intors cu trei medalii de argint si o medalie de bronz. La competitia din acest an au participat 279 de concurenti din 77 de tari.

Cinci medalii au ajuns in tara noastra si de la Olimpiada Internationala de Fizica. Gratie acestei performante, Romania s-a clasat pe primul loc in Europa, respectiv pe locul 5 la nivel mondial. Olimpiada Internationala de Fizica s-a desfasurat in Copenhaga (Danemarca), in perioada 7-15 iulie 2013. La editia din acest an au participat 381 de concurenti din 83 de tari.

Lotul olimpic de Informatica al Romaniei s-a intors de la Brisbane (Australia) cu doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz. Competitia a reunit 304 de concurenti din 81 de tari.

Elevii romani au mai castigat cinci medalii la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica, acesta fiind cel mai bun rezultat al Romaniei in istoria participarii la competitie. Olimpiada de Astronomie si Astrofizica, ajunsa la editia a saptea, s-a desfasurat in orasul Volos din Grecia, in perioada 27 iulie – 5 august. La competitie au participat peste 100 de concurenti din 20 de tari.

Sursa: Renne
Sursa foto: Mashable

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.