Evolutionism vs creationism, stiinta vs non-sens

Scris de

Am auzit in decursul vremii tot felul de argumente pentru apararea a tot felul de stupiditati, de la scoaterea evolutionismului din manualele de biologie, la refuzarea pasapoartelor biometrice.

De la impunerea studierii unei singure religii in scoli (in fapt predicarea) in loc de studiul comparativ al tuturor. De la plata din bani publici pentru a invata copiii lucruri false (poveste lui Adam si Eva, Sodoma si Gomora, ingerii care se imperecheau cu oamenii) pana la constructii megalomanice facute tot din banii tuturor (biserica de 18 etaje inaltime a lui Pandele in Voluntari sau Catedrala Mantuirii Neamului).

Cineva trebuie sa ridice o voce, sa opuna o rezistenta impotriva lucrurilor crezute adevarate timp de secole, sa ia atitudine. Ce e in joc? Numai sanatatea mentala.
A noastra, a voastra, a copiilor nostri. Prea mult timp lumea a crezut ca stiinta si religia pot coexista, ca prima poate demonstra validitatea celei de-a doua. Dar facuta corect, fara a porni de la prejudecati asupra a ce vrei sa demonstrezi, fara a incepe de la premize false sau a ignora observatii din natura, stiinta desfiinteaza orice fel de religie.

A te face ca nu vezi cum anumite forme de pseudo-stiinta perpetueaza in continuare o serie de mituri si idiotenii pentru beneficii proprii face partas pe oricine nu ia atitudine la acest genocid cultural. Care e realizat de altminteri de oameni care se folosesc din plin de beneficiile stiintei, au masini, au computere, curent electric, apa calda, toaleta in baie, se dau cu deodorant si iau medicamente cand racesc.

Metoda stiintifica: teorie, observatie, predictie

De data aceasta, ca sa rupem pisica in doua, vom da exact dovezile stiintifice, alea care nu pot fi contestate. Sau daca sunt contestate, se pot verifica foarte usor prin date si masuratori.
Metoda stiintifica presupune cateva lucruri: teoria, testarea sau demonstrarea ei in natura si realizarea unor predictii despre ce ar trebui sa gasim in natura pe baza teoriei respective. Facem de la inceput diferenta ca o teorie stiintifica este total altceva decat ceea ce inseamna la nivel trivial o teorie, de parca ar fi ceva nedemonstrat. Avem astfel teoria electricitatii, teoria cuantica, a gravitatiei sau a relativitatii si nimeni nu incearca sa le scoata din manuale. Toate sunt perfectibile pentru ca mereu descoperim cate ceva.
Acum sa ajungem si la tema in sine. Scriam recent despre 5 dileme pe care creationistii care se bazeaza pe Biblie trebuie sa le rezolve pentru a putea intra in arena stiintifica ca sa se dueleze. Acum vom incepe de la celalalt capat al firului.

Creationismul, sau stiinta pusa sa explice lumea cum vrea religia

In coltul rosu avem, asadar creationismul. Iar cele mai bune argumente le gasim in cel mai mare promotor al sau: “Dr.” Kent Hovind. Ideile sunt asa:
– Lumea are 6.000 de ani.
– Timp de 2.000 de ani oamenii au convietuit cu dinozaurii care au ajuns asa mari deoarece s-au dezvoltat continuu, concomitent cu faptul ca traiau foarte mult. Adam sau Noe au trait si ei peste 900 de ani.
– Acum 4.000 de ani un potop a sosit, dar dinozaurii nu au disparut pentru ca au fost luati in arca pui. Noe nu a luat cate o pereche din fiecare specie, ci doar cate una din fiecare “fel” – de exemplu o pereche de animale care pot fi si stramosii zebrelor si ai cailor, o pereche din care deriva atat cainii cat si lupii.
– Hovind a oferit si un premiu de 250.000 de dolari celor care demonstreaza teoria evolutiei astfel incat sa raspunda urmatoarelor puncte: 1. Timpul, spatiul si materia au inceput sa existe prin ele insele; 2. Planetele si stelele s-au format din praf cosmic; 3. Materia a creat viata prin ea insasi; 4. Formele de viata primitive au invatat sa se reproduca; 5. Schimbari majore au aparut intre diverse forme de viata, adica pestii au evoluat in amfibieni, amfibienii s-au transformat in reptile iar acestea in pasari si mamifere.
– Nu exista dovezi in fosilele descoperite care sa arate transformarea dintr-o specie in alta sau dintr-un grup in altul.
– Unele sisteme ale lumii vii sunt “ireductibil complexe”, ceea ce ar demonstra existenta creatorului si a planului. Cum ar fi ochiul sau celula, care ar trebui sa aiba indeplinite mai multe conditii in acelasi timp pentru a fi functionat pentru prima data.

Stiinta, masura realitatii

In coltul albastru, ei bine nu este evolutionismul, ci toata stiinta.

– Pentru ca ceea ce cretionistii se refera comun la “teoria evolutiei” (biologie) este in fapt un cumul de mai multe stiinte (astronomie, cosmologie, chimie, fizica, genetica).
– Varsta Universului – aproximativ 15 miliarde de ani e la baza unei intregi stiinte – astronomia. Inceputul sau, Big Bang-ul, e si el parte a cosmologiei.
– Vechimea Pamantului – 4,5 miliarde de ani. Planete in formare sunt observate cu cele mai puternice telescoape din lume. Metode de datare care arata date mai mari de 6.000 de ani – Carbon 14, izotopi radioactivi al caror timp de injumatatire se cunoaste exact, dendrocrinologie (numararea inelelor unui copac), datarea prin argon, cea prin rubidiu-strontiu, lutetium-hafnium, rhenium-osmium, sau cea pe baza straturilor de gheata ori cea pe baza cresterii coralilor sau a sedimentelor.
– Toate obiectele mai vechi de 6.000 de ani n-ar trebui sa existe daca lumea exista de 6.000 de ani. Cum ar fi Galaxia Andromeda, care se va prabusi peste Calea Lactee in 3 miliarde de ani. Luati un bilet si o gasiti cu telescopul celui mai apropiat observator astronomic.
– Ca un corolar ar trebui demontata toata geologia, deoarece aceasta explica formarea continentelor acum sute de milioane de ani, deriva lor, miscarile placilor tectonice. Daca ati simtit vreodata un cutremur, aia e cea mai buna dovada pentru geologie. Si da, Africa se va ciocni de Europa in cateva milioane de ani. Nu sunt profet dar sa nu spuneti ca v-am avertizat!
– O eroare comuna a majoritatii creationistilor este confundarea teoriei abiogenezei (inceputul vietii din supa primordiala) cu cea a evolutiei (care explica mecanismele formarii speciilor).
– Din cele cinci criterii ale lui Hovind pentru demonstrarea “teoriei evolutiei” numai unul, respectiv punctul 5 este legat de evolutie in sine. Prima este o problema de cosmologie, a doua de astronomie, punctele 3 si 4 de abiogeneza.
– Evolutia este demonstrata zi de zi: virusuri si bacterii devin rezistente la antibiotice, insecte la insecticid si dupa numai cateva zeci de generatii unele organisme unicelulare ajung multi-celulare.
– Din genetica, analizele ADN arata ca impartim 97% din materialul genetic cu omul de Neanderthal si cu cimpanzeii.
– Biogeografia arata existenta unor specii de animale care deriva din aceeasi locatie dar au caracteristici putin diferite. Cum sunt Monarhii din Pacific, pasari care au evoluat diferit in functie de insulele unde au ajuns, sau o serie de fluturi.
– Multe sisteme au fost considerate in timp ireductibil complexe dar apoi au fost intelese cum au aparut si au evoluat. Cum ar fi ochiul. Daca acum nu cunoastem mecanismele aparitiei unora nu inseamna ca nu vom afla in viitor.

Minciuna ca nu exista fosile de tranzitie

In ciuda a ceea ce se pretinde, fosile intermediare exista cu nemiluita.
Intre pesti si amfibieni: Tiktaalik, Acanthostega, Ichtyostega.

Intre reptile si pasari: Coelophysis, Deinonychus, Oviraptor, Protoavis (reptile) Archeopteryx, Sinornis, Hesperonis, Ichtyornis, Confuciusornis (deja sunt pasari dar au in continuare caractere de reptile – dinti in cioc si gheare pe aripi).

Avem in fosile si fascinanta calatorie pe care mamiferele au facut-o pentru a recuceri oceanele lumii. Evolutia balenelor: Pakicetus, Nalacetus, Ichtyolestes, Ambulocetus, Indocetus, Dorudon, Basilosaurus, si multe altele. Ca sa se complice totul, exista conservate in fosile si evolutiile sistemului auditiv la balene, de la auzul specific animalelor de uscat initial, care dadea rau de mare primelor balene pana la cel celebra ecolocatie prezentata astazi pe toate canalele de televiziune.

Ce au in comun oamenii cu cimpanzeii? 97% din ADN si 16 retrovirusuri

Ca orice teorie stiintifica verificata, si evolutionismul face predictii bune referitoare la lumea inconjuratoare. De exemplu pasarile au oasele goale pe dinauntru pentru a le ajuta la zbor. Pe de alta parte, mamiferele nu au aceasta structura a oaselor. Si totusi aceste structuri se gasesc exact unde trebuie: strutul (care nu zboara) are oase goale pe cand liliacul nu (desi zboara). Or, asta nu se poate decat daca teoria evolutiei este corecta. Ce predictie face creationismul in acest caz? Niciuna. Pasarile au in ele in continuare genele ca sa le creasca dinti in cioc iar balenele au genele pentru picioare.
Genomul uman si cel de cimpanzeu au in comun 16 retrovirusuri endogene exact in aceleasi pozitii. Or, asta inseamna ca avem un stramos comun deoarece conform legilor care guverneaza acest domeniu caracteristicile se transmit urmasilor. Sansele teoretice ca noi sa avem in comun cu cimpanzeii aceste retrovirusuri sunt 1 in 2 x 10 la puterea 138. Ridicol de mici. Si totusi acestea nu s-au facut la intamplare sau sunt doar coincidente. Ci respecta perfect legile evolutiei, gasindu-se exact acolo unde ne-am astepta.

Datele avute la indemana ne permit in orice moment sa deosebim stiinta de non-sens. Exista peste tot, accesul la informatie nu mai este restrictionat. Nu-ti trebuie decat putina curiozitate despre universul in care te afli si o conexiune la internet. Cine crede altceva nu are nicio scuza decat propria ignoranta. Deschide ochii!

Sau, daca nu, gaseste fosilele unui elefant in Carbonifer!

Sursa foto: freethinker.co.uk

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (779)

 

 1. Bre, daca niste munti de 500 de milioane de ani nu sunt erodati complet, cum sa fie erodati Carpatii?

  Adu tu un studiu de geologie care sa-ti sustina povestile…

  Care e rata aia de eroziune pe care te lauzi ca o stii? :))

 2. Ia de-aici sa vezi cum iti cad in cap “argumentele”, care n-au niciun fel de fundament stiintific.

  http://stiintasitehnica.com/stiinta/creationism-stiintific/index.html

 3. dave says:

  “Bre, daca niste munti de 500 de milioane de ani nu sunt erodati complet, cum sa fie erodati Carpatii?

  Adu tu un studiu de geologie care sa-ti sustina povestile…

  Care e rata aia de eroziune pe care te lauzi ca o stii? 🙂 )”

  pai..tocmai asta intrebam si eu..:) oare dc mai sunt munti?
  si legat de viteza de eroziune..ti-am mai zis odata..esti jurnalist..nu stii sa cauti?
  daca ti-e lene sa cauti o lucrare in domeniu poti sa te uiti la un alt post al meu..acolo am scris

  “Ia de-aici sa vezi cum iti cad in cap “argumentele”, care n-au niciun fel de fundament stiintific.

  http://stiintasitehnica.com/stiinta/creationism-stiintific/index.html
  asta nu imi spune nimic..am citit eu vreodata de la individul asta?
  eu iti citez de la evolutionist,,ma folosesc de materialul clientului,:))

 4. Pai alea sunt exact argumentele creationiste pe care le vanturi tu pe-aici, acum nu vrei sa te uiti cum le distruge omul cu calcule exacte? =))

  Varsta Pamantului e data de teste radiometrice ale rocilor si e de 4,5 miliarde de ani.

  Rata de eroziune nu are treaba cu asta. Tu ai impresia ca daca se erodeaza rocile intr-o parte dispar in neant? Materia ramane, ajunge sediment, se transporta in rauri si fluvii si apare in alta parte. Pana cand greutatea cu care apasa pe placile tectonice duce la un eveniment geologic, o subductie si iar la crearea de munti…

  Voi, creationistii, habar n-aveti cum se formeaza continentele sau muntii daca pretindeti asta. Ati auzit vreodata de lava sau placi tectonice?

  Stii ca in fiecare zi pe Terra ajung intre 100 si 300 de tone de praf din spatiu?
  http://www.universetoday.com/94392/getting-a-handle-on-how-much-cosmic-dust-hits-earth/

  Uite aici cum este facut praf argumentul cu “muntii ar fi trebuit sa dispara”

  http://apps.usd.edu/esci/creation/age/content/creationist_clocks/continents.html

  Mai alergi mult in jurul cozii cu argumentele astea circulare? :))

 5. dave says:

  Evoluţionismul – rod al imaginaţiei . Credinţa în datarea radiometrică
  Foarte mulţi savanţi, profesori şi majoritatea mediilor de informare sunt foarte buni avocaţi ai credinţelor evoluţioniste în vîrstele mari. Şi mulţi creştini s-au alăturat afirmaţiilor savanţilor despre “marea vîrstă a pămîntului”, de obicei fără să-şi dea seama că ele se întemeiază pe presupoziţii naturaliste ce elimină complet orice fel de intervenţie a unui Dumnezeu creator. Ei nu au recunoscut eroarea raţionamentului circular din aceste credinţe în vîrstele mari. Astfel, fără să fie nevoie, ei şi-au pierdut temelia credinţei.

  Curtis Sewell Jr. a lucrat timp de 44 de ani ca inginer electronist în industria nucleară, începînd cu Proiectul Manhattan al Armatei Statelor Uni te din timpul celui de-al Doilea Război Mondial (prima bombă atomică). Timp de cinci ani a fost inginer sef la Isotopes, Inc. Printre sarcinile sale s-a numărat şi proiectarea instrumentarului pentru analiza radiochimică de diferite tipuri, inclusiv pentru sistemul datării cu Carbon 14. În 1988 a ieşit la pensie de la Lawrence Livermore National Laboratory.

  Cîndva D-l Sewell adera la concepţia uniformistă că pămîntul are miliarde de ani vechime, dar în decursul multor ani de lucru a început să se îndoiască de “dovezile” acestui fapt, fiindcă a văzut că se întemeiau pe o logică circulară. Povestea trecerii sale de la concepţia evoluţionistă la concepţia creştină despre lume este relatată în cartea sa God at Ground Zero (Master Books, Green Forest, Arkansas, 1997).

  “Cum pot creaţioniştii să se aştepte ca oamenii să accepte ideea pămîntului tînăr, cînd, prin datarea radiometrică, ştiinţa a dovedit că pămîntul are miliarde de ani vechime ?”

  Articolul de fată pune această întrebare, ce reprezintă gîndirea unui mare număr de oameni de azi. Cu siguranţă că majoritatea oamenilor de ştiinţă acceptă datarea radiometrică. Totuşi nu există cu adevărat un motiv ştiinţific care să dovedească că datarea radiometrică este corectă, ci o mulţime de dovezi ce arată că ea nu funcţionează. Vom discuta cîteva dintre ele. Vom descoperi că piatra de temelie a analizei radiometrice este credinţa în materialism şi respingerea oricărei acţiuni supranaturale, chiar înainte de a se face vreo măsurătoare. Mulţi oameni, între care chiar specialiştii în domeniu, uită presupoziţiile pe care se întemeiază datarea radiometrică.

  1. Datarea radioactivă
  În principiu există două tipuri de metode de datare radioactivă. Un tip este sistemul Carbon 14, folosit la datarea fragmentelor de organisme care au trăit. Nu a fost folosit niciodată pe eşantioane neorganice, şi aproape că nici nu intră în discuţie dacă se consideră că eşantionul ar putea fi mult mai vechi de 50000 de ani. Ea furnizează unele dovezi foarte bune, folosite adesea de creaţionişti. Dar în acest articol nu vom discuta despre metoda C-14.

  A doua mare categorie se mai numeşte “datarea cu metale grele” şi include sistemele uraniu-toriu-plumb, rubidiu-strontiu şi potasiu-argon. Aceste metode se folosesc în mod obişnuit pentru eşantioane anorganice, cum sunt rocile, dînd adeseori vîrste extrem de mari – milioane sau miliarde de ani. Evoluţioniştii descriu adesea aceste metode ca dovedind marea vechime a pămîntului şi a straturilor sale. Creaţioniştii le critică adesea, fiindcă dau rezultate cu totul false.

  Toate metodele de datare menţionate pornesc de la un anume izotop radioactiv precum U-238, U-235, Tor-232, K-40 sau Rb-87. Ei se numesc izotopi “mamă”. Sunt elemente radioactive în mod natural, adică emit spontan particule alfa sau beta şi, ca urmare, se transformă în alte elemente, numite izotopi “fiice”.

  2. Erori experimentale
  Metodele ce dau vîrste mari produc aproape tot atîtea răspunsuri “greşite” cît şi “corecte”. Răspunsul “corect” e ales pe baza coloanei stratigrafice, adică după felul fosilelor îngropate în apropiere. Desigur, datarea fosilelor depinde de presupunerea evoluţiei. Şi, bineînţeles, publicul nu aude de obicei nimic despre răspunsurile greşite.

  Afirmaţia aceasta – că datele radiometrice sunt “corectate” prin referirea la fosilele-index determinate pe baza evoluţiei – este viu contestată, dar examinarea literaturii tehnice arată că ea este adevărată, în ciuda celor spuse de manualele elementare. Să vedem cîteva exemple.

  3. Discrepante dovedite
  Publicul larg crede că rezultatele radiometrice sunt solide şi deci se poate dovedi că sunt de încredere. Dar literatura de specialitate arată altceva. John Woodmorappe a făcut o cercetare extinsă a literaturii, examinînd 445 de articole tehnice din 54 de reviste de geocronologie şi geologie cu mare autoritate.[John Woodmorappe, “Radiometric Geochronology Reappraised”, în Creation Research Society Quarferly, vol. 16, septembrie 1979, pp. 102-29, 147. – Vezi şi cartea din 1999 a lui John Woodmorappe, The Mythology of Modern Dating Methods, Institute for Creation Research, El Cajon, California.]

  Rapoartele menţionate enumeră peste 350 de date, măsurate cu metode radiometrice, ce contrazic cu mult vîrstele atribuite fosilelor găsite în acelaşi strat. Ele acopereau vîrstele “aşteptate” de la 1 la >600 de milioane de ani. In aproape toate cazurile de discrepantă s-au acceptat datele fosilelor. Datele radiometrice au fost eliminate. Woodmorappe cita spusele unui cercetător: “În general, se presupune că datele ce intră în “marja de corectitudine” sunt corecte şi sunt publicate, dar cele ce nu concordă cu alte date sunt rareori publicate, iar discrepantele nu sunt explicate complet.”

  Cînd aceste rapoarte discutau posibilele cauze ale erorilor, foloseau ,cuvinte de tipul “posibil”, “poate”, “probabil”, “ar putea fi” etc. Motivele invocate de obicei cuprind intruziunea detritică, scurgerea sau infiltrarea unora dintre izotopi în esantion, iar uneori conţinutul iniţial de izotopi din eşantion. Pentru datarea cu K-Ar este uşor de dat vina pe pierderea argonului, dacă vîrsta obţinută e prea mică, sau pe absorbţia argonului dacă e prea mare.

  Se ştie prea bine că argonul, care e un gaz, difuzează uşor prin rocă, şi nu e cu putinţă să se ştie dacă nu cumva s-a întîmplat ceva de acest fel într-un anume caz. Erorile sunt deosebit de mari cu metoda K-Ar (potasiu-argon). S-au făcut studii asupra unor roci bazaltice de vîrstă recentă cunoscută, din apropiere de Hawaii. Ele proveneau de la vulcanul Kilauea. Rezultatele au ajuns pînă la 22 de milioane de ani. Joan Engels scria: “În prezent se ştie foarte bine că vîrstele obţinute cu K-Ar de la diferite minerale dintr-o singură rocă pot fi uimitor de discordante.”

  4. Craniul 1470
  În 1927 Richard Leakey a descoperit un craniu lîngă Lacul Rudolf din Kenya despre care spunea că era “aproape nedeosebit” de cel al omului modern. Totuşi fusese găsit sub un strat de tuf vulcanic KBS ce avea o vîrstă acceptata de 2,6 milioane de ani vechime. Leakey a declarat că acest craniu avea 2,9 milioane de ani, spunînd că “nu se potriveşte cu nici unul din modelele anterioare ale începuturilor omului”. A fost numit KNM-ER-1470 de la Kenya National Museum, East Rudolf, 1470).

  Marvin Lubenow face o descriere exactă a celor zece ani de controverse în jurul datării craniului. La prima încercare de a data tuful KBS, Fitch şi Miller au analizat rocile brute şi au obţinut date mergînd de la 212 la 230 milioane de ani – perioada Triassicului cu mult mai vechi decît se aştepta. Întrucît sub acest strat se descoperiseră oase de mamifere, au spus că evident datele erau greşite din pricina “posibilei prezente a argonului străin derivat din includerea unor roci pre-existente”. Chiar dacă roca arăta bine, tot ce depăsea 5 milioane de ani vechime era evident greşit, avînd în vedere ceea ce ştiau ei despre succesiunea dezvoltării evolutive”.

  Între timp, o echipă de la University of California din Berkeley, condusă de G.H. Curtis, a analizat cîteva pietre ponce KBS şi au descoperit cîteva care aveau cam 1,6 milioane de ani şi cîteva de 1,8 milioane de ani Alte măsurători unele coborînd la 0,5 milioane de ani au fost declarate anormal de mici. Ele au fost explicate ca posibile supraimprimări datorate unei infuzii de apa fierbinte cu bogat conţinut alcalin.

  Între 1969 şi 1976 mai multe echipe au făcut numeroase măsurători radiometrice, iar rezultatele s-au grupat în jurul a trei vîrste -1,8 milioane, 2,4 milioane şi 2,6 milioane de ani. Fiecare echipă a criticat tehnicile de selectare a eşantioanelor de rocă ale celorlalţi. Se spunea că majoritatea argumentelor radiometrice favorizau data de 2,6 milioane de ani, dar argumentele paleontologice favorizau data de 1,8 milioane de ani (adică data la care craniul s-ar fi potrivit cel mai bine cu teoria evoluţiei). În final s-a ajuns la o înţelegere numai după ce paleontologii s-au pus de acord în privinţa corelaţiei fosilelor, incluzînd două specii de porc dispărute. Data finală acceptată pentru craniu a fost cea de 1,9 milioane de ani. Comentînd metoda de selectare a eşantioanelor de rocă pentru datarea radiometrică, Lubenow întreabă:

  “Se pune întrebarea, “Cum ştii cînd ai eşantionul bun pentru datare” ? Singurul răspuns la întrebare este acela că eşantioanele “bune” dau date în acord cu presupunerile evoluţioniste. Eşantioanele “rele” sunt cele care dau date ce nu sunt conforme cu evoluţia – ilustrare clasică a cercului vicios.”

  5. Datarea Marelui Canion
  Creaţioniştii au criticat multe aspecte ale datării rocilor prin radioactivitate, dar au adus prea puţine probe reale că metoda este inadecvată. Totuşi Institutul de cercetări creaţioniste a ajuns în fazele preliminare ale obţinerii unor asemenea dovezi pentru rocile vulcanice.[Grand Canyon Dating Project, Institute for Creation Research, 10946 Woodside Avenue North, Santee, California 92071]

  “Scopul proiectului”, scriu savanţii de la Institutul de cercetări creaţioniste (ICC), “este folosirea ‘celei mai de încredere” metode de datare cu izotopi radioactivi (metoda izocronă) cu cea mai precisă tehnică de măsurare analitică (tehnica spectrografului de masă pentru diluţia izotopică) spre a stabili “vîrstele” diferitelor roci din Marele Canion.”

  Savanţii de la ICC au angajat un laborator geotehnic autorizat spre a sprijini acest plan şi a supraveghea proiectul, prevenind orice tendinţă de a influenta rezultatele, şi pentru a supune eşantioanele de roci mai multor laboratoare calificate într-un mod care să evite orice subterfugii.
  Marele Canion are mai multe straturi şi tipuri de roci diferite. Toţi sunt de acord că rocile metamorfice precambriene îngropate sub nivelul Canionului trebuie să fie cele mai vechi. Acestea includ zonele Trinity Gneiss, Elves Chasm Gneiss şi Zoroaster Granite.

  De asemenea, toţi sunt de acord că scurgerea de lavă cuaternară de pe Podisul Unikaret este probabil depozitul metamorfic cel mai tînăr din zonă. El provine de la un vulcan, după ce toate depozitele de straturi sedimentare s-au depus şi după ce canionul a fost erodat. Lava s-a scurs peste margine, pe versanţii canionului deja erodat.

  Geologii cei mai tradiţionalişti cred că gnaisurile şi graniturile de adîncime au peste 600 de milioane de ani vechime, probabil în jur de 2000 de milioane de ani, iar vîrsta scurgerilor de lavă bazaltică de pe Podisul Unikaret trebuie estimată la cîteva mii de ani, fiindcă e vădit mai tînără decît straturile sedimentare din partea de sus a pereţilor canionului. Astfel, comparînd vîrstele măsurate cu acurateţe ale mai multor eşantioane din cele două zone, vom avea o idee despre siguranţa generală a metodelor radiometrice.

  Rezultatele preliminare arată foarte interesant. Dar numai măsurătorile scurgerilor de lavă recentă erau încheiate în momentul ultimului raport pe care îl am. Pentru un acelaşi set de roci recente s-au obţinut mai multe cifre de “vîrstă model”, ele fiind cu totul discordante (adică nu se potriveau defel una cu cealaltă). Cea “mai precisă” vîrstă a izocronei rubidiu-stronţiu a fost raportată ca fiind de 2,1 miliarde de ani.

  Dar vîrsta acesta este clar greşită. Lava supusă datării s-a scurs peste marginea canionului deja erodat. Deci vîrsta de “2,1 miliarde de ani” trebuie să fie de multe mii de ori mai mare decît vîrsta reală a lavei. Acest unic rezultat ar trebuie să fie suficient spre a arunca puternice umbre de îndoială asupra metodelor de datare radiometrică cu metale grele, dar trebuie să aşteptăm încheierea proiectului înainte de a trage prea multe concluzii.[Vezi Steven A. Austin ed., Grand Canyon: Monument to Catastrophe (1994), ca şi caseta video însotitoare, Grand Canyon: Monuments to the Flood. (n. ed.)]

  6. Cauzele erorilor
  Există cîteva posibile surse ale erorilor asociate cu datarea radiometrică. Principalele probleme (începînd de la cele de mai mică importantă) sunt:
  1. Acurateţea ratelor de dezintegrare – cele mai multe sunt considerate a fi cunoscute cu aproximaţie de cîteva procente şi, dacă sunt greşite, ar avea doar un efect minor asupra datelor.

  2. Constanta ratelor de dezintegrare – mulţi savanţi cred că ele au fost constante de-a lungul epocilor, deşi acest lucru nu se poate şti cu adevărat. Dar unul dintre primii cercetători, Prof. John Joly de la Trinity College, Dublin, a raportat unele dovezi ce arătau variatii.[J. Joly, Proceedings of the Royal Society, Londra, Seria A 102, 1923, p. 682.] Raportul lui Barry Setterfield asupra posibilei variaţii a vitezei luminii dă şi el referinţe istorice despre variaţiile ratelor de dezintegrare de-a lungul ultimilor 300 de ani. Dar cei mai mulţi savanţi nu s-au arătat prea entuziaşti fată de acceptarea acestui concept.

  3. Activarea neutronică din surse necunoscute – Prof. Melvin Cook a cercetat minereuri dintr-o mină din Katanga şi a descoperit că nu conţineau Pb-204 şi nici toriu, dar exista o cantitate apreciabilă de Pb-208 ! E clar că acesta nu putea să fi fost primitiv, şi nu putea să rezulte din dezintegrarea toriului. Singurul mod în care putea fi explicat era activarea neutronică în Pb-207.

  Cînd Cook a făcut această corecţie, vîrsta calculată s-a redus de la 600 de milioane de ani pînă la epoca modernă.[Trevor Norman şi Barry Setterfield, “The Atomic Constants, Light, and Time”, Stanford Research Institute International Invited Research Report, Menlo Park, California, 1987. w Melvin Cook, Prehistory and Earth Models, Max Parrish and Co. Ltd., Londra, 1966, pp. 54-55.] În cele mai multe minereuri nu este posibil să se vadă acest efect asa de clar, dar faptul arată că un anumit flux de neutroni, posibil de la o supernovă, trebuie să fi avut o puter nică influentă, iar aceasta ar fi fost posibil în întreaga lume, afectînd toate rocile într-un mod ce nu poate fi determinat cu uşurinţă astăzi.

  4. Integritatea atomilor în roci – aceasta stîrneşte cea mai mare îngrijorare tuturor cronologiştilor şi este motivul cel mai des citat pentru erorile evidente în măsurarea datelor. Sărurile de uraniu sunt solubile în apă şi cele mai multe minerale sunt supuse unei infiltrări inegale a componentelor lor chimice. Argonul migrează în mod impredictibil înăuntrul şi în afara rocilor. Hurley a raportat că componentele radioactive ale graniturilor stau la suprafaţa granulelor şi pot fi cu uşurinţă spălate. Cristalele de zircon au fost datate cu metodele U-Pb, dar studiile de microsondaje cu ioni au arătat că uraniul şi plumbul sunt fixate în diferite părţi ale structurii cristaline. Aceasta arată că de fapt Pb-206 nu putea proveni din dezintegrarea uraniului; deci aceste datări trebuie să fie invalidate.

  5. De departe cea mai importantă problemă este conţinutul izotopic originar al rocii. Cum am putea să ştim care a fost materialul originar ? Vom vedea că răspunsul la această întrebare depinde de o decizie ce implică ceva ce nu poate fi dovedit – o decizie pe bază de credinţă.

  7. Materialul izotopic originar
  Geologul uniformist trebuie să presupună o oarecare concentraţie iniţială. Dacă alegerea sa este bună, iar celelalte surse de erori pot fi minimalizate, poate face o determinare precisă a vîrstei – cu condiţia ca setul de presupuneri făcute de el să fie corect. Dar presupunerile sale se întemeiază întotdeauna pe teoria uniformismului – adică faptul că pămîntul şi rocile sale au luat naştere în mod pur materialist, fără intervenţie supranaturală, cu mult timp în urmă. Deci dacă încearcă să folosească aceste rezultate spre a dovedi că pămîntul este vechi şi nu a fost creat, foloseşte o logică circulară. El elimină de fapt posibilitatea unei creaţii supranaturale în sase zile înainte de a face măsurătorile.

  Acum cîţiva ani am făcut un curs de geologie la facultatea din localitatea mea. În primele lecţii profesorul a subliniat importanta credinţelor uniformiste ca temelie a geologiei istorice, spunînd ceva de felul acesta:

  “Oamenii obişnuiau să creadă în tot felul de catastrofe, provocate de intervenţii supranaturale. Aceste povesti populare i-au făcut pe oameni să creadă că pămîntul avea numai cîteva mii de ani vechime. Astăzi ştim, desigur, că acele lucruri nu au avut loc şi că pămîntul e mult mai vechi. El a evoluat lent, timp de miliarde de ani. Aceasta a avut loc conform “principiului uniformist” – ce spune că toate procesele au urmat întotdeauna aceleaşi legi naturale pe care le observăm astăzi.”

  Observaţi uşurinţa acceptării credinţei că istorisirea Bibliei nu poate fi într-adevăr reală. În manualul său clasic de geocronologie [Vîrsta rocilor, planetelor şi stelelor], Henry Faul spune: “Dacă se acceptă că sistemul solar s-a condensat dintr-un nor primordial, rezultă că materialele planetelor, asteroizilor şi meteoriţilor au o origine comună. Meteoriţii de fier conţin ceva plumb, dar numai urme infime de uraniu şi toriu, şi deci plumbul e necontaminat de plumb radiogenic, putînd fi privit ca un bun eşantion de plumb primordial. Tabelul 6-1 dă lista compoziţiei izotopice a plumbului extras din cîtiva meteoriţi de fier. Aceste date pot fi acum folosite ca (Pb207/Pb204) şi (Pb206/Pb204) în ecuaţia Houtermans, şi tot ce rămîne de descoperit pentru a permite calcularea vîrstei pămîntului este un eşantion de plumb dintr-un subsistem închis cu vîrstă cunoscută.”[Henry Faul, Ages of Rocks, Planets and Stars, McGraw-Hill, New York, 1966, pp. 65, 67.]

  Observaţi punctul de pornire al lui Faul – “Dacă se acceptă că sistemul solar s-a condensat dintr-un nor primordial…” Aceasta înseamnă o origine pur naturalistă a pămîntului, de-a lungul unei perioade mari de timp. El înfăţişează aici credinţa obişnuită a celor mai mulţi savanţi evoluţionişti că pămîntul şi sistemul solar au evoluat dintr-un nor de gaz şi praf, într-un timp foarte lung, începînd cu miliarde de ani în urmă. Pornind de la această credinţă de bază, Faul argumentează că alcătuirea originară a elementelor chimice ale pămîntului trebuie să fi fost similară cu ceea ce putem vedea azi în meteoriţi.

  Această presupunere este una dintre principalele probe folosite spre a de termina vîrsta pămîntului şi coeficientul izotopic al plumbului din compoziţia rocilor primitive. Dar ea se întemeiază cu totul pe credinţa în uniformism şi în originea naturalistă a pămîntului. Fără această credinţă de bază, toate măsurătorile datelor ce dau vîrste mari ar fi lipsite de sens.

  Pe de altă parte, dacă pămîntul a fost creat dintr-o dată (cum spune Biblia), Ziditorul putea să-l facă oricum ar fi dorit. Nu ar fi fost silit să urmeze nici una din legile omului – şi într-adevăr El a şi dovedit acest lucru. Cînd a făcut pomii din Grădina Edenului, aceştia aveau îndată şi fructe. Cînd i-a făcut pe Adam şi Eva, ei erau în forma lor matură, nu ca niste prunci. Ni s-a spus că El a făcut aceste lucruri cu înfăţişarea maturităţii.[Acest lucru a fost afirmat categoric de către Sf. Efrem Sirul în tîlcuirea sa la Facere din sec. IV: “Deşi ierburile aveau doar o clipă vechime la facerea lor, ele păreau ca şi cum ar fi avut cîteva luni vechime. Tot aşa copacii, deşi aveau doar o zi cînd au răsărit, erau totuşi ca pomii vechi de cîţiva ani, fiind deplin crescuţi şi cu fructe începînd să se ivească pe ramurile lor.”

  Mai tîrziu, explicînd cum anume luna avea înfăţişarea matură în momentul facerii ei, Sf. Efrem scrie: “Pe cît de bătrîni erau copacii, ierburile, animalele, păsările şi chiar oamenii (cînd au fost creaţi), tot pe-atît erau şi tineri. Erau bătrîni după înfăţişarea mădularelor lor şi materiilor lor, însă erau tineri pentru ceasul şi clipa zidirii lor” (Tîlcuire la Facere, ed. engl., pp. 90-91); (s.n.).

  Prin această înţelegere scriptural-patristică a felului cum a creat Dumnezeu lumea, întreaga temelie a metodelor de datare radiometrică se prăbuşeşte. Faptul că Sf. Efrem a învăţat-o în secolul al IV-lea arată că nu este un argument ad-hoc al savanţilor creaţionişti de azi, ci chiar o tîlcuire de neocolit a Scripturii. (n. ed.)] De ce nu ar fi putut face şi rocile în acelaşi fel ? De ce nu ar fi putut să conţină Plumb 206 şi Argon 40, astfel încît să apară “mature” ? Savanţii sunt de acord că Plumbul 204 trebuie să fi fost prezent încă de la începuturile pămîntului. De ce nu s-ar putea ca şi Plumbul 206, 207 şi 208 să fi apărut în acelaşi fel ?

  Întrucît o lucrare preistorică a lui Dumnezeu nu este supusă investigaţiei ştiinţifice, fiind deci în afara metodelor ştiinţei, mulţi savanţi îl exclud pe Dumnezeu din probabilitatea ştiinţifică, presupunînd pur şi simplu că Dumnezeu nu a intervenit niciodată. Ei caută explicaţii pur materialiste, ca şi cum aceasta ar fi singura alegere acceptabilă ştiinţific. Dar aceasta nu ne duce la problema reală. Vedem că datarea radiogenică nu se întemeiază doar pe măsurători fizice. Temeiul său este o credinţă filosofică – credinţa cuiva despre felul cum a apărut lumea.

  Vedem că problema “pămînt vechi – pămînt nou” se poate rezolva doar în funcţie de credinţa întemeietoare pe care o alegem. Dacă alegem credinţa în materialism şi excludem posibilitatea intervenţiei supranaturale, atunci suntem îndreptăţiţi să credem că pămîntul are miliarde de ani vechime. Totuşi, dacă recunoaştem un Dumnezeu care poate să intervină şi a intervenit în propria zidire, atunci suntem îndreptăţiţi să credem în istorisirea biblică şi într-o vîrstă de doar cîteva mii de ani. Niciuna dintre alegeri nu ni se impune prin dovezile fizice. Mai degrabă alegerea noastă se face din motive filosofice, iar apoi potrivim probele cu unul sau altul din sistemele de credinţă întemeietoare.

 6. dave says:

  Am vrea sa mai vedem
  Evolutia ar fi foarte usor de acceptat daca am putea vedea si astazi:
  – un animal care traieste si e pe jumatate molusca si pe jumatate peste.
  – o vietuitoare ce supravietuieste cu organismul jumatate peste, jumatate amfibian.
  – o fiinta vie ce supravietuieste cu organismul jumatate amfibian, jumatate reptila.
  – un organism viu ce are drept componenta a corpului jumatate reptila, jumatate pasare.
  – un animal supravietuitor semireptila si semimamifer.
  – macar o fiinta jumatate maimuta, jumatate om.

  E interesant faptul ca produsele “finite” (peste, amfibian, reptila, pasare, mamifer si om) au supravietuit. Intrebarea, fara raspuns si care lasa muti pe evolutionisti este: “De ce nu a supravietuit MACAR UN SINGUR ANIMAL care sa faca legatura intre fiintele amintite? MACAR UNUL!

  Raspunsul este simplu: “Nu au existat asemenea fiinte intermediare!”

  Am vrea sa mai vedem si care este urmatoarea etapa e evolutiei. De ce s-a oprit oare totul aici?

  Raspunsul este si mai simplu: “Nu exista evolutie ci INVOLUTIE!

 7. dave says:

  Richard Lewontin scria: „Noi luăm apărarea ştiinţei în ciuda absurdităţii evidente a multora din explicaţiile noastre, în ciuda incapacităţii ştiinţei de a-şi îndeplini angajamentele de o viaţă mai bună, în ciuda tolerării de către comunitatea ştiinţifică a unor poveşti fără acoperire, şi aceasta, pentru că am făcut un legământ aprioric cu materialismul. Nu metodele ştiinţifice sunt cele ce ne obligă să acceptăm explicaţia materialistă a fenomenelor lumii, ci, din contra, adeziunea noastră faţă de cauzalitatea materialistă ne obligă să construim instrumente de cercetare şi un sistem de concepte care să producă explicaţii materialiste, indiferent cât de contrar intuiţiei sunt ele şi cât de mistificatoare sunt pentru cei profani. Mai mult, materialismul este criteriul nostru absolut, căci nu putem accepta ca ideea de divinitate să ne calce pragul”.

 8. dave says:

  “Pai alea sunt exact argumentele creationiste pe care le vanturi tu pe-aici, acum nu vrei sa te uiti cum le distruge omul cu calcule exacte? =))”

  gresit, nu am afirmat niciodata ce spune individul ala

  “Varsta Pamantului e data de teste radiometrice ale rocilor si e de 4,5 miliarde de ani.”

  nu te-ai saturat de minciuni fara acoperire..??? ti-am explicat de n ori dc nu merge….iti pot da sute de exemple pt roci de varste cunoscute care au dat varste fffffffffffff eronate si ff diferite in functie cu metodele de datare folosite..si astea doar exemple care nu au putut fi musamalizate..ca ffff multe date eronate care contrazic evolutia sunt pur si simplu ascunse


  Rata de eroziune nu are treaba cu asta. Tu ai impresia ca daca se erodeaza rocile intr-o parte dispar in neant? Materia ramane, ajunge sediment, se transporta in rauri si fluvii si apare in alta parte. Pana cand greutatea cu care apasa pe placile tectonice duce la un eveniment geologic, o subductie si iar la crearea de munti…

  Voi, creationistii, habar n-aveti cum se formeaza continentele sau muntii daca pretindeti asta. Ati auzit vreodata de lava sau placi tectonice?”

  aici vad ca dai dovada de ignoranta sau nepricepere sau…cum vrei tu sa zici..
  uite, de exemplu rata de eroziune pe himalaya e in jur de 6mm pe an..fa un calcul simplu..cam in cat timp se erodeaza muntii aia?
  si..eroziunea cum ajunge inapoi in varful muntilor? si..fosilele erodate ce se intampla cu ele??/???
  mai incearca…poate reusesti sa gasesti o explicatie la auzul careia sa nu rada si curcile…:))) normal ca nu dispar in neant,,dar asta nu rezolva problema voastra..din contra..o complica rau de tot…
  cat despre argumente circulare…cam cum s-au datat straturile? dar fosilele? sper ca ai atat bun simt sa recunosti ca atunci cand s-a stabilit ordinea straturilor nu erau metode radiometrice,,,si stii ca ordinea cu erele geologice exista in ffff putine locuri din lume,,in general exista doar cateva ere intr-un anume loc…asa ca inainte sa vorbesti de logica circulara ar fi bine sa intri in baie si sa te uiti in oglinda..si daca nu iti crapa obrazul de rusine atunci….esti ori inconstient si spalat pe creier ori..un escroc fara scrupule…alege tu varianta

 9. Deci tu contesti datele luate cu radiometria cu ajutorul teoriei privind erodarea. Care nu se sustine….

  Deci tu sustii o prostie (Pamantul tanar) prin contracararea unei idei cu alta idee, nedemonstrand nimic pe parcurs :))

  “Evolutia ar fi foarte usor de acceptat daca am putea vedea si astazi:
  – un animal care traieste si e pe jumatate molusca si pe jumatate peste.”

  Lolozaurus Rex!

  Nu exista asa ceva, din moment ce pestii nu se trag din moluste. =))))))

  Atata stii, atata poti…

 10. dave says:

  “Deci tu contesti datele luate cu radiometria cu ajutorul teoriei privind erodarea. Care nu se sustine….

  Deci tu sustii o prostie (Pamantul tanar) prin contracararea unei idei cu alta idee, nedemonstrand nimic pe parcurs 🙂 )”

  iar nu ai inteles(te faci) nimic.
  contest datele radionmetrice pt ca sunt ff multe necunoscute si fff multe rezultate diferite pt aceeasi roca..(datele sunt luate chiar de la evolutionisti) alea care nu au putut fi musamalizate, ascunse, mintite
  erodarea e alta poveste..si se sustine, nici un evolutionist nu a reusit sa o contracareze, daca ai ceva care sa o darame hai cu date concrete

  “Evolutia ar fi foarte usor de acceptat daca am putea vedea si astazi:
  – un animal care traieste si e pe jumatate molusca si pe jumatate peste.”

  Lolozaurus Rex!

  Nu exista asa ceva, din moment ce pestii nu se trag din moluste. =))))))

  Atata stii, atata poti”

  asta era doar asa, nu am zis ca pestii se trag din moluste, doar ti-am dat niste exemple ce ar trebui sa vedem..apoi..din moluste de ce nu se pot forma pesti..unde scrie ca e imposibil? daca evolutia e adevarata se poate intampla orice, nu? nu stiu vreo lege a evolutiei care sa prevada ce trebuie sa se transforme in ce…eu ceream doar animale intermediare, unul, care sa traiasca in ziua de azi..ar trebui sa fie si acum nenumarate, evolutie nu s-a oprit, nu????????

  dar imi place de unii evolutionisti ca sunt sinceri..bravo lor, pe ei ii apreciez..

  Richard Lewontin scria: „Noi luăm apărarea ştiinţei în ciuda absurdităţii evidente a multora din explicaţiile noastre, în ciuda incapacităţii ştiinţei de a-şi îndeplini angajamentele de o viaţă mai bună, în ciuda tolerării de către comunitatea ştiinţifică a unor poveşti fără acoperire, şi aceasta, pentru că am făcut un legământ aprioric cu materialismul. Nu metodele ştiinţifice sunt cele ce ne obligă să acceptăm explicaţia materialistă a fenomenelor lumii, ci, din contra, adeziunea noastră faţă de cauzalitatea materialistă ne obligă să construim instrumente de cercetare şi un sistem de concepte care să producă explicaţii materialiste, indiferent cât de contrar intuiţiei sunt ele şi cât de mistificatoare sunt pentru cei profani. Mai mult, materialismul este criteriul nostru absolut, căci nu putem accepta ca ideea de divinitate să ne calce pragul”.

 11. N-ai cum sa vezi bre fosile de jumate-pesti si jumatate molusca pentru ca nu sunt pe aceeasi ramura evolutiva?

  E ca si cum ai vedea o fosila de jumatate-om si jumatate iepure. Pai daca nu se trag unul din altul cum te astepti sa vezi din astea?

  Nu o sa gasesti decat fosile umanoide care sa aibe trasaturi de maimuta, ca acolo s-a facut trecerea.

  Astept primele argumente pentru care radiometria da rezultate diferite la testarea cu argon si altele pentru ala metoda.

  Altfel vorbesti prostii, la fel ca la povestea cu erodarea… Arata-mi un studiu de geologie care sustine ce zici tu 🙂

  PS: iar ai trecut la quote-mining? Richard Lewontin este biolog evolutionist. Sau tu iei numai ce-ti convine din ce spune? :))

 12. ” un animal supravietuitor semireptila si semimamifer.”

  Exista. Doua, chiar. Ornitorincul si echidna.

  Fac oua dar sunt mamifere. Ornitorincul mai e si veninos…

  Qed!

  PS: “savanţii de la Institutul de cercetări creaţioniste (ICC)”. LOL, gluma buna :))

 13. dave says:

  Deş[ datarea radioactivă a fost îmbunătăţită de-a lungul anilor, măsurătorile sunt adesea foarte puţin precise. Să
  dăm câteva exemple:

  • O rocă de pe vulcanul Sf. Elena se formase în mod evident în 1986, când vulcanul se răcise, dar datarea prin
  metoda potasiu-argon (K-An) a indicat că are o vechime de 350.000 de ani, cu o eroare posibilă de aproximativ
  50.000 de ani.23
  • După examinarea unor roci de pe vulcanul Ngauruhoe din Noua Zeelandă, s-a estimat că acestea ar avea o
  vechime cuprinsă între 270.000 şi 3.500.000 de ani. în realitate, aceste roci se formaseră în timpul erupţiilor din
  intervalul 1949-1975.24
  Wakefield Dort Jr., de la Catreda de geologie a Universităţii din Kansas, oferă şi alte exemple:
  Analiza cu radiocarbon a unor mostre prelevate de la foci mumificate din Victoria de Sud a dus la estimări ale
  vârstei acestora cuprinse între 615 şi 4.600 de ani. Corpul unei foci ucise recent la McMurdo părea să aibă vârsta
  de 1.300 de ani.25
  Harold Sluster, specialist în astrofizica şi geofizică, adaugă:
  Unele studii efectuate asupra unor roci bazaltice subacvatice din Hawaii, despre care se ştie că s-au format cu
  mai puţin de 200 de ani în urmă, au indicat – în urma măsurătorilor cu potasiu-argon – vârste cuprinse între 160
  milioane şi aproape 3 miliarde de ani! 26
  Nu atât de vechi pe cât credeaţi
  Allan C. Riggs, fost membru al US Geological Survey, actualmente profesor la Universitatea din Washington,
  Seattle, aduce încă un exemplu:
  Conform datării cu radiocarbon, melci încă vii au „murit” acum 27.000 de ani! 27
  Cam aceasta este acurateţea metodei! Dacă măsurătorile radiometrice sunt atât de imprecise pentru obiecte a
  căror vârstă este cunoscută, cum am putea să le acordăm încredere atunci când estimează vârsta unor obiecte cu vechime incertă?”
  atat ajunge? daca vrei pot continua…
  tu sa imi arati studiul care contrazice concluziile cu eroziunea..eu pot sa iti arat studiul care arata exact rata eroziunii, si arata si concluziile ce decurg de aici.

  aa, deci ornitorincul e un animal intermediar:)))) vezi ca te faci de rusine rau, asta nici macar evolutionistii nu au tupeu sa o spuna si o faci tu:))) imi placee, cam ce studii ziceai ca ai…? esti savant cumva ca si darwin?:)))
  deci si soparla aia de care ziceai din australia e mamifer? sau gaina e reptila? si..din ornitorincul se transforma din ce in ce? sau nu se transforma? oooopsss:)))
  si stiu ff bn ca lewontin e biolog evolutionist si a avut un acces de sinceritate..asta ca sa intelegi si tu cum e cu stiinta asta,
  iti mai pun o data , nu strica sa recitesti.Richard Lewontin scria: „Noi luăm apărarea ştiinţei în ciuda absurdităţii evidente a multora din explicaţiile noastre, în ciuda incapacităţii ştiinţei de a-şi îndeplini angajamentele de o viaţă mai bună, în ciuda tolerării de către comunitatea ştiinţifică a unor poveşti fără acoperire, şi aceasta, pentru că am făcut un legământ aprioric cu materialismul. Nu metodele ştiinţifice sunt cele ce ne obligă să acceptăm explicaţia materialistă a fenomenelor lumii, ci, din contra, adeziunea noastră faţă de cauzalitatea materialistă ne obligă să construim instrumente de cercetare şi un sistem de concepte care să producă explicaţii materialiste, indiferent cât de contrar intuiţiei sunt ele şi cât de mistificatoare sunt pentru cei profani. Mai mult, materialismul este criteriul nostru absolut, căci nu putem accepta ca ideea de divinitate să ne calce pragul”.

 14. Vad ca iti place sa dai copy-paste de pe bloguri creationiste in loc sa vii cu dovezi pe bune:

  http://sanduandronic.wordpress.com/2013/04/08/dumnezeu-si-iov-partea-v-a/

  http://www.resursebiblice.ro/2012/evolutionismul-rod-al-imaginatiei-credinta-in-datarea-radiometrica/

  Ca sa recapitulam: tu dai argumente postate de creationisti pentru a demonstra ca monstrul lui Iov este un dinozaur si asa crezi ca poti trimite la cos toate datele despre radiometrie si paleontologie?

  Adica tu ca sa demonstrezi ca Biblia e adevarata spui ca… e adevarata? :)))

  Da bre, fix asta e ornitorincul: un mamifer care face oua si care face legatura dintre mamifere si reptile.

  Adica la fel cum erau “mamiferele” din Triasic, care se inmulteau tot prin oua.

  PS: ia uite ce frumos iti trimit astia in Recicle Bin argumentele legate de Marele Canion:
  http://www.oldearth.org/grandcanyon.htm

  http://letterstocreationists.wordpress.com/grand-canyon-creation/

  “Limestones are formed by the slow deposition of microscopic marine creatures. There is absolutely no way that these creatures could have laid down deposits hundreds of feet thick in the one year period of the Genesis flood.

  There is no evidence to support the creationist contention that the limestone deposits were formed from “chemical rich waters,” and no reasonable explanation of how this could have happened. The enormous quantities of limestone present would require concentrations of calcium ions and depths of water entirely beyond any possibility of existing at any one time. They had to be formed slowly over millions of years as microorganisms extracted the dilute concentrations of carbon dioxide present in sea water to form the calcium carbonate which is the main constituent of limestone. Furthermore, there is no mechanism, and creationists have not provided any, to show how the huge quantities of calcium carbonate (limestone) could have been precipitated, especially in the short time frame alleged by young earth creationists.

  The geology clearly shows that the Grand Canyon formations were deposited in an environment which existed as a flat coastal marine area for hundreds of millions of years. This region began to be uplifted at the end of the Paleozoic era. At the same time the existing meandering river systems began to cut down into the rock, keeping pace with the uplift over the ensuing millions of years. The Colorado River acted as a “conveyor belt,” carrying the material, as it gradually eroded from the canyon walls, into the Gulf of California.”

  Calcarul se formeaza in mari si oceane, nu in apa dulce. Qed

 15. dave says:

  15. Uita-te la behemot, caruia i-am dat viata ca si tie! El mananca iarba ca boul.
  16. Uita-te ce tarie are in coapse si ce putere are in muschii pantecelui sau!
  17. Isi indoaie coada tare ca un cedru, si vinele coapselor lui sunt intretesute.
  18. Oasele lui sunt ca niste tevi de arama, madularele lui sunt ca niste drugi de fier.
  19. El este cea mai mare dintre lucrarile lui Dumnezeu. Cel ce l-a facut l-a inzestrat cu o sulita.
  20. El isi gaseste hrana in munti, unde se joaca toate fiarele campului.
  21. Se culca sub lotus, in mijlocul trestiilor si mlastinilor.
  22. Desisul lotusului il acopera cu umbra lui, salciile paraului il inconjoara.
  23. Daca se intampla ca raul sa iasa din matca, el nu fuge: chiar de s-ar napusti Iordanul in gatlejul lui, el ar ramane linistit.
  24. Crezi ca-l poti prinde lovindu-l in fata? Sau crezi ca-i vei putea strapunge nasul cu ajutorul laturilor?

  oare ce o fi animalul asta? imi zici?

  iar legat de argumente cu datarea, citeste cartea :”credinta in datarea radiometrica” sau/si “demisia lui darwin” gasesti peste 500 de datari gresite , toate luate din publicatii evolutioniste gen nature, science..
  si cate masuraturi sunt ascunse, masluite, falsificate numai sa dea varsta dorita.
  sunt si interviuri cu oameni de stiinta care au lucrat in domeniu, fosti evolutionisti care povestesc cum sunt facute datarile si cam ce se intampla.
  nu ar strica sa te mai documentezi, si sa nu iei de bun tot ce ti se baga in creier.
  nu vad deloc atitudinea de jurnalist la tine, vad doar un om spalat pe creier care se agata cu disperare demna de mila de o ipoteza obscura.
  nu stiu dc aceasta disperare, dc aceasta incredere fanatica , habotnica in asazisa stiinta care nu te poate ajuta.
  nu stiu dc iti bagi capul in nisip ca strutul, ignori intrebarile mele la care nu ai raspuns sau daca e raspuns atunci creatia e singuul raspuns logic si rational.
  imi raspunzi doar la ceea ce vrei tu, dai raspunsuri pe langa subiect, sau dai raspunsuri pe care creationistii le-au demontat deja dar tu te folosesti in continuare de ele, de ex citatul asta cu marele canion.
  nu ar strica sa te mai documentezi, si..sa aduci dovezi reale , de alea, stiintifice cu adevarat, NU SPECULATII.
  din cate vad , discutia cu tine incepe sa semene cu un dialog cu un surd, nu stiu ce motive ai sa fii asa, poate esti pe invers, poate ai o viata de rahat, sau conduita ta morala e in contradictie flagranta cu normele morale,,dar nu imi zice ca stiinta te-a facut ateu.
  si nu uita , cand mai vrei sa scrii impotriva creationismului , uita-te in oglinda si recita iar si iar ce a spus evolutionistul tau lewontin
  Noi luăm apărarea ştiinţei în ciuda absurdităţii evidente a multora din explicaţiile noastre, în ciuda incapacităţii ştiinţei de a-şi îndeplini angajamentele de o viaţă mai bună, în ciuda tolerării de către comunitatea ştiinţifică a unor poveşti fără acoperire, şi aceasta, pentru că am făcut un legământ aprioric cu materialismul. Nu metodele ştiinţifice sunt cele ce ne obligă să acceptăm explicaţia materialistă a fenomenelor lumii, ci, din contra, adeziunea noastră faţă de cauzalitatea materialistă ne obligă să construim instrumente de cercetare şi un sistem de concepte care să producă explicaţii materialiste, indiferent cât de contrar intuiţiei sunt ele şi cât de mistificatoare sunt pentru cei profani. Mai mult, materialismul este criteriul nostru absolut, căci nu putem accepta ca ideea de divinitate să ne calce pragul”.

 16. Da, behemotul ala a fost identificat cu mai multe animale, majoritatea hipopotam sau elefant.

  Desigur, creationistii il identifica cu un dinozaur sauropod.

  Altii cercetatori ai Bibliei spun ca este doar un simbol, nefiind bazat pe nimic real.

  Deci tu crezi ca Iov a vazut un dinozaur – unde e doar una din cele multe interpretari posibile, iar acesta este argumentul pentru care evolutia este falsa?

  Pai sa-ti reamintesc, stimabile, ca aceeasi Biblie ne povesteste despre serpi vorbitori si cum viata a aparut pe Pamant inainte sa existe stele? :)))

  Poate ne arati si noua unde traieste acest dinozaur behemoth acum, daca tot e asa usor de gasit!… 😀

  Ai dreptate, conversatia cu tine chiar e un dialog al surzilor, caci tu aduci doar argumente circulare sau pur si simplu minciuni creationiste. Caci da, povestile cu Marele Canion si radiometria sunt niste MINCIUNI sfruntate.

  Si eu pot aduce pietre care sa arate pe diverse pe teste varste diferite, dar marii “savanti creationisti” au masluit testele luand bucati de roci din zone cu lava cenozoica scursa peste straturi mai vechi. Sau habar nu au cum se fac…

  http://www.talkorigins.org/faqs/icr-science.html

  “Stiinta” pe care te bazezi tu e de nivelul Zanei Maseluta :)))

 17. dave says:

  taree, esti din ce in ce mai penibil:)) deci elefantul si hipopotamul are coada ca un cedru:)))
  am spus eu ca ma bazez pe asta ca evolutia e falsa?
  fals din nou cu datarile..dc trebuie sa minti asa de mult? datele sunt luate din publicatii evolutioniste..multi evolutionisti contesta radiometria, daca vrei iti dau citate de la ei, sa vezi ca nu vorbesc pe langa..
  legat de sarpele vorbitor ,.de cate ori sa iti explic ca era satana…dar na, cine e spalat pe creier…
  chiar,.,.pe ce te bazezi tu cand vorbesti de logica, ratiune si stiinta?
  daca ar fi adevarata evolutia creierul tau e un defect genetic repetat..ce incredere ai in judecata , ratiunea ta?
  apoi, evolutionismul presupune haos, intamplare,,,de unde au aparut legile fizicii, chimiei, biologiei..DACA AR FI ADEVARATA EVOLUTIA TU NU AI PUTEA SA FACI STIINTA,
  si ca sa inveti cum e cu stiinta ta iti mai pun iar citatul evolutionistului tau care arata cum e cu stiinta
  “Noi luăm apărarea ştiinţei în ciuda absurdităţii evidente a multora din explicaţiile noastre, în ciuda incapacităţii ştiinţei de a-şi îndeplini angajamentele de o viaţă mai bună, în ciuda tolerării de către comunitatea ştiinţifică a unor poveşti fără acoperire, şi aceasta, pentru că am făcut un legământ aprioric cu materialismul. Nu metodele ştiinţifice sunt cele ce ne obligă să acceptăm explicaţia materialistă a fenomenelor lumii, ci, din contra, adeziunea noastră faţă de cauzalitatea materialistă ne obligă să construim instrumente de cercetare şi un sistem de concepte care să producă explicaţii materialiste, indiferent cât de contrar intuiţiei sunt ele şi cât de mistificatoare sunt pentru cei profani. Mai mult, materialismul este criteriul nostru absolut, căci nu putem accepta ca ideea de divinitate să ne calce pragul”.

 18. totedati says:

  chiar și dpdv creaționist nu e nimic fals în datarea radiometrică atît timp cît se menționează asta! nu poți spune că o măsurătoare e falsă ci doar că e greșit interpretată!
  cum ne învață și la primele lecții de fizică, orice măsurătoare, dacă e să fie corectă dpdv știintific, are două părți valoarea numerică și unitatea de măsură!
  în cazul nostru, care ne dă polemici inutile și interminabile între creaționiști și atei, ar trebui să vorbim despre XXL ani C14!

  că mai sunt și alte forme de măsurat tot radiometric, argon, azot șamd și anii măsurați cu alte unități de măsură radiometrice nu cred că se pupă cu anii măsurați cu izotopul C14!

  dave, știința nu are cum fi absurdă atît timp cît rămîne în limitele stricte pe care singură și le-a impus! absurdul apare în momentul în care pe baza progreselor științifice se propun noi idei care țin de metafizică și filozofie uitînd că acestea nu mai aparțin domeniului științei, al realității măsurabile și reproductibile!

  pentru cei de rea credință în mod intenționat!

 19. @ Dave

  Deci unde e dinozaurul ala daca traia pe vremea lui Iov? Ca eu n-am prea vazut dinozauri prin Israel. Ai vazut tu la televizor?

  Oricum, chiar daca luam in calcul ca radiometria ar fi falsa, ramane datarea cu Carbon 14, care arata existenta de materiale organice pana in urma cu 60.000 de ani, ceea ce oricum arunca la cos teoria cu Pamantul vechi de 6 mii de ani.

  La fel si datarea cu ajutorul straturilor de gheata: deja exista datari de peste 700.000 de ani.

  In fine, ai o problema si cu astronomia: pe baza de fizica simpla, cunoscand lungimea de unda, viteza luminii si observand spectrul stelelor sau galaxiilor, deja cunoastem obiecte aflate la distante 13,3 miliarde de ani-lumina.

  Uite aici:
  http://www.nasa.gov/mission_pages/hubble/science/distance-record.html

  Deci creatia de acum 6.000 de ani e un basm; pana si Greuceanu si Faurul Pamantului au mai multe sanse de a fi reali.

  @ Totedati

  Corect ce ai zis despre radiometrie —-> nu are cum sa dea rezultate corecte, cand creationistii incearca sa masluiasca rezultatele sau interpretarile ca sa demonstreze ceva filozofic.

  Unde gresesti e la datarea privind Carbon 14. Aceasta nu merge in timp mai departe de 60.000 de ani. E buna pentru datari arheologice si pentru fauna de la sfarsitul Erei Glaciare, dar pentru fosile doar celelalte metode de radiometrie sunt utile.

 20. dave says:

  daca tot vorbeai de resurse biblice, uite un articol
  http://www.resursebiblice.ro/2012/misterul-dinozaurilor-catastrofism-sau-uniformism/
  sau asta
  http://www.youtube.com/watch?v=Pa2APz0Jzs8
  sau dovezi ca pamantul e tanar,
  http://www.youtube.com/watch?v=VMeQkXf4EC8
  sau ca dc nu functioneaza nici datarea cu c14

  http://www.resursebiblice.ro/2012/au-nevoie-ceasurile-radiometrice-de-reparatii/

  daca le poti combate cu dovezi te invit sa o faci,

  chiar,.,.pe ce te bazezi tu cand vorbesti de logica, ratiune si stiinta?
  daca ar fi adevarata evolutia creierul tau e un defect genetic repetat..ce incredere ai in judecata , ratiunea ta?
  apoi, evolutionismul presupune haos, intamplare,,,de unde au aparut legile fizicii, chimiei, biologiei..DACA AR FI ADEVARATA EVOLUTIA TU NU AI PUTEA SA FACI STIINTA,

  la asta ai “uitat” sa raspunzi,
  nu stiu ce motive ai sa fii asa, poate esti pe invers, poate ai o viata de rahat, sau conduita ta morala e in contradictie flagranta cu normele morale,,dar nu imi zice ca stiinta te-a facut ateu.

  la asta la fel:))))

  de fapt asta faci mereu unde nu iti convine/nu ai raspunsuri

 21. Resurse biblice??? Lol, cred ca glumesti…

  “Savanţii creaţionişti consideră că principala cauză a dispariţiei mondiale a dinozaurilor o reprezintă drastica schimbare de mediu în lumea de după potopul lui Noe. În schimb, evoluţioniştii nu au dat la iveală o teorie adecvată, deşi au dezbătut îndelung pe această temă.”

  Deci craterul de la Chixclub nu exista? Nici stratul de iridiu care se prezinta peste tot in lume la limita dintre Cretacic si Tertiar?

  “Dinozaurii nu au putut muri în urmă cu 70 de milioane de ani, după cum pretind evoluţioniştii. În sprijinul acestei afirmaţii, vine o recentă descoperire a unor oase de dinozaur proaspete, nefosilizate şi a unor rămăşiţe osoase de Tyrannosaurus ce indică un conţinut de celule sangvine.”

  Te las pe tine sa descoperi cate erori sunt in fraza asta 😀

  Si inca o data: daca T-Rex exista acum 6.000 de ani si a fost luata o pereche in arca, unde e bre acuma? Arata tu niste ciolane proaspete sau un exemplar viu :))) Dar il vei gasi tot cand vei da si de sarpele vorbitor…

  PS: nu pot sa cred ca ai dat link la un clip de-al lui Hovind :)))) Ala nu stie nici ce vorbeste. A prostit multi fraieri ca e “doctor”, dar e la fel de doftor ca si Ponta. Ia zi, mai e la inchisoare? =))

 22. dave says:

  normal ca e la inchisoare, doar l-ati bagat acolo sa nu mai poate vorbi..bn, a gresit si el neplatind impozit, dar il inteleg, cum esti tu revoltat ca banii tai sunt folositi pt catedrala (si nu compara banii tai cu ai lui) si el era suparat ca din banii lui sa indoctrineze copiii la scoli cu evolutionism..
  pai tocmai ti-am zis ca dinozaurii au disparut repede dupa potop in lipsa hranei(nu mai era vegetatia aia luxurianta care sa ii permita sa traiasca) si fiind putine exemplare nu s-au fosilizat(sa se fosilizeze era nevoie de un nou cataclism care sa ii ingroape rapid)
  stiu ff bine de stratul ala de iridiu, dar voua ar trebui sa va dea batai de cap, pt ca trebuia sa dispara toata viata de pe pamant in mod normal, dar cum se face ca au disparut doar dinozaurii?
  si legat de stele, am uitat aseara sa iti spun, e o problema uriasa pt voi ca s-au descoperit stele la asa distanta ca ar fi necesar ca universul sa fie de zeci de ori mai batran decat considerati voi ca stelele respective sa fie vizibile..iar pt creationisti asta nu constituie o problema, tot universul a fost creat in stare matura si lumina stelelor indepartate era vizibila pe pamant din prima zi.
  normal, daca ai in vedere doar punctul de vedere materialist asta e imposibil, dar uiti de Dumnezeu.
  atat timp cat nu puteti demonstra ca Dumnezeu nu exista …atat timp e valabila varianta asta,

  tot “uiti” sa raspunzi la astea
  chiar,.,.pe ce te bazezi tu cand vorbesti de logica, ratiune si stiinta?
  daca ar fi adevarata evolutia creierul tau e un defect genetic repetat..ce incredere ai in judecata , ratiunea ta?
  apoi, evolutionismul presupune haos, intamplare,,,de unde au aparut legile fizicii, chimiei, biologiei..DACA AR FI ADEVARATA EVOLUTIA TU NU AI PUTEA SA FACI STIINTA,

  la asta ai “uitat” sa raspunzi,
  nu stiu ce motive ai sa fii asa, poate esti pe invers, poate ai o viata de rahat, sau conduita ta morala e in contradictie flagranta cu normele morale,,dar nu imi zice ca stiinta te-a facut ateu.

  aa, si legat de straturile alea de gheata, vezi ca esti rau ramas in urma, deja nici un evolutionist care se respecta nu se foloseste de asta dupa ce s-au descoperit in groenlanda niste avioane disparute in al 2-lea razboi mondial peste care s-au depus in 50 de ani cateva zeci de mi de straturi …presupun ca nu prea stiai asta..dar nu ma mir atat timp cat in cartile de biologie de la facultate inca sunt foklosite multe exemple despre care s-au descoperit ca sunt fraude sau pur si simplu minciuni..”dovezi” ca sunteti nevoiti sa va folositi dev astea?
  de fapt un alt evolutuionist intr-un acces de sinceritate a spus ca daca s-ar swcoate din carti tot ce e dubios si fals toata cartea de evolutie ar contine doar o jumatate de pagina

 23. dave says:

  R: Se vorbea la un moment dat de interzicerea religiei în şcoli. De ce s-a ajuns aici şi cine are puterea de a decide acest lucru fără ca noi, elevii, să fim întrebaţi?
  De ce se doreşte această îndepărtare a tinerilor de Dumnezeu?

  Dan Puric.:
  Când eşti îndepărtat de Dumnezeu, devii rob al omului.
  Şi, ca să te folosească, te scoate din această calitate de fiu al lui Dumnezeu.
  Când eşti numit fiu al lui Dumnezeu, ai o libertate imensă, eşti dezmărginit.
  Ai o forţă extraordinară. Dar când eşti robul tovarăşului nuştiucare de la nuştiuce partid, eşti slugă.
  Despărţindu-te de această forţă, devii sclav. Este o procedură.
  Aşa s-a întâmplat pe vremea partidului comunist. Partidul comunist a desfiinţat religia creştină şi a decretat religia partidului unic.
  Pe urmă, a fost religia tehnocratică. Noi acum trăim o religie a minunilor ştiinţifice. Atunci, omul, în loc să folosească mobilul sau internetul ca pe nişte instrumente oarecare, foarte bune de altfel, li se închină.
  Şi atunci, el devine instrumentalizat, el devine folosit. Religia trebuie scoasă pentru că este o frână pentru cei care vor să ia din nou puterea în România .
  Este scoasă din învăţământ tocmai datorită faptului că un copil care creşte în Duhul creştin al existenţei lui Dumnezeu e un om puternic. E un om tare. Nu mai poate fi controlat.
  Şi atunci, trebuie ca voi să fiţi retezaţi de tineri.
  În jurul vârstei de 25-26 de ani, trebuie să fiţi sclavi perfecţi, spălaţi pe creier.
  Una e să zici ”Doamne ajută!” şi alta e să zici ”Să trăiţi!”.
  Puteţi trezi o lume întreagă!

 24. 1. NOTĂ
  2. Acest aricol este scris în limba română .Vă rugăm ,traduceţi-l in alte limbi . Transmiteţi-l in toată lumea.

  3. NEPUTINŢA ŞTIINŢEI OMENEŞTI
  REVOLUŢIE ÎN ŞTIINŢĂ
  Nu recunosc pe Dumnezeu,pe Isus Cristos,pe Duhul Sfânt pentru că ştiinţa nu-I recunoaşte..Nu cunosc o LUCRARE ŞTIINŢIFICĂ care să ateste existenţa Lor. Pentru aceste motive nu vreau să aud şi să citesc informaţii care vorbesc despre Dumnezeu,despre Cristos,despre Duhul Sfânt. despre introducerea religiei în şcoli,imi spune un individ în aceste zile.
  Da ! Domnul are parţial dreptate. Ştiinţa omenească,ştiinţa civilizaţiei noastre , nu a prezentat astfel de dovezi.,pentru că nu le posedă. Lansările de sonde şi sateliţi în spaţiu urmăresc,printre altele şi aflarea dovezilor materiale care să extindă cunoaşterea umană în sfera civilizaţiilor extraterestre ,unde se află astfel de dovezi.Informaţiile culese , pe această temă,prin contact cu extratereştii sau aparate confectionate de acestia,prăbuşite pe Pământ, nu au deslegat misterul..(Despre aceste aparate şi extratereştrii ,fiinţe deosebite, mass media aduce fel de fel de informaţii .Din INFORMAŢIILE PUBLICATE nu rezultă existenţa lui Dumnezeu)
  Piesele arheologice de la Zărand ,din România ,descoperite de Expertul Judiciar Teodor Ardelean,predate Muzeului din Arad, sunt lucrări ştiinţifice care depăşesc tehnologia şi cunoştiinţele civilizaţiei omeneşti din zilele noastre.În lucrările publicate de Teodor Ardelean,având ca temă ştiinţa care se desprinde din aceste piese,rezultă că civilizaţia care le a confecţionat se situiază cu mult peste nivelul cunştinţelor ştiinţei omeneşti . Exemplificăm această concluzie, raportând cunoştinţele ce rezultă din compoziţia şi informaţiile pieselor arheologice la cunoştinţele şi tehnologia din zilele noastre,la tehnologia internetului şi a zborurilor cosmice .
  1.Materia piesei arheologice
  Bucăţica de materie detaşată din corpul unei piese,pe plita aşezată pe foc, arde ca lemnul.dar cenuşa are culoare maro. Pe plita de fier, pe care am ars bucăţica de materie ,rămân urmele figurilor imprimate pe piesă .Vărsând cenuşa peste o coală de hartie şi trecând cu degetul peste aceasta , pe coala de hârtie şi pe deget rămân figurile de pe piesa arsă.
  2 Semnele sunt imprimate în culori diferite la dimensiuni fotonice
  3 . Imprimarea informaţiilor pe piesă ;
  -Originalul Sfintei Scripturi este un
  ciont de os animalier cu dimensiunile de aproximativ 15 cm lungime şi diametrul de 4 cm.Statistic piesa conţine aproximativ 42000 de pagini format carte A/4.
  -Informaţiile sunt scrise în semne la dimensiuni fotonice. Aşezate unele peste altele,aceste semne formează literele alfabetului, a cuvintelor,a cifrelor,a notelor muzicale,a sunetelor ,a vocilor,a unor segmente sau corpul integral a fiintelor,sau obiectelor fizice .Semnele şi picturile se citesc de jos în sus,de sus în jos,de la stânga spre dreapta sau de la dreapta spre stânga
  -Piesa arheologcă Sfânta Scriptură se asemănă cu un sul de carte.(vezi Ps. 40 vers 7-8 ,sub formă de profeţie: „Atunci am zis „Iată-mă că vin! În sulul cărţii este scris despre mine ,vin să fac voia Ta,Dumnezeule „ . În Evrei Cap. 10 vers 7 ca profeţie împlinită : Atunci am zis: „Iată-Mă(în sulul cărţii este scris despre Mine ) vin să fac voia Ta ,Dumnezeule „
  Vă rog să reţineţi:
  1 Autorul Psalmului arata că „în Sulul cărţii este scris… În Noul Testament se repetă din nou :….„ în sulul cărţii este scris …” De ce „ în sulul cărţii este scris „? Pentru că textul imprimat de jur împrejurul piesei arheologice aseamănă sulul de carte ! (Autorii celor două informaţii au văzut piesa arheologică sub formă sulului de carte,fără să o pipăie,să o examineze cu mijloacele de simţ)
  -Semnele imprimate pe piese se propaga în afara corpului acesteia sub formă de radiaţii .(Nu s-au constat consecinţe asupra sănătăţii mele în urma examinarii acestor piese )
  – Tehnologia de imprimare depăşeşte cunoştinţele noastre.Piesa contine un bust dintr-o materie de culoarea albă acoperit cu o pojghiţă de culori diferite.Pojghiţa conţine semne vizibile de forma patraţelelor, iar în pătreţele „cerneala „în culori diferite ,care redă semnele diferitelor segmente din corpul animalelor sau obiectelor. (Sub semnele vizibile cu ochiul liber se remarcă pe ecranul computerului alte semne,iar sub acestea probabil semne până la dimensiunea fotonului)
  -Semnele alfabetului şi deci a cuvintelor,în unele cazuri exprimă prima literă din cuvânt,(asemănând cu sistemul gramatical a limbilor formate după sfărâmarea grupului iniţial din care acele limbi făceau parte. ( Vezi „Graur,F.I.la cuvântul „ iniţial” din Dicţionarul limbii Române volumul II Editura Academiei 1956.) Pentru o parte din textul scris în limba Edenului,în special,pentru numele lui Ra şi Ri s-a folosit numai litera iniţială a cuvântului R=Ra,R= Ri.Riţu,L=Lumină, sau Ra şi Ri inversat Ar sa Ir, =Cristos,H=Hristos…. (De fapt, în limba română literară,azi ,aflăm multe cuvinte exprimate prin litera iniţială,similar textului imprimat pe piesa arheologică.Exemple : CNA =Consiliul National al Audio-Vizualului;In cele 42000 pagini carte ar fi poibil să existete numele de Cristos sau Hristos scris integral,)
  -Multe cuvinte transmise de computer aseamănă ca formă şi sens cu cele din graiul ţărănimii române din Ţara Zărandului – România(Asemănările s-au determinat pe baza cuvintelor cheie aflate in informţaiile din Bible care descriu evenimente asemănătoare cu picturile de pe piesă.)
  – Corpuri de forma monştrilor compuse din segmente luate din corpul animalelor şi a oamenilor având imprimate cuvinte pronunţate de indivizii încorporaţi în acesti monştrii.
  -Satelitul american transmite din scoarţa terestră ,din timpuri foarte străvechi fotografii şi sunete,convorbiri,urmele rachetelor,sau proectilelor trasoare,urmele avioanelor , forma avioanelor la mare inălţime, ofiţerii cu grade militare, cuvintele pronunţate de personalul avioanelor în toiul luptelor , descompunerea sub temperatura nucleară a corpului spiritelor negative şi a vieţiuitoarelor conştiente participante la acest război,după care ,corpurile fizice ,respective , s-au refăcut automat sub acţiunea câmpurilor de forţă emanate de particulele constructoare,de sintetizarea materiei.Apoi,totul a fost acoperit cu cenuşa vulcanică. (Aparatul satelit prin aceste fotografii demonstrează că corpurile oamenilor ,la un moment dat, conform Noului Testament ,se vor reface aşa cum au fost inainte de moarte )
  -Pictura lui Ra (Dumnezeu), Ri (Isus Cristos) ,Lucifer şi a altor spirite necunoscute.
  -Textul compus din cuvintele ce se vor pronunţa peste mii de ani de oamenii ce vor fi audiaţi de procurorul cu numele Buz D cu referire la activitatea pe Pămant a zeului Ri ce se va întrupa şi prezenta ca om cu numele de Isus Nazarineanu.( Concret, este vorba de procesul ce se va întenta lui Isus Nazarinenu )
  – Descrierea mişcării procurorului în birou şi aşezarea pe scaun,
  – Meditarea procurorului asupra declaraţiilor ce vor fi luate de la martori,asupra realităţii lui Ra şi Ri,a relaţiilor dintre Ra şi Ri cu indicarea pentru Ri a primei litere din numele sub care va fi cunoscut după mii de ani „ C” (Cristos) şi „H” (Hristos ) sau Lumină
  – Descrierea evenimentelor ce vor apare pe Terra prin prisma „procurorului „
  -Ţipetele mulţimii de forma yui, oooo, yyyuuuuiiii însoţind pe zeul Ri dus la locul răstignirii.
  -Cuvintele lui Ri pe cruce cerând apă de la paznici,iar aceştia dându-I oţet.
  -Cuvintele dialog intre zeul Ri pe cruce şi spiritele negative ce nu vor fi auzite de oameni.
  – Imaginii din procesul învierii ,în mormânt ,a zeului RI şi înălţarea la ceruri.
  -Arătarea zeului Ri, după inviere,in aceiaşi zi, la doi ucenici .
  – Coborarea Duhului Sfant asupra Apostolilor la 5o de zile de la înviere (Numele sărbătorii „Cincizecime „apare pe piesa arheologică similar denumirii din Noul Testament) Fenomenul natural ce se va declanşa prin coborarea Duhului Sfant confirmat după mii de ani de Noul Testament.
  -Numele cetatii „Ie” (Ierusalim )unde va coborâ
  Duhul Sfant asupra Apostolilor , imprimat pe piesa arheologică ,este acelaşi ,la începutul erei noastre şi în zilele noastre „Ie” (Ierusalim )
  -Picturi cu oamenii ,in uniforme militare asemănătoare cu uniformele unor armate din zilele noastre ,aşezaţi în jurul unei mese , pregătind omenirea la războiul final împotriva lui Dumnezeu.
  În Volumul Creaţionism Ştiinţific –Arheologic, Istoria nefalsifiată a omenirii,Manual inernaţional şi în restul lucrărilor publicate cu numar de ISBN ,articole pe internet,ori în conferinţe cu participare internaţională ,am prezentat aceste informaţii ştiinţifice, transmise de către o supercivilizatie.
  Din aceste piese rezultă :există două supercivilizaţii în Univers .Supercivilizaţia pozitivă condusă de Dumnezeu şi Supercivilizatia negativă condusă de Lucifer. Civilizaţiea omului .faţă de aceste civilizaţii se aseamănă cu muşuroiul de furnici peste care ţăranul trece cu plugul .Ba mai mult decât atât!.Ţaranul nu poate anihila corpul furicilor şi materia din care este clădit muşuroiul pe câtă vreme forţa lui Dumnezeu poate anihila materiea din care este clădită planeta şi toate corpurile fiinţelor de pe aceasta!
  Ştiinţa care demonstrează existenţa Divinităţii a fost trimisă de Dumnezeu pe Pământ. Este „cadoul” trimis omenirii.
  4. Neputând demonstra existenţa lacunelor în aceste descoperiri,care produc revoluţie în ştiinţă, oameni care nu au descoperit nimic valoros pentru umanitate ţipă şi îndeamnă la păstrarea lacunelor în ştiinţă .Prin această activitate demască limita cunoaşterii substanţei cenuşie din creierul lor şi limita cercetării omeneşti.
  Autorul piesei arheologice pe care se află consemnată această lucrare ştiinţifică,care în fond este Ştiinţa Ştiinţelor, sau Ştiinţa Cerurilor,după Nostradamus,este consemnat în titlul lucrării . Este chiar Ra ! „SCRIPTU-RA „ Script-u lui Ra.
  De ce , piesa apare , pe Terra , acum ? După studiul nostru:
  – Pentru că ştiinţa omeneasă, neatingând culmea cunoaşterii , care se referă la existenţa Dumnezeirii şi la creaţia Universului , a determint pe oamni să conteste adevarul,să susţină că întrucât ştiinţa nu posedă dovezi a existenţei lui Dumnezeu,a lui Isus Cristos,a Duhului Sfânt aceste Fiinţe şi creaţia nu au existat niciodată.Pentru a stopa rătăcirea oamenilor a fost adus şi prezentat lumii Documentul ştiinţific care emană chiar de la Autoritatea Supremă din Univers .
  – Drept provocare pentru acei care contestă adevărul imprimat pe piesa arheologică Scriptu-u- Ra (Scriptura ) să prezinte un document similar emanat de la puterea negativă din Univers care să demonstreze că materia a existat din totdeauna ,IAR structurarea in corpurile exstente s-a realizat pe calea evoluţiei.
  – Pentru că oamenii cer ştiinţei dovezi ştiinţifice,pe care ştiinţa omenească nu le poate furniza.
  – Pentru că Legea vieţii cînd unul moare şi altul se naşte se află în plină desfăşurare şi nu mai este timp pentruca ştiinţa omenească să ajungă la cunoaşterea şi prezentarea adevăului.
  Mii de oameni de pe toate continentele intre care ranguri bisericeşti mitropolit,episcop,preot,monah,predicator,ziariştii, facultăţi de teologie, grupuri de oameni cu activităţi diferite au luat act despre descoperirile de la Zărand din Româna.Timpul afirmării ,la lumina zilei, a celor două cauze ,viaţa şi moartea pare a fi aproape.
  5. Astfel , dovada ştiinţifică a existenţei lui Dumnezeu, a lui Isus Cristos,a Duhului Sfânt,a creaţiei Universului se face,azi cu trei lucrări ştiinţifice:
  a. Piesa arheologică scrisă în limba Edenului , 0RIGINALUL SFINTEI SCRIPTURI, realizată de Dumnezeu ( Ra ) ,cu mult înaintea existenţei Universului ,
  b. Vechiul şi Noul Testament, care din acest moment devin lucrări ştiinţifice,care atestă profeţiile de pe piesa arheologică şi descoperirile cu ajutorul computerului şi a satelitului american,
  c. Lucrările Expertului Judiciar Teodor Ardelean (în special prin volumul „Creaţionism Ştiinţific-Arheologic,Istoria nefalsificată a omenirii,Manual internaţional” ) care au combătut concluziile Experimentului Ştiinţific de la Geneva, 2008-2012, ce susţineau inexistenţa lui Dumnezeu, împotriva dovezile arheologice descoperite la Zărand-România.(Lucrările lui Teodor Ardelean extind cunoaşterea umană cu mult dincolo de limitele ştiinţei omeneşti . fac legătura între lucrările ştiinţifice de la lit. „a” şi „b” ).
  Momentul stabilirii corelaţiei dintre CELE TREI LUCRĂRI „BETON „ anul 2013, constituie MOMENTUL CULMINANT a REVOLUŢIEI ÎN ŞTIINŢĂ ,începutul răsturnării şi măturării din ştiinţă, pe toate continentele, a ideilor,concepţiilor şi teoriilor,tot ce este ,perimat , neadevărat şi fals în domeniul cunoaşterii omeneşti,inclusiv a teoriei evoluţionist- darwiniste.
  ANUNŢĂM : păstrarea în ştiinţă a lucrărilor ce nu exprimă adevărul a luat sârşit ! (vezi în acest sens Isaia Cap.41 şi catrenul lui Nostradamus Ştiinţa Cerurilor va vizita Pământul…)
  Rugăm : RELUAŢI ACEST ARTICOL ,TRIMITEŢI-L L A CONDUCERILE BISERICILOR, a INSTITUŢIILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR ŞI PUBLICAŢI- L ÎN MASS MEDIA DIN TOATĂ LUMEA.

  Arad la 3 aprilie 2014.
  Exp..Judiciar Teodor Ardelean
  Specialist în studiul documentelor şi fenomenelor.

 25. ATENŢIE ! SE TRIMITE DIN ROMÂNIA ;.LIMBA ROMÂNĂ,
  TRADUCEŢI ÎN LIMBA DVOASTĂ PRIN INERNET

  DESCOPERIRI SENZAŢIONALE PARTEA I-A

  A ) DESCOPERIREA ORIGINALULUI SFINTEI SCRIPTURI
  1. Scriptura este o lucrare scrisă ,ce conţine informaţii ştiinţifice sub formă de profeţii .Multe informaţii ne depăşesc posibilitatea de înţelegere .Titlul lucrării conţine sinteza mijloacelor de comunicare , sinteza informaţiilor,sinteza ,mijloacele de transmitere şi numele autorului.Iată aceste constatări
  a.) Sinteza mijloacele de comunicare este dată de sensul cuvântului script .Acest cuvânt conţine toate mijloacele de comunicare cunoscute şi necunosute de oameni.Exemple: structura literelor formate din
  puncte fotonice,sau poate la nivel şi mai jos, litere,cifre,texte,picturi în culori , note muzicale ,voci ,sunete …
  b ) Sinteza informaţiilor se referă la absolut tot ce există în Universul cunoscut sau necunoscut de oameni (Informaţii despre Dumnezeu,,creaţia spiritelor şi a materiei; evenimentele ce vor apare în Univers ),
  c) Mijloacele de transmitere a informaţiilor: picturi în culori ,semne de natura alfabetului şi notelor muzicale vizibile cu ohiul liber şi cu ajutorul aparatelor care folosesc unde electromagnetice.
  d) Numele autorului „Ra”
  Scriptura este Ştiinţa Ştiinţelor
  2. S-a aflat în râul Crişul Alb din hotarul comunei Zărand jud Arad România de către Expertul Judiciar Dr Hc Teodor Ardelean ,specialist în studiul documentelor şi fenomenelor .
  3. Biblia este o colecţie de lucrări, scrise de mai mulţi autorii .Unele informaţii,DECLARĂ autorii Bibliei , sunt consemnate în Sfânta Scriptură.

  Comparând informaţiile consemnate în Biblie cu picturile,textele,vocile transmise de computer, de pe piesa arheologică sesizăm : Biblia transmite sub formă de text exact aceleaşi informaţii imprimate pe piesa arheologică.Mai mult decît atât!
  La stânga inelului, din structura piesei, se remarcă cu ochiul liber litera majusculă H . În „n” locuri din textul cercetării penale, transmisă de computer ,litera H face parte din numele de Hristos .
  4..Numele şi imaginea lui Ri în zeci de locuri pe piesa arheolgică şi imaginea lui Ra sunt dovezi distincte a realităţii şi a fenomenelor ce se produc în Univers .Autenticitatea informaţiilor din Sfânta Scriptură este dată de :
  a.Autoriatea Supremă din Univers care emană
  documentul -profeţie ( Ra-Ri sau „ Dumnezeu – Isus Critos „)
  b. Profeţiile împlinite .(descrise în Noul Testament )
  c.Evenimente vizibile ,care se implinesc în zilele noastre .

  5 SCRIPTURA ,emanând de la Autoritatea Supremă din Univers, vorbind DESPRE ACTIVITATEA LUI RA ŞI, a LUI Ri (fiul lui Ra ),despre Lucifer ,despre spirite pozitive şi negative ,dovedeşte existenţa Fiinţelor extraterestre ,cu structura corpului şi spiritului diferită de STRUCTURA fiinţelor cunoscute de oameni.
  6.Suportul material pe care se află imprimată Sfinta Scriptură:o piesă cu lungimea de cca 15 cm şi diametru 4 cm..Forma piesei:aseamănă cu un ciont de os animalier.Originea materialului : cerneala şi substanţa culorilor necunoscute.

  7.Vechimea Sfinte Scripturi s-a comunicat de Dumnezeu :
  -Apocalipsa.Cap.21 vers 6 „ Eu sunt Alfa şi Omega,Începutul şi Sfărşitul ..”
  -Isaia Cap.41 vers26 : Cine a vestit lucru acesta DE LA îNCEPUT ca să-l ştim şi cu mult înainte ,ca să zicem „ Are dreptate „ ?
  Din aceste versete ,rezultă că, Autorul Scripturii „Dumnezeu „Vede şi cunoaşte trecutul,prezentul şi viitorul a tot ce există ,ce a existat şi va exista în Univers.În consecinţă,Scriptura este documentul în care Dumnezeu a consemnat viitorul Universului. Conţine ceiace va fi ,a fost prevăzut şi vestit DE LA ÎNCEPUT.
  Informaţiile descifrate de pe piesa arheologică,relatate în lucrările noastre , ŞI ISTORIA CUNOSCUTĂ,CÂT SE CUNOAŞTE DE OAMENI , confirmă INFORMAŢIILE CONSEMNATE în Scriptură !..În această situaţie ,piesa arheologică Scriptu-lui Ra a apărut la început. prin pronunţarea de Ra a cuvintelor „Să fie „ (Aceste cuvinte se află în capitolul I din Biblie pronunţate de Dumnezeu la aparitia luminii , De asemenea ,în numele cetăţii Zq Jc cic de pe Crişul Alb : „:Zq = Zic =Să fie) Ca atare , materia din piesa arheologică poate fi creată în Cosmosul Originar (în Cer ),inaintea existenţei Universului ,sau, din materia existentă pe Terra, după formarea planetei. În schimb,conţinutul piesei arheologice( profeţia ) s-a ivit înaintea timpului,la început,odată cu creaţia spiritelor .când nu exista nici materie nici timp. Când Lucifer se pregătea pentru rebeliune.Această vechime ,” a cărţii „ rezultă clar din „Ştiinţa-profeţie” numită Popol Vuh a popoarelor precolumbiene din America .Lucrararea relevă că”Cartea „ a fost scrisă înaintea existenţei scoarţei planetare” Vezi în acest sens lucrarea „Popol Vuh „)
  Nostradamus se referă tot la această „carte”pe care o numeşte „ŞIINŢA CERURILOR” . Această carte exista în spaţiu, după Nostradamus , dar va vizita planeta după ce se va naşte omul prestabilit să o descoperă .Data naşterii omului este calculată astronomic pentru 20 ianuarie 1923 (stil vechi) sau 1 februarie (stil nou ).În acest caz „cartea Ştiinţa cerurilor „ va fi adusă pe Terra pentru a fi descoperită de omul ce se naşte la această dată. .Acest om este Expertul Judiciar Teodor Ardelean care a şi descoperit cartea Originalul Sfintei Scripturi sau” Ştiinţa cerurilor” din calculatia lui Nostradamus, „Cartea” din profeţia Popol Vuh sau ştiinţa cerurilor din profeţia lui Isaia cap.41.
  CONFORM catrenului ,scris de Nostradamus,odată descoperită această carte, În ŞTIINŢA OMENEASCĂ se produce O REVOLUŢIE : toate lucrările „ zise ştiinţifice” dar mincinoase ,vor fi înlăturate.Pentru ştiinţă un nou început ! .
  8 Informaţii transmise de piesa arheologică : text scris în limba Edenului ( aproximtiv 42000 pagini format A/IV) , voci, două partituri , zeci de picturi în culorile spectrului solar.

  9 ÎN ANUL 2003 Expertul judiciar Teodor Ardelean a ridicat de pe fundul Crişului Alb piesa arheologică pe care numit-o Marea Profeţie . În anul 2013 după cercetările efectuate a concluzionat definitiv :
  – piesa conţine originalul Sfintei Scripturi scris ÎN LIMBA EDENULUI
  – picturile in culori,textul ,care în parte ,sa tradus, în limba română şi semnele muzicale transmit informaţii detailate din Noul şi Vechiul Testament-
  – piesa descoperită este SUPER „ŞTIINŢA CERURILOR” din calculule cosmice ale lui Nostradamus când a determinat Ora Astrală a Omenirii şi naşterea lui Teodor Ardelean (20 ian.1923 stil vechi ) CARE VA VEDEA această ştiinţă VIZITÂND planeta .(Conform textului ACEASTĂ ŞTIINŢĂ nu se afla pe Terra in timpul lui Nostradamus .Va fi adusă aici după naşterea lui Teodor Ardelean Ştiinţa cerurilor va
  provoaca bucurie în sufletele acelor care au crezut informaţiile din Biblie. deoarece :
  a) confirmă informaţiile consemnate în Biblie
  b)clarifică definitiv CONTRADICŢIIlLE, ŞI IGNORANŢA , CANALIZÂND GÂNDIREA OMULUI CĂTRE ÎNŢELEGERE ŞI PACE ÎNTRE POPOARE.
  c) prezintă Scriptura şi Biblia ca documente de natură juridică care transmit informaţii adevărate despre Zeul creator al Universului cunoscut în peioada anterioră creaţiei cu numele de Ra( Tatăl) şi Ri ( Fiul)
  d) demonstrează că ,în prezent ,omenirea parcurge o perioadă extrem de interesantă din istoria sa :perioada în care se dezvăluie ,omului toate cunoştinţele tăinuite .
  -Cartea populaţiilor din America „Popol Vuh” vorbeşte despre ACEASTĂ CARTE CA FIIND PRODUSĂ ÎNAINTEA EXISTENŢEI Universului nostru.

  e) TRADUCEREA TEXTULUI DIN LIMBA EDENULUI. ÎN LIMBA ROMÂNĂ
  Textul pe piesa arheologică este scris în Limba Edenului.. Cu acest text se explică toate picturile şi evenimentele. (O PARTE DIN evenimente SUNT CONSEMNATE în Noul Testament.).Unele cuvinte din textul tradus de computer DE PE PIESA ARHEOLOGICĂ sunt identice, iar altele similare CU CELE din graiul ţărănimii române din Ţara Zărandului (de unde satelitul american a transmis imaginea unui templul uriaş acoperit cu cenuşă vulcanică.)
  Cuvintele care descriu un episod anumit ,transmise de computer în limba română , împreună cu cuvintele similare celor din limba română atestate de fotografii şi evenimentul descris în Noul Testament, au fost considerate,de către Expertul Judiciar Teodor Ardelean,Specialist în studiul documentelor şi fenomenelor cuvinte „cheie” pentru traducere textului din limba Edenului în limba română.Precizăm: cuvintele cheie se regăsesc in fraza ce descrie un episod bine determinat ( Nu sunt culese din fraze diferite care explică episoade diferite. ) Frazele in care se află „incidental” câte un cuvânt din grupa „cuvintelor cheie „nu sunt traduse de noi )
  În traducerea efectuată cuvintele cheie din limba Edenului sunt aşezate înaintea cuvintelor regăsite în limba română. (Cuvintele traduse,regăsite in limba românâ ,sunt aşezate în paranteză )
  Pentru că,nu sunt salariatul nimănui , nu am efectuat aceste cercetări la cererea unei persoane, nu urmăresc ducerea oamenilor in eroare , în sprijinul unei religii sau teorii , constatările şi concluziile la care am ajuns le supun judecăţii la nivel internaţional.
  Pentru aceasta , în acest articol ,prezentăm cuvintele în limba Edenului, aşa cum s-au transmis de computer de pe piesa arheologică şi în paranteză cuvântul corespondent în graiul ţărănimii române.)

  Procedeul aplicat de Expertul Judiciar Teodor Ardelean ,specialist în studiul documentelor şi a fenomenelor, pentru traducerea în limba română a cuvintelor transmise de computer in limba Edenului, aseamănă cu procedurile cunoscute din istorie ,în cazul traducerii scrisului de pe tăbliţele de lut sumeriene în limba franceză,engleză şi rusă.În cazul de faţă,bineînţeles , expertul a ÎMBUNĂTĂŢIT procedurile cu propriile imaginaţii şi descoperiri.
  f .SISTEME GRAMATICALE.
  Există limbi cu un sistem gramatical produs după sfărâmarea grupului iniţial din care acele limbi făceau parte. ( Vezi „Graur,F.I.la cuvântul „ iniţial” din Dicţionarul limbii Române volumul II Editura Academiei 1956.) Pentru O parte din textul scris în limba Edenului,în special,pentru numele lui Ra şi Ri s-a folosit numai litera iniţială a cuvântului R=Ra,R= Ri.Riţu,L=Lumină,C, =Cristos,H=Hristos…. (De fapt, în limba română literară,azi ,aflăm multe cuvinte exprimate prin litera iniţială,similar textului imprimat pe piesa arheologică.Exemple : CNA =Consiliul National al Audio-Vizualului;)

  B )CITATE DIN ORIGINALUL SFINTEI SCTRIPTURI.
  PATEA I-a ASCUNDEREA ADEVĂRULUI ŞI EFECTELE SALE
  1)Referitor la justiţia umană
  Reflecţia Procurorului asupra declaraţiilor luate de la martori
  : -uc( de la ucaz . Sentinţă ) Ndj ( axată pe fapte neadevărate , ticluite, MINCINOASE supuse judecăţi) + jâb ( gândirea jâmbă, a judecătorului, …);
  -Ua !!!!
  -Uş (uşa=poarta închisorii ) i ( e deschisă şi ) ke ( cheamă la pedeapsa procurorului care a efectuat cercetarea şi a judecătorului care a pronunţat sentinţa, inclusiv generaţii de generaţii a celor ce descind din dânşii )
  Ua !!! Exclamatia exprimă EFECTELE nedreptăţii asupra judecătorului, a FĂPTUITORULUI ŞI A CELUI neândreptîţit.
  Istoria omenirii abundă în astfel de neadevăruri supuse judecăţii, şi sentinţe nedrepte pronunţate de judecători nedrepţi, cu jidecata strâmbă.Cauza ? Puterea negativă instalată în Univers care a acţionat şi acţionează prin aceşti oameni

  2) Referitor la credinţe eronate
  Reflecţia procurorului:
  -E (e) vBa ( vorba, sau confuzia ce va apare) co (că) rK ( rK= Ri=Kristos). E (este ) R (Ra);
  (Ra numele sub care este cunoscut Creatorul este ) uz (uzat)
  -Yui !!! ( strigăt de spaimă.)
  OBSERVAŢII
  Expresia de spaimă „Yui” conţine informaţii despre evenimentele ce se vor produce la miliarde de ani după pronunţarea profeţiei .Din câte s-au întâmplat pe Terra şi intră sub incidenţa acestui cuvânt relatăm
  a). Forţa NEGATIVĂ „ivită odată cu răzvratirea lui Lucifer ,va schimba numele lui Ra şi Ri împărţind oamenii pe credinte după care. – i va invrăjbi. .VA determina consemnarea în scris , în mituri şi teorii, a existenţei din totdeauna a Universului .De asemenea ,cunoaşterii de om a lumii, prin efort propriu ,în lipsa creaţiei ,şi, în lipsa spiritului .
  b) Puterea negativă va şterge numele lui Ra şi Ri din vocabularul oamenilor. Constatăm :cu tot efortul depus , puterea negativă .nu a reuşit să lichideze din memoria colectivă a oamenilor substantivele proprii ,care aminteau despre Dumnezeire.Exemple:
  -În Dacia,zona Zărand , numele lui Ra , Ri şi Re s-au inclus în topice la un loc cu alte cuvinte .S-au uitat semnificaţiile,dar numele ascuns s-a transmis până la data prestabilită .Azi,acest nume a fost dezvăluit cunoaşterii.
  -Numele lui Ra a fost camuflat în religiile din India,Grecia şi Roma În religia vedică Ri a fost numit Su-Ri-ia ( tradus în :Sus se află Ri care dă lumina ). Ra a fost numit :VARuna (unde aflâm V=C=Domnul =Creatorul; Ar=Ra inversat ;una= unul din cei doi zei aflaţi pe piesa arheologică .VAr-una este zeul cerului .Imnurile portă numele de Ri-gveda unde află numele lui Ri.
  – Sumerienii şi o parte din romani l-au numit cu literele inversate .(M-AR-duc:Jupit-ER) În Americia ,Africa, Oceania etc.în locul lui Ra şi Ri s-au introdus zei inexistenţi cu atrbute îngrozitoare.
  – Egiptenii au confundat pe Ra cu Soarele (de fapt cu lumina ). Unii Au confundat pe Ra cu astru creat care emană lumina fizică.)
  . c) Lipsa cunoaşterii adevărului a condus la războaie ,la crime şi la jertfe omeneşti însoţite de ceremonii şi dansuri pentru îmblânzirea „zeiilor. „Aceste actiuni ,ale puterii negative ,au scos, din graiul Procurorului .când a văzut ce se va petrece pe Terra, cuvântul DE SPAIMĂ YUI !!!

  3) Referitor la teoriile ce vor apare asupra luminii
  Continuăm cu meditarea Procurorului :
  – .J face IR ( Lumină se face de IR . adică de Ri ..Astfel ,Ri se confruntă cu ) Duz -z (multe teorii despre lumină)
  Aceste teorii „ştiinţifice „ dirijate de Puterea nevăzută-Centrul forţelor conştiente negative din Univers- s-au amplificat şi revărsat în ultimul secol peste TOATE SFERELE CREAŢEII .Ele ascund adevarul şi dezbină mulţimea oamenilor.

  Regăsit în Ioan:
  Cap VIII/12” Eu sunt Lumina lumii;cine mă urmează pe mine nu va umbla în întuneric ,ci va avea lumina vieţii „
  Cap.XII/ 46 „ Eu am venit ca să fiu o lumină în lume,pentru ca oricine crede în Mine,să nu rămână în întuneric”
  Cap.I/ 1 A venit la ai Săi şi ai Săi nu l-au primit.

  4) Referitor la teoriile care vor nega existenţa lui Dumnezeu şi creaţia univeruui
  Comparaţiile Procurorului
  – or.. ( sau… ) ie ( este ) Ea ( El ) J ( J=lumină ) ,or (ori) ny( nu este) z (lumină ).
  -Yui ! (ţipăt de groază generat la pronunţarea cuvântului „Ny”)
  Acest ţipăt atenţionează :vor apare teorii mincinoase prin care se va nega realitatea lui Ra şi Ri ,precum şi creaţia luminii şi materiei .În realizarea acestei profeţii,azi, circulă nenumărate teorii .Exemplul : o parte din cercetătorii în faţa încălzirii globale
  a Planetei admit că există două forţe contrarii inconştiente în acţiune !
  Dar ,dacă,aceste forţe , conform piesei arheologice numită Scriptu lui Ra ,sunt conştiente.? Iuy !
  Cel mai înverşunat duşman se cutremură .Suntem nevoiţi să acceptăm că forţa pozitivă este generată de Fiinţa numită Ra şi Ri.Dumnezeu şi Isus Cristos, iar forţa negativă de un Spirit superior revoltat
  Experimentul ştiinţific de la Geneva 2008-2012 a concluzionat : structurarea materiei se efectuiază prin mijlocirea particulei constructoare de structuri pe care au numit-o Particula Dumnezeu..Autorii teoriei ateiste nu pot dovedi cum s-a născut această particulă Expertului Judiciar Teodor Ardelean prezintă în 30 de volume publicate, sute de dovezi ştiinţifice din care reiese că aceasta a fost creată de Dumnezeu (de Fiinţă conştientă)
  Lansarea acestor teorii este un semn : omenirea se află pe marginea prăpastiei. Conform Bibliei ,preotul este obligat să cunoască adevarul ştiinţific pentru a combate neadevărul.Iata ce spune , pe această temă, Maleahi:”Căci buzele preotului trebuie să păzească ştiinţa şi din gura lui se aşteaptă învăţătura,pentru că el este un sol al Domnului oştirilor (Mal.Cap.II vers 7 )
  Lovirea ştiinţei produce o situaţie de gravitate extremă .Această situaţie extremă ,pentru consecinţele ce le atrage asupra omenirii, este redată în Scriptu Lui Ra prin ţipătul de spaimă extremă : „ Y U I !!!

  5).Referitor la relaţia dintre Dumnezeu Ra şi Fiul acestuia numit Ri
  Procurorul continuă
  -ţâR ( Două Fiinţe ,două dimensiun 😮 dimensiune mare R= Dumnezeu=Tatăl, şi o dimensiue mică r =Fiul =Isus Cristos
  „.( Senul cuvântului ţâr .Vezi Volumul.Creaţionism Ştiinţific Arheologic,Istoria nefalsificată a omenirii,Manual internaţional cu exemple de formarea cuvintelor în Ţara Zărandului )
  – Duiy.. ? ( doi ? exprimat întrun cuvânt „ ţâR „ Cuvântul dui (2 ) s-a regăsit în limba romilor din Ţara Zărandului )
  -Un ( unul ) zu (zu = pe acelaşi loc ) R (Ra Tatăl şi ) r ( Isus Cristos )
  – sino ( în sine )
  Acest segment ,din Piesa Arheologică ,conţine o destăinuire greu de înţeles . Studiaţi structura cuvântului „ţâR” şi meditaţi asupra informaţiilor fundamentale ce le deţine ,şi transmite prin trei litere ! ( ţâr= mic : Litera majusculă = dimensiune mare ).Numai acest cuvânt este o dovadă că textul,picturile şi celelalte elemente a piesei arheologice sunt efectuate de către o Fiinţă care depăşeşte imaginaţia umană şi nu sunt un artificiu efectuat de computer pentru a explica fotografiile vizibile cu ochiul liber !
  . Vezi Ioan:
  -Cap XIV/ 10-11 „Tatăl este în Mine şi Eu sunt în Tatăl; dar Tatăl este mai mare decât Mine
  -Cap.I/10 „Lumea a fost făcută prin El „
  Acest adevăr se află înclus în numele dat sărbătorii Naşterea lui Isus Cristos,numită „Crărciunul”

  6 SENSUL ŞI ORIGINEA CUVÂNTULUI „CRĂCIUNUL”
  Piesa arheologică arată că Ri se va întrupa şi va fi condamnat la moarte prin răstignire (Naşterea lui Ri -Isus Cristos a condus la apariţia sărbătorii numită Craciunul Într-adevăr numele dat sărbătorii exprimă chiar informatia de pe piesa arheologică :
  Prin numele de Ra sau de Dumnezeu se înţelege de Sfânta Scriptură, „Piesa Arheologică” , după cum am văzut ,Fiinţa lui Ra şi Fiinţa lui Ri (Tatăl şi Fiul în „ sino „ pe acelaşi loc ) Concret :Ioan Cap XIV/ 10-11 „Tatăl este în Mine şi Eu sunt în Tatăl; dar Tatăl este mai mare decât Mine „
  Numele dat sărbătorii „Craciunul „exprimă tocmai informaţia consemnată pe piesa arheologică şi în Evangheliea după Ioan . .Iată cuvintele asciate
  -C=Domnul,regăsit în topice (C-La-dova; C-Ra-aiva = nume de aşezări omeneşti din Ţara Zărandului )
  – Ra (Dumnezeu Tatăl şi Dumnezeu Fiul (Conform piesei arheologice sunt doi,sau două Fiinţe în „ sino” Ra şi Ri )Din acestia
  se naşte sau întrupeză numai Zeul cu numele de Ri .Acesta va avea nume de om Galileeanu
  – Ci =ci
  – Unul = unul (din cei doi Ra )
  Deci, Domnul sau Creatorul (C) Ra (Ră=Ra exprimă două Fiinţe, din care se intrupează nu doi) ci (ci ) unul (unul )
  Cele patru cuvinte asociate s-au transmis de triburile plecate de la Zărand în toată lumea . Semnificaţia cuvântului Crăciun a rămas necunoscută până la descoperirea Sfintei Scripturi la sfârşitul anului 2013.
  Ascunderea adevărului de către Puterea negtivă a condus la dezbinări ,războaie şi măceluri între oameni pe tema existenţei lui Ri (Isus Cristos) şi modul în care diferite grupuri de oameni percep relaţia dintre Ra şi Ri,

  PARTEA a II-a
  CERCETAREA PE TERRA ÎN PENAL A LUI RI, FIUL LUI RA PROFEŢIA ŞI ÎMPLINIREA PROFEŢIEI
  .Sfânta Scriptură descrie :după mii şi mii de ani , Zeu Ri ,cu alt nume, se va întrupat în corp omenesc , va COBORÂ pe Terra, Va ţine cuvântări. Va fi acuzat de fapte neadevărate . Va fi condamnat la moarte prin răstignire.Va învia şi se va urca în ceruri,pe sfera de unde coborâse.Informaţiile care se referă la Cuvântările lui Ri pe Terra, MARTORII cu declaraţiile ce vor da procurorului BUZ D ,meditarea procurorului asupra informaţiilor au fost spicuite de expertul Judiciar Teodor Ardelean din Sfânta Scriptură şi se arată în cele ce urmează: :
  1) Pag.158 rînd 21-la pag.160 rd-79 publicate în Volumul Strigăte în Eden
  Un martor declară:
  – ano.,(anul ) ,.z (ziua ) , lo (localitatea.Textul nu a fost tradus.Astfel ,cuvintele netraducându -se ,posibil, să conţină informaţii despre numele localităţii unde domiciliază martorul)
  -noi ( noi,echivalentul pronumelui eu când subiectul îşi dă importanţa) -n ( în ..) jă ( jurul orei ) 9 ş( şi ) 26 . …
  – vz (văd) jb ( jâmb ) ? Q ( Ce ? ) … E…! ( este ceva ! Neaşteptat dar dorit )
  -Mă !. (mă ,)… îm (îmi) dş (zic ) qc 2 (expresie de atenţionare ,de precauţie „Mă” de două ori îmi zic ) ,Această expresie se întâlneşte şi azi în lumea ţărănimii romîne din Ţara Zărandului. Se utilizează
  de povestitor: Mă !..îmi zic….)
  -Z (Lumina) o ..( o fi ) ? Eâ:q/zJ: ( El,care deschis spune sau îşi zice lumină ) – ABZ TTSO ( De la A la Z, vorbeşte despre Z lumină)
  Regăsit în:Ioan Cap VIII/12 „ Eu sunt Lumina lumii ..”

  Martorul continuă:
  -Eu (eu)….. da (…da ) – sbrd @ ( zbor la El cum zboară sunetul de la coarda unui instrument muzical ) pc (pocnitură din degete cu semnificaţia punerii în executare a hotărârii, luată,în speţă deplasarea până la El)
  -Yt,(iată) e ( este El) %o ( la 1000 ) loe ( leit, ) Tc (pocnitură de degete) E.. J ( Este Lumina )
  -Zq (zice ) / Ra e cj.. ( Ra este lumină )
  -Ncă (încă ) la %o I ( la o mie este El )

  2) Procurorul : CE (… ce ? )

  3) Martorul continuă:
  – Şase Anze ( 6 exemple )
  – K (Kristos) bu( este bun);
  Regăsit în Ioan Cap. VII vers 12 „ Noroadele vorbeau mult în şoaptă despre El: Este un om bun.

  4) Martorul:
  -C R:n JZ (Kristos şi Ra una sunt ); n ( au născut sau creiat )„ JZ” (Lumina Zilei )
  Regăsit în Ioan :
  a) Cap I vers 1 La început era Cuvântul ,şi Cuvântul era cu Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu
  b) Cap. I vers 2 ) El era de la început cu Dumnezeu ( Îm mesajul primit de mine de la savanţii Nigerieni se precizează „EPOCA DE LA ÎNCEPUT „ adecă, anterioară creaţiei spiritelor şi a materiei )
  c ) Cap. XIV /6 Eu sunt calea,adevărul şi viaţa . Nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine”

  Bz ( SSZ zgomot care întrerupe expunerea.)

  5) Martorul continuă:
  -u=an ( ,în acest an ) cy ( aci) -4 ară( împlineşte sau se transformă ) Ceo Zn (Ceo=ce-a spus , expresie din limba ţărănimii române ) 3 (3) Zs … ( zise ori spuse ….) ns (nouă)
  Regăsit în Ioan Cap. XX vers 9: căci, tot nu pricipeau că după SCRIPTURĂ, Isus trebuia să învieze din morţi a treia zi după înmormântare.)…
  Martorul pronunţă concret , substantivul propriu K,C sau R ( K,C, de la numele lui Kristos şi R de la Ra sau Dumnezeu În cercetarea penală ,dovezile ,peste care nu se poate trece poartă numele de dovezi beton. (Pronunţarea acestor nume este dovadă „beton” în sensul adevărului transmis prin Scriptură şi prin informaţiile Noului Testament cu privire la ceretarea în penal a lui Isus Cristos ) Atenţionarea, despre semnificatia cuvintelor de natura celor de mai sus ,ca fiind „beton” , sa primit prin mesajul savanţilor Nigerieni. Identificarea dovezilor cu numele de „ beton „regasindu-se şi în România, cu aceiaşi valoare din Nigeria ,s-a acceptat de subsemnatul Ca atare ,dovezile ce nu mai pot fi contestate se relatează de noi prin cuvantul „beton „

  6 ) Procurorul analizează declaratiile date de martor
  In calcule acestuia apar printre altele următoarele cifre şi cuvinte:
  -R=4 (cm 6 YTC,patrat, ¼ , 3 ) I-X, -UOS R w= fk” – TEQ-L R ,Y. tit =puternic ( Ri este puternic ), 3,9 ?? (Potenţă reeşită din calculul pentru R=4 Deci,Ri este aproape de puterea lui Ra exprimată in calcul prin R=4)
  – Z (Lumina ) 7= 7 ( În 7 zile,,,,, ):aâmb (îmi termin misunea ). s/u Eo (Eu nu sunt sau nu am putere să lupt cu Lumina ) ;
  – 2 u (2 ucaz= ACTE ce TREBUIE SĂ FAC ) pne ( până )segut (sus) Ra (nu acţionează Ra). Ţn e Rr ( Ţîn la Ra. şi la Ri,Dumnezeu şi Fiul)
  Această răstururnare de idei ,în gândirea procurorului , cheamă oamenii la recunoaşterea greşelilor,la rugăciune pentru a fi iertaţi cât timp mai sunt în viaţă.Îi îndeamnă să recunoască , asemenea procurorului ,că nimeni nu se poate opune voinţei lui Ra =Dumnezeu şi Lui Ri=Cristos.

  7.) Procurorul : Az, boigz (acum ameţesc ca de gaz ) Ă acum (acum,similar procurorului , scrie în Sfânta Scriptură) UKZ (la documente ) la huse (acoperitoare )ct (câţi ) tuy ( netrebnici,zăpăciţi) râwn (râvnesc sau cu documente mincinoase îşi caută salvarea )
  -K (chemare ) 1 Ne SR .( chemare unul în şir nu are ) Cz U (În U=Rugăciune , Cz=nu cred )
  -Vuc (zgomot )…..
  Procurorul reia gîndirea :
  -Qu zur ( cu zgomot ) zic ( plâng …,să fie auziţi şi văzuţi de alţii) -O ! ( o ,exclamaţie de spaimă !

  Regăsit în
  -Matei Cap. VI/5: Când vă rugaţi,să nu fiţi ca făţarnicii,cărora le place să se roage stînd în picioare în sinagogi şi la colţurile uliţelor pentru ca să fie văzuţi de oameni.
  -Mate iCap.VI/7 Când vă rugaţi să nu boloborosiţi aceleaşi cuvinte ca păgânii,cărora li se pare că dacă spun o mulţime de vorbe vor fi ascultaţi ..)

  8). Procurorul continuă să reflecte asupra declaraţiilor luate de la martor.Pag.159 rând 41-50
  . HN ( în rugăciunea către ) R ( Ra şi către ) HR ( Hristos nebunii se adresează cu cuvintele ): Vă rog… ( vă rog… ca în afacerile lor necurate, prin care se înşeală unii pe alţii, Se consideră egali în potenţa săvârşirii lucrurilor cu Hristos ,sau chiar că pot face lucruri mai mari decât Acesta ; nu cer îndurare şi ajutor pentru salvarea sufletului lor de la răspundere pentru faptele săvârşite ) Oczu Y e (Ocazia , sau posibilitatea s-a ivit ,să arate altora,CU UN SCOP BINE DETERMINAT ,că sunt credincioşi şi cred în Dumnezeu .ÎN REALITATE sunt răzvrătiţi împotriva lui Dumnezeu.CRED ÎN MINCIUNILE LOR, Gândul lor se află în altă parte de cât la rugăciune chiar atuci când abordează,sau se adresează lui Ra sau lui Hristos. )
  Regăsit în:

  -Ioan Cap.2 /24 Dar, Isus nu se încredea în ei pentrucă îi cunoştea pe toţi.;Vezi şi Ioan Cap.7/ 48

  Reţinem: la declaraţia martorului,procurorul va pronunţa concret substantivul propriu Ra, La, Rî Re , Hr de 13 ori La acest număr se adaugă aluziile care se fac la acest nume, plus folosirea numelui Lumină
  Deci, ,acest segment de „ Scriptură-Piesa arheologică” conţine informaţii BETON despre creaţie,despre Ra -Dumnezeu -şi despre Ri -Isus Cristos din perioada cand nu era nici materie nici timp.

  9).Procurorul continuă cu meditarea .
  -Eu..UD (sunt transpirat complet )..

  -J Ăe ??( Data acelei zile ??) Nu (Nu nu se arată pe piesa arheologică. Presupunem : e data vânzării lui Isus Cristos, sau data apocalipsei cu judecata omenirii şi a spiritelor negative )
  – 7 EE .s ?? Y/an (sunt 7 Y pe an.) ????

  -K/ vânzarea SZA (Kemare la vânzarea Sa i Textul s-a identificat în anul 2013 )
  Regăsit în Ioan Cap.XIII 21 Adevărat,adevărat vă spun că unul din voi Mă va vinde „…
  -..AO…ZC ( Ao ! strigăt de groază )

  – Cât ! SMT ?? O ! Ă %o … că Jur Py ZZ (Câţ simt ,O! la %o ,că jură strâmb ,pe Lumina Zilei !
  Regăsit în Matei Cap. V vers 33-37 „Despre jurământ „

  10) Volumul .Strigăte în Eden
  Pag .107 rd. 80 – pag 116 rd.440
  Procurorul continuă examinarea
  – Z-t (Lumină. t ) RŢ t (Riţu) – şi Ra ( Ra)
  – Dku …( Dar) Dacă ( Dacă) C ?? UC Ri E. E pR ?? Zy. (Cristos ?? este adeverit prin ) Uc (ucaz, – documente-că )Ri (este ) El ,(El şi ) El (El) este ) pR (Hr ?? ) zy (zis Lumina ) ?

  -C (Cristos) Da ,nme e za ( Da, numele e Lumină )
  Oa !(ţipăt de spaimă ) Dece ?Pentru ceea ce –i aşteaptă pe aceia care şi au permis să înfrunte pe Acela în care este viaţa şi viaţa era Lumina oamenilor (Ioan Cap. I/4 )
  DE ASEMENEA ,vezi ce aşteaptă pe răzvrătiţi în Isaia Cap 66 vers 22-24 :
  Împlinirea profeţiei prin existenţa şi ieşirea scrisului la lumina zilei,publicarea acestor descoperiri în lucrările subsemnatului şi pronunţarea de procuror a numelui Riţu,Ra, C.,H. regasit în noul Testament cu denumirea exactă Cristos,Hristos ,Lumină sunt dovezi „ beton „ a realităţii informaţiilor imprimate pe piesa arheologică .

  11) .Pag.108 rd 90 –
  Un martor :yns ( ins ):
  -ya ăuz (am auzit ) zu (strigând) a oa l kk ! ( veniţi la mine !)
  Regăsit în Matei 11/26 Veniţi la Mine ,toţi cei trudiţi şi împovăraţi Eu vă voi da odihnă .

  -Vu (zgomot )
  Martorul continuă:
  -O (o) sz ( zis ) Ţ ( de la Riţu) ş (şi) .- t Ra ( t RA ) !
  – w,ekîcr (? )
  – ohz,O @ oz ,k ………R On Ok.
  Încearcă să repete cuvintele pe care nu le poate pronunţa .
  Vă rog să reţineţi:computerul transmite aceste cuvinte fără sens ca fiind imprimate pe piesa arheologică. „Cineva” dacă ar încerca să conteste textul transmis de computer ajunge la aceste cuvinte şi la alte similare,care cer explicaţii: dacă nu se află imprimate pe piesa arheologică,dece aparatura computerului le-a formulat ? De ce le a formulat în cadrul txtului declaraţiilor date de acest martor dacă nu sunt imprimate pe piesa arheologică ? DESCOPERIREA ESTE DE NATURA DOVEZILOR „BETON” Cuvintele schimonosite,fara sens , s-au transmis de computer pentru că se află imprimate pe piesa arheologică SCRIPTUL LUI RA !!
  . În cele din urmă reuşeşte să spună
  -O Z KY H ! ( O Z : o zis . Ky=veniţi la . H= Hristos ! )
  .”.
  12) Procurorul :
  – QE ? / 0 ?? (Ce ? Străfulgerător îi vine ideea „Eau…. okaua -metodă prin care se scoate din individ adevăruri ascunse .Este formată din cuvinte din specialitatea cercetărilor penale) Se adreseză martorului :
  -Ura (Bravo ), i lot ( sclav decăzut sau revocat din drepturi,) fve ( şi fără bani )

  13 ) Martorul-sclavul :încurajat:
  – RY (Ri )
  – Ioel (proorocul Ioel -care se va naşte peste miliarde de ani -va spune în sinteză ideile sclavului imprimate pe piesa arheologică ) :
  – Lsc( Lăcusta )
  – Ăn aetezz ( în .., s-a aşezat )
  – Lsc ( I HOPPER , lăcusta este l ) oc (ocaua, sau luminarea ) Ta (ta,.Mijlocul prin care încerci să dovedeşti prin mine lipsa adevărului în cuvintele mele : inexistenţa lui Ri )
  Regăsit în Vechiul Testament . (Vezi Vechiul Testament „Ioel Cap I ”

  14) Procurorul : Exil ! ( te trimit în exil )
  Reţinem : martorul pronunţă concret sau de FAPT Ra ,R-ţ ,H !
  .
  15) Procurorul,rămas singur meditează asupra declaraţiilor :
  – Muco ( „mucosul „ etichetă din Ţara Zărandului dată copilului neajuns la maturitate.,celui fără cunoaştere ,)…
  – Dacă (dacă ATUNCI CÂND) Tu ( el ) mai puţin de 0,1 /%o ? ( spune adevarul ? )
  -Bî (bine, ESTE ADEVĂRAT CĂ ) Z (lumina este El ):
  . U en %o R z/o ( în 1000 de cazuri R este lumina.…

  – k (chemarea) un honţ ( unui hoţ . Avem nenumăraţi oameni care zic că sunt chemaţi şi se prezintă sub un alt nume decât sunt în realitate .Ei cer ajutor pentru alt scop decat scopul prezentat mulţimii).
  -Ct e ?? (Câţi sunt .? ) N ( ei între ei nu se cunosc)
  -N ? (din ai noştri ?) Nu ! (Nu ! adeca acei hoţi nu ar trebui să aparţină categoriei din care face parte procurorul, SAU ÎN TRADUCEREA NIGERIANĂ, nici ÎN CATEGORIA DE AVOCAT )
  Reţinem : procurorul pronunţă concret substantivul propriu R

  16 ) Pag 109 rînd 140 – 220)
  Un martor
  – EA 7 Am auţ Y zî ( Eu , la orele 7 a zilei ) am auţ (am auzit ): K (chemând).Z ( la lumină .Procurorul voia să afle ora zilei şi locul unde Zeul sau Dumnezeu va vorbi mulţimii )
  Regăsit în Matei 11/26 Veniţi la Mine ,toţi cei trudiţi şi împovăraţi Eu vă voi da odihnă .
  – e ( e ) ee (El este ) KT (Cristos) CCH (Cristos,Cristos,Hristos ! )
  -Ra. (Ra )—zss vi ( a zis că învie )
  ( Regăsit în Matei Cap.16/21,,17/23, 20/19” a treia zi va învia „)
  – Procurorul ascultă cu mare interes . Martorul se bâlbâie : pronunţând oo3 o Z /zle ( după 3 zile ) o Z/zle (…) ad ( când ) Kj (lumina y,soarelui apare, ) 6 A El iaşu ( la 6 El iese ) a C (din mormânt )
  (acest text s-a remarcat de noi în anul 2013 )-
  Reținem: martorul pronunță substantivul propriu KT = Cristos Christos,, Ra

  17) Procurorul: meditează :
  – IE …. (El Este ….)
  – 2 D (Șușuie de DOUĂ ORI) C (Cristos) … El (Este)
  Regăsit în Matei Cap. XVI/16-17: Apostolul Petru a raspuns lui ISUS Cristos “Tu esti Hristosul, Fiu Dumnezeului Celui viu.La aceste Cuvinte ISUS IA ZIS:, Ferice de tine, Simione FIUL lui Iona, fiindcă Nu carnea si sângele TI-a descoperit lucrul acesta ci Tatal Meu care este ceruri ”
  Procurorul:
  . – Udu (sunt transpirat) în Banc SZ (pe Banca MĂ așez). Vorbește Singur:
  -K (Kristos). Oua! ( Ţipăt de spaimă )

  – UE Ruş% o ( Eu nerușinat 1000 la 1ooo)
  -Țîu (TIN): r?? em ne 0,8 (Ra?? Nu emana o fi. Din calcule, emanația se situiază la 0,8) EE (El Este ….)
  Despre această analiză şi ruşine aflăm în:
  -Isaia Cap.45/16 “Toti sunt rușinați si uluiți, Toti Pleaca .Plini de ocară,
  – Romani: Cap 9/33 Cine Crede în El Nu VA fi dat de rusine.

  Procurorul Continua:
  -Yc (o Mică ) Ves ( veste ); Ambiggsbl, (Ambigua) Uy ! (Vai ) 3 Bq ( dupa 3 Zile VA învia ) Această INFORMATIE “înviere dupa Trei Zile de la înmormântare” se regăsește înTOATE lucrările Noului Testament, ca profeţie împlinită – Este un eveniment real cunoscut de MULȚI martori)
  -Zlo (zloți bani de argint. pretul vânzării lui Cristos ). Monedele de argint s-au numti zloți. Circulau pe Timpul lui ISUS Cristos. Denumirea banilor “zloți de Argint”, s-a remarcat de subsemnatul în retraducerea textului în ANUL 2013 (Astfel, aceste cuvinte nu apar in traducerea din anul 2008 ,publicată in volumul Strigăte DIN Eden)
  -Oa ! (Țipăt de Spaimă)
  Regăsit in Matei Cap. 26 / 14-15, Iuda, s.a dus. la preoții mai de seamă si le ZIS: Ce vreti sa-mi dati si-l Voi da in mânile voastre? Ei i-au cîntărit treizeci de arginţi.

  – O, azi, Zob (o, azi sunt făcut zob, zdrobit)
  – I e 5 Z + (. Mai sunt 5 Zile) … 6 Z Jar (6 Zile de jar până la predarea raportului către mai marii zilei )

  -% O (La 1000) TTA (Porecla) AOM (de NEOM) ș (şiI) UZ . (ființă uzata, nefolositoare este perfecta ) . Rețineți: această caracterizare a multor Oameni Este consemnată în Scriptură Numărul Lor se Afla în creștere.Meditați asupra acestei profeții şi Viitorul omenirii !
  Regăsit in :
  – Matei Cap.15 / 8 “Norodul acesta MĂ cinstește cu buzele, Dar Inima lui Este Departe de a mea”
  -: Ioan Cap VI/64-65. Intre Voi sunt UNII care Nu CRED -.. Tocmai de aceia v-am spus Nimeni Nu poate Sa vina la Mine, DACA Nu i-a fost dat de Tatal Meu)

  Procurorul meditează mai departe:
  -Ji (Lumina zilei)
  – Kors Y (Lumina constrânge pe TOTI) Adeca, Adevărul învinge.Cei mai înverșunați dușmani ai, Adevărului sunt îngenunchiați de Adevar.
  Reținem: procurorul pronunţând substantivul propriu K. prezintă pe Kristos ca realitate. Constatarea are valoare de „beton „

  17/2) Pag.111 rând 190-210
  Procurorul meditează
  -Zuo z mî,o Cyly, şuvy?( ziua luminii pentru mine ori pentru alţii vine în şuvoi ?)
  -Jar; ke; El (Kemarea Lui arde ca jarul)
  -Oae,bon;Şi,ia,o…(Oare cu mine va fi bun şi va zice:ia,ce îţi place !)

  -Y ,şz..e Tt ( Tu, şezi în fotolii ! Ia din tot . E al tău totul …)
  -Vauuu ctu,ţr,ct art.(vai, cît de mic,ce articol sau ce speciment sunt !( sau eşti !) .Această expresie se află în graiul ţărănimii române. A fost pronunţată de un politician în momentul când se adresa altui politician. „Vai,nici nu ştii cât de mic eşti !”Dovadă ; unele cuvinte şi chiar expresii din Eden s-au transmis în limba dacilor ,şi, în continuare ,a românilor.
  Cuvintele fiind scrise în limba Edenului ,pe Originalul Sfintei Scripturi , atesă că vor ,vor fi pronunţate de mulţi indivizi din specia omului, dar… va fi prea târziu.
  Tu,omule,nu ai vrut să ştii cât de mică nulitate eşti . Te-ai ridicat împotriva lui Ra şi a lui Ri !

  18) Pag 112 RD 220
  Un Martor (O femeie certată cu LEGEA si cu morala) intra la procuror.
  Pocurorul:! Oa (exclamare plăcută)
  – zițio ! ( Vale Frumoasă) Zi (spune)
  Martorul:
  – DACA ( DACA) r (Ritu) Rc (mA râcîie )
  – Viu (viu .) az (azi) Ra + R (azi văzui, viu pe Ritu si pe . Ra
  – Ritu Este Ra!
  Reținem: Declaraţia martorului „ Riţu (Ri) este Ra (Dumnezeu ).Declaraţia imprimată pe piesa arheologică-Scriptu.lui Ra – are putere de beton.Martorul va pronunța substantivul R= Ra=Dumnezeu, şi Ritu=Ri=Cristos

  19) Procurorul DIN Nou se frământă si meditează în stilul relatat mai sus. Din aceste frământări , redate la pag. 112-116 DIN volumul Strigăte DIN Eden exemplificăm:
  a) Pag. 113 rd. 280 –
  -I, HE SZ, xono, OSE (: I = El, H = Hristos E = Este ) SZ ( STAI, oprește) xono SI OSE (dupa mii de ani se Va naşte Omul care se VA Numi Profetul Osea. El VA vorbi Despre Pacatele oamenilor. ( VEZI constatarea lui Osea cap. 1 şi urm. DIN VECHIUL Testament.)
  Reținem: procurorul,vorbind despre Hristos, dovedeşte că Hristos a existat înaintea pronunţării de către Dumnezeu a profeţiilor din Sfânta Sccriptură .
  b) Pag 114 RD, 280
  -Ra (R) Astazi (zi) yzg (izgonește loo% la toaleta ) C (contrariile.) Regăsit:
  : Matei Cap. 21 vers 12.-13 Este Scris: CASA MEA se VA chema casa de rugăciune, Dar Voi ati Facut DIN ea o pestera de talhari) Mediați asupra cuvântului “Peștera”
  Reținem: Piesa arheologică consemnează substantivul propriu Ra şi Ri ca Fiul Acestuia.
  c) Pag.114 RD, 300 –
  -Az (Astazi) SZ (Rămâi, șezi) sau (ORI) FRZ (Pleaca, du-te). La o% o Nu (La looo de cazuri, sigur, Nu pleci DIN cauza avantajelor materiale. Nu iti dai demisia DIN funcția ce o deții şi prin actele tale Calci in Picioare demnitatea umană Atunci, …), „Zup” (“PUZ” la închisoare), cu (tine)
  – AOO ! ( exclamare de Spaimă . Ai Fost avertizat de ce ȚI se întâmplă) BUZ D . ( Numele PROCURORULUI)
  Va rugăm rețineți:
  Este o avertizare scrisă in Scriptură. A Fost şi Este valabilă pentru Toti judecătorii, procurorii si acei ce au obligația SA respecte LEGEA dată de Dumnezeu . Părtinire? Mita? Indiferenta ? TEAMĂ ? Corupţie ? Consecințele se află în expresia „AOOO „,VAI …
  d) Pag. 115 rand 430-116 rând. 441
  Procurorul Reflecta asupra șefilor lui:
  – Tus (Toti) ! D (da,) iy ( îi confirmă actele CARE NU SPUN ADEVĂRUL, Le-a întocmit pe placul Lor)
  Regăsit în:
  – Ioan Cap.7/48 Au crezut în El vreunul DIN mai marii noștrii SAU DIN Farisei?
  – Ioan Cap. 7/49 Norodul acesta care Nu STIE LEGEA Este blestemat.;
  (Rețineți conform profeției: “necunoașterea legii Şi nerespecarea Adevărului” . nu scapă de pedeapsă pe nimeni . Necunoașterea legii nu e motiv de apărare (vezi concret volumul. Creaționism ȘTIINȚIFIC Istoria nefalsificată a omenirii Manual International, PARTEA A XII -a “Sfârșitul civilizației speciei Umane “)
  Am descris aceste adevăruri pentru a fi cunoscute de oameni..pentru ca nimeni să nu cadă DIN cauza necunoașterii , sub incidența acestui text DIN Sfânta Scriptura ( Cunoasterea si respectarea Adevărului se Află pe locul numărul unul în inventarul armăturii lui Dumnezeu scris în Efeseni Cap VI 14.) .A fugi ,SAU a te apăra cu “nu am cunoscut legea, nu am înţeles fenomenul„ sau „nu am avut timp şi nici posibilitate să cunosc adevărul „ dar ai acceptat minciuna , atrage pedeapsa justiţiei Divine şi similar a Justiţiei umane !
  e) UE zc ( Eu zic) bl ( blând, încet) kccăă ! (Oameni de nimic ! ) Ei, Rk ( Ei MĂ râcâie , MA provoacă) ese ( Să ies.ori să devin) Zoi (murdar).
  – Na ( IATA) : Nu .. p. .. (Nu “Pa” salut ca intre egali Ei așteaptă salut . NUMAI de la mine
  Constatarea Scrisa în Scriptura Este valabilă si pentru Pozitia multor Oameni, care așteaptă ajutor de la Dumnezeu Fara SA vină în întâmpinarea lui Dumnezeu cu FAPTE pe măsura ajutorului cerut .Ei aşteaptă ajutor numi de sus).
  – Ud (sunt transpirat) Uy (Vai), z (Ziua ce mă așteaptă)

  f) Rpa ( Totul merge pe râpă. Dezastrul produs de faptele oamenilor)
  g) Pag 116 rand. 430
  -Io (Eu) Sam (Seamăn), SE (şI) uuunu (o sămânţă) Caz (căzu) ŞEF (Să FIE ŞEF). Na ( iată taina ) UYU (exclamare de Bucurie). R ( Este activitatea sau Voința lui Ra)
  (UNII ,oameni ,ajung “ŞEFI” Nu datorită cunoștințelor , MUNCII ŞI faptelor Bune săvârșite, ci CA AŞA A Voit Dumnezeu)
  Regăsit in :
  -Romani Cap.IX “Dumnezeu Este Stăpân SĂ aleagă”
  Reamintim pentru „şefii” care nu vor să audă de Dumnezeu cuvintele din scriptură:
  O (o) Ue (Eu) 2 UKAZ (.Am DOUĂ ACTE de salvare) CT (CAT) e (Este) z (ZIUA, Lumina ŞI MĂ aflu ÎN Viață )
  Textul de salvare, se Aplica pentru Toti oamenii
  Reținem: ÎN ACEST SEGMET DE PiESA ARHEOLOGICĂ AFLĂM CUVANTUL Ra o singură dată.,dar suficent să arate că segmentul vorbeşţe despre Dumnzeu şi fiinţele ce vor apare în Univers.

  20.CONCLUZII CU Privirea LA DECLARAȚIILE MARTORILOR şi CONSTATĂRILE PROCURORULUI BUZ D
  a) Procurorul “Buz D” ajunge la concluzie, pe Baza mărturiilor şi cercetărilor, CA Galileeanu Este RI FIUL lui Ra. Nu cunoastem raportul intocmit de procuror către mai marii zilei, deoarece declarațiile martorilor sunt luate de la Sute de persoane, pe Sute de Pagini, Subsemnatul, Expert Judiciar Teodor Ardelean, am Luat, intâmplător, Cele căteva Declarații.
  Împotriva lui ISUS Cristos, conform Scripturii, trebuiau efectuate Cercetari anterior arestării şi judecării Lui de Pilat. Aceste Cercetari TREBUIE SĂ existe consemnate în documente. Rugăm pe CEI care au cunoștințe Să le de-a publicității.
  b) Aflarea pe Piesa arheologcă o substantivelor proprii ce Contin numele complet SAU NUMAI prima Litera DIN Nume (Ra, RI, Re, Rt, Ry, H, K,, Ri ) precum şi aluziile la
  „Lumină” sau la „uşa”(poarta ) de intrare,ori ajungere la Tatăl „ Ra” , pronunţate de matori şi de procuror sunt dovezi “BETON” care Nu pot fi combătute Ele ADEVERESC CA Zeii cu aceste denumiri DIN PICTURILE PIESEI ARHEOLOGICE. sunt Ra şi Ri
  c) Numele si Fotografiile lui Ra si a lui Ri = Riuț Rîuț, Hristos, Cristos, H SAU C. de pe piesele arhologice echivaleaza cu ștampila aplicată pe documentul oficial , eliberat de către o Instituie a STATULUI, care ATESTA CA fiinta din acel document exista in realitate .
  .Numele de Dumnezeu „Ra” si ISUS Cristos „Ri” afllndu-se în Biblie si în TOATE marile Religii ale Lumii: G-ra-DiVuS la Daci, Ra la egipteni, B-Ra-hma şi Ri-g-veda la indieni, Ma-Ar-Duc (cu Ra inversat), la sumerieni, Ra la egipteni, în Av-Ra-am Ia Evrei,ALLAH „ La „( şi cu „ La „inversat din credinta dacilor şi cuvinele lui Isus pe cruce” Elii,Eli, La-ma Sa-ba-ct-anii , la MAHOMEDANI şi „La „ la tibetani sunt dovezi ca în realitate. este vorba de aceiasi Zei de pe piesa arheologica împotriva carora s-a dus şi se duce sistematic pe toate liniile acţiuni complexe de puterea neagtivă din Univers pentru a despărţi omul de ACEŞTI ZEI care în religia creştină sunt cunoscuţi cu numele de DUMNEZEU şi ISUS CRISTOS
  d) Numele Zeului Ri de pe Piesa arheologică a fost introdus exact cum se află pe aceasta,pronunţat de martori şi de procuror,în religia Creștină :C-Ri-stos şi H-Ri-stos
  DIN NOU Subliniem: DIN miile de Cuvinte de pe Piesa arheologică, CUVINTELE ce ne intereseză în mod Deosebit , sunt cuvintele consemnate în DECLARAȚIILE MARTORILOR şi MEDITAREA PROCURORULUI CARE NUMESC OMUL CE VA TINE CUVÂNTĂRI în FATA OAMENILOR CU „Ștampila” DE RI, Râtu, RIUȚ,, RA, Hristos, Lumina, Cristos . Acestea DENUMIRI sunt “argumente beton” Ele dovedesc că ne aflăm în Fața Scripturii la care se referă Biblia si ISUS Cristos persoanal !.
  Piesa arheologică cu aceste Informatii SCRISE ANTERIOR POTOPULUI CU INUNDAȚII este document juridic, Prezentabil la ORICE instanță pentru a dovedi în scris :
  Omul Din Noul Testament, numit ISUS Galileeanu, Nazarineanu Este Zeul de pe Piesa Arheologică numit Hristos …
  e) Piesa arheologică descoperită în acești ani demonstreaza Intrarea omenirii în Noua ORA Astrală a omenirii anunțată de ISUS Cristos dupa înviere si calculată de Nostradamus.Aceste realități cheamă URGENT la clarificarea contradicțiilor DINTRE crestinism si Mozaism pe Tema lui Mesia si realizarea profeției DIN Iermia Cap.31 vers 31 , SI DIN Evrei vers cap.8 8:
  “IATA, zice Domnul, vin Zilele când Voi face cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda Un Nou legământ ”

  f) ORICE contestare a Noului Testament în ce PRIVESTE identitatea DINTRE Galileeanu SAU Nazarineanu Si ISUS Cristos, FIUL lui Dumnezeu O Data cu descoperirea piesei arheologice cade. Combaterea realității lui ISUS Cristos Este distrusă definitiv si în scris pentru totdeauna de Piesa arheologică scrisă pentru ca oamenii SA FIE convinși CA ISUS Este Hristosul, Mesia, FIUL lui Dumnezeu. (VEZI Ioan Cap.20/31)

  C ) CERCETAREA făcută de Expertul Judiciar Teodor Ardelean cu PRIVIRE LA ARATAREA ZEULUI DUPĂ CE ÎNVIE UCENICILOR CE SE VOR DEPLASA IN AFARA IERUSALIMULUI.
  Piesa arheologică descrie doi ucenici, frati în credinţă ,numiţi sorra (revedeţi din nou cuvantul Ra din Sor-Ra )Aceştia după mii de ani SE VOR deplasa in afara Ierusalimului ,unde vor întâlnii Zeul care a inviat .Va fi seară .Îl vor invita să rămână la ei până a doua zi „ ca sol a lui Ra „ După rugăminţi ,sau după ce au pledat.zeul va intra in casă şi în timpul când se ruga,binecuvântând mâncarea, cei doi ucenici îl vor recunoaşte..În clipa în care vor pronunţa cuvântul Tu ? (adecă, Tu eşti Isus care a înviat ?) El va dispare.Fenomenul este descris în Noul Testament
  Redăm o parte din cuvintele cheie imprimate pe Piesa arheologică pentru a fi comparate cu Luca Cap. 24 vers 13-25 din Noul Testament cu precizarea : unele segmente cu fotografiile luate în fugă de pe piesa arheologică, care aseamană unui sul, au scăpat de sub unghiul fotografic al aparatelor de fotografiere folosite de poliţie Acestea nu sunt imprimate pe discul magnetic Lipsa se remarcă la compararea textului din discul magnetic cu informaţiile din Biblie ( Luca Cap 24 vers 13- 35.)
  Textul a fost publicat in volumul Strigăte din Eden Editia II din anul 2008 ,Pag.161 rd.431-162 rd 460.
  Redăm cuvintele cheie de pe discul magnetic ,în limba Edenului şi,în paranteză traducerea acestor cuvinte în limba română cu explicaţiile de rigoare .Piesa arheologică începe cu cuvântul:
  -Soraa ( fraţi în credinţa lui Ra) şi urmeză cu Eb (ebrei ), asse (aşi, cunoscători ai ) ev (evului sau epocii ,când ) z (ziua) şi jc (lumina soarelui ) ,Jc (soarele coborâse către ) sea (seară )..
  – Ac, ( Acum ) şg (subiectul vorbirii oamenilor era învierea lui Isus Cristos
  – (Grupului,celor doi se va alătura şi Zeul întrupat după înviere.Aceste rânduri şi cuvintele schimbate nu se află pe disc).Unul din cei doi ucenici povesteşte folsind urmatoarele cuvinte cheie:

  – Kî ( că) Ga (Galileeanu) …
  -.. îu.. ( exclamare pentru neaflarea cuvântului potrivit povestirii )…Euf ..(care inlocueşte o expresie cu alta expresie neplăcută ) Vă rog , remarcaţi:computerul transmite de pe piesa arheologică cuvintele „ ÎU” şi „Euf” care de fapt arată acultătorului sau cititorului că vorbitorul nu află cuvîntul potrivit.Este dovadă că aceste cuvinte se află consemnate pe piesă arheologică şi nu sunt formate de aparatul „computer” pentru a explica picturile vizibile.Ca atare,aceste cuvinte ,regăsite în textul scris ,atestă că toate cuvintele transmise de computer se află împrimate pe piesa arheologică arheologică .Facem această observaţie, pentru aceia care ar încerca să conteste textul scriptic a lui Ra susţninând că „ este imposibil ca acesta să fie imprimat pe piesă arheologică ! Cel MULT este formulat AD-HOC de către aparatura computerului .”.
  – ts (toţi ) d (despre ) nm ( eveniment). I (acel) şe (ce ) ţc ( atenţia le ţine ) z (ziua la) ts (toţi în procente de ) %o ( la looo )
  T (toti) uj ( de la ujină ,jumîtatea timpului dintre amează şi asfinţitul soarelui ,când oamenii ies în stradă ) pn (pînă ) seîu (seara .Obiceiul ieşirii oamenilor din curtea casei în stradă pentru a discuta cu vecinii evenimente diferite se practica în Zărand până la revoluţia din 1989 )
  Ucenicul continuă:
  -Ia ( El) ucd (ucis,era ) B (bljin şi ) b (bun))
  -Z(zile ) u 3 (au trecut 3 zile de la răstignire şi înmormântare ).
  -Zcu (vorbeşte tot ) IE (Ierisalimul )
  Streinul,(Zeul înviat, ) le-a vorbit şi tâlcuit scripturile care vorbesc despre El.LA un moment dat,unul din cei doi i-a zis :
  -50 N mrew ( Noi 5o de stadii ( untatii de masurare a distantelor ) am mers. ) atovrs (împreună )
  – Et ( iată) air ( aci) aica (aicea la această casă) ki (mergem ) E (noi)
  -Te ( Te ) afa ( primim cu ) R (Ra)
  -Go( „ loc suficent „) R (Ra a dat ) E ( şi pentru tine )
  Pikase J (Coborâse soarele ).
  -Uc .( gândit,judecat) .Nu. ( nu râmân ) Zs (am zis) d ( de).. iş ( merg mai departe .)
  -Ş ( rămâi ) R.K .sol ( K= te chem,sau numesc, solul lui Ra ) 1 ou (un loc există )
  -E ( Eu) wv (merg )
  -Ot (loc este de la ) Rţ (Riţu ) ,z ( lumina sau zeul) nos. (noastru )
  Subliniem: modul de invitaţie a Zeului să rămână cu cei doi ucenici şi poziţia zeului sunt proprii şi astăzi în cadrul ţărănimii din Ţara Zărandului
  El a rămas .Au intrat în casă. Le-a vorbit despre Isus Cristos ,dar ei nu l-au cunoscut S-au aşezat la masă.
  Când El a pronunţat „şuşuind „ în şoapte rugăciunea ,în modul cunosut de cei doi ucenici, aceştia L-au recunoscut
  (.Acest text lipseşte pe discul magnetic).
  .
  -.Tu ? ( Tu eşti …. ?
  În acest moment a dispărut ).
  -Y (El ) Ce as ! ( Câtă cunoaştere ! )
  Reţinem : acest eveniment,consemnat pe piesa arheologică , ca profeţie şi în Noul Testament ca profeţie împlinită cu pronunţarea de 3 ori a numelui de Ra şi odată de Râţu sunt dovezi scrise care nu pot fi combătute.Sunt dovezi”beton „
  Evenimentul şi cuvintele ce se schimbă între zeul care a înviat şi cei doi ucenici regăsindu-se ca informaţii trăite de autorii Noului Testament, atestă ,din nou, că Piesa arheologică este Script-u –lui Ra. Că Isus Cristos s-a arătat celor doi ucenici în modul descrierii evenimentului pe Piesa Arheologică; că Galileeanu a fost numele sub care Zeul de pe Piesa Arheologică a venit pe Pământ .

  D CERCETAREA făcută de Expertul Judiciar Teodor Ardelean CU PRIVIRE LA COBORÂREA DUHULUI SFÂNT ASUPRA APOSTOLILOR
  Redăm cuvintele cheie scrise în limba Edenului pe piesa arheologică şi în paranteză traducera cu explicaţiile de rigoare în limba romană ,(Cuvintele care nu sunt considerate cheie din limba Edenului nu sunt traduse în limba română.Ele apar pe piesa arheologică in aceleaşi text cu cuvintele cheie Textul se află înregistrat pe discul magnetic ,publicat în vol. Strigăte în Eden pag 162,rând 461-470 )
  Iată cuvintele cheie :
  Z (ziua) X ( 10) Rslii (Rusalii) 5 u ( 5 microni ; 5 u= 50 zile de la inviere .Vedeţi informaţia 10 zile x 5 =50 =cincizecimea . Calcul pe piesa arheologică este 50 de zile,iar sărbătoarea Coborârii Duhului Sfânt până astăzi este 5o de zile după învierea lui Isus Cristos ) Nu ( nu vă îndepărtaţi de ) zona Iee (zona Ieruslimului .Vezi pentru traducerea corectă a cuvantului „Iee” acelaşi cuvânt la întâlnirea lui Isus Cristos după înviere cu cei doi ucenici care au plecat din „Ie”,adică din Ierusalim.Observăm : pe piesa arheologică ,în profetia lui Ra ,numele cetăţii „ Ie-rusalim” este redat prin primele două litere IE .Numele cetăţii era tot Ierusalim în timpul răstignirii lui Ri (Isus Cristos) şi este în zilele noastre.
  D (deci,) , şz (staţi ) acceia (în acel loc ) %o q ,( nu vă îndepărtaţi un pas din 1000 de paşi), izgo ( izgonit, va fi pe ) on ( una ) s (suprafaţa de ) % 1 ( mai puţin de 1 la % tot ce este murdar ) U (uscată sau curată rămâne ) s (suprafaţa. după, ) o (această ) op (. operaţiune ) D, od (De odată ) vau ( SUNETE şi ,vijelie care mătură totul ) Aţa ( de la un capăt de aţă totul va fi spulberat şi scos afară ) T ,(toate obiectele, existente în acea cameră) cz ( vor cădea ) ob (obloacele,ferestrele ) zh..nCs ( se vor deschiide şi închiide ) Yu ( de teamă vor striga ,apostolii ) 4 Eeee ( de 4 ori se va repeta fenomenul ) Oa ! (oa ţipăt de spaimă vor striga apostolii ) , o1 ( se produce mai mult decat se exprimă în cifre,) E ( este sau va fi, ) S % o (evenimentul se va împlinii looo la looo ) Gâru Ra a zs (Duhul Sfânt, a Lui Ra a SPUS)
  Aceste cuvinte sunt imprimate pe piesa arheologică,cu structura de rigoare a literelor care nu pot fi redate perfect cu alfabetul nostru
  Eveniemetul sub formă de sinteză este descris ca realitate în Faptele Apostolilor.
  a) Cap. I / vers 4, Pe când se afla cu ei, le a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim ci să aştepte acolo făgăduinţa Tatălui ,pe care le a zis El ,aţi auzit-o de la Mine. şi
  b) Cap.II vers 1 şi 2 În ziua Cincizecimii erau toţi împreună în acel loc Deodată a venit din cer un sunet ca vijelia unui vânt puternic
  Observăm că în Noul Testament fenomenul s-a produs exact cum se află consemnat pe piesa arheologică Până astăzi, biserica ortodoxă ,biserica catolică serbează coborârea Duhului Sfânt la 50 de zile de la invirea lui Isus Cristos…
  Textul conţine numele lui Ra, Dumnezeu. A fost publicat in volumul Strigăte din Eden Editia II –Pag.161 rd.431-162 rd 460.
  Realitatea Duhului Sfânt se demonstrează de noi şi cu fotografiile Satelitului american luate din stratul de cenuşă vulcanică din timpul potopului ( Vezi foto-in culori nr.44 în volumul Creaţionism Ştiinţific arheologic,Istoria nefalsificată a omenirii Manual internaţional,pag 284 )

  E ) CERCETAREA făcută de Expertul Judiciar Teodor Ardelean CU PRIVIRE LA ÎNĂLŢAREA LA CER A LUI ISUS CRISTOS DUPĂ INVIERE (Vezi vol. Strigăte din Eden pag. 89)
  Înălţarea la cer descrisă în faptele Apostolilor Cap. I vers 9 ) apare pe Piesa Arheologică ca profeţie. Textul nu este identificat.Evenimentul apare intr-o pictură vizibilă pe ecranul computerului,privind piesa răsturntă ( cu capătul inelului în jos,În această poziţie pe direcţie ,oblică. ,deasupra picturii îngerului ce stă in genunchi in fata lui Isus
  Cristos aflat în mormânt, se remarcă imaginea lui Isus Christos cu haină având gulerul lat ,capul acoperit cu un obiect de formă cilindrică iar haina de mărime superioară corpului fizic.În timp ce grupul de apostolii îl privesc şi-i ascultă cuvântarea ,El se ridică în spaţiu deasupra lor) Concordanţa dintre picturile de pe Piesa Arheologică şi descrierea fenomenului din Noul Testament sunt dovezi materiale „beton „ care confirmă fenomenul: Isus Cristos s-a înălţat la ceruri
  Fotografiile transimse de Satelitul american de pe câmpul de luptă.din timpul războiului dintre spirite,vezi lucrările noastre, confirmă zborul spiritelor în spaţiu cu avioane,sau aparate similare avioanelor din zlilele noastre.Lucrări vechi vorbesc despre care de foc şi corăbii care spintecă atmosfera terestră,. Deplasarea în spaţiu a lui Isus Cristos s-a înfăptuit pe altă cale decât carele de foc sau OZN.
  În Cap.21 vers 25 din Ioan se arată „Mai sunt multe alte lucruri pe care Le-a făcut Isus,care, dacă s-ar fi scris cu deamăruntul ,cred că n-ar fi putut încăpea cărţile care s-ar fi scris nici chiar în lumea aceasta.”Ca atare ,alte lucruri făcute de Isus Cristos ,,zice Evanghelistul Ioan , nu sunt scrise în Evanghelii .(Astfel ,se atestă adevărul celor relatate mai sus, cuinte consemnate pe piesa arheologică, dar neincluse in Bible )
  Numele lui Dumnezeu şi a lui Isus Cristos Ra,Ri,Re.Cristos,Hristos,La, menţionat la fiecare martor, şi in fiecare analiză a marturiilor de către procuror şi în evenimentul întâlnirii celor doi ucenici cu Isus Cristos ,inclusiv în coborarea Dhului Sfânt asupra Apostolilor ,şi înălţarea lui Isus Cristos la ceruri sunt dovezi „ beton „ care atestă că segmentul de pe piesa arheologică conţine profeţiile lui Ra
  TITLURILE LUI ISUS CRISTOS. Originalul Sfintei Scripturi prezintă pe Isus Cristos ca Fiul lui Dumnezeu s-au ca Dumnezeu(vezi mai sus Descoperiri senzaţionale, Lit.B,pct.2 „ Referitor la credinţe eronate” ) Numele lui Dumnezeu „Ra „şi a Fiului „Ri”, Riuţu,Uţu, Riţu,Cristos,Hrstos, au fost ascunse .
  În momentul venirii lui Ri pe pământ numele Lui, ”RI” ,Riuţ,Cristos,Hristos .. erau necunoscute. (Ar fi o explicaţie ,pentru apariţia pe piesa arheologică, în general , a numelui sub forma literei iniţiale:R,C,H,…) După învierea Sa primii creştini,şi în special apostolul Pavel au început să-i atribuie titlul de Cristos, sau Hristos introdcând în titlul numele iniţial de „ Ri „,cum figurează pe piesa arheologică.(Nu am aflat documente din care să rezulte izvorul material a numelui, sau a titlului prin care Pavel şi primul creştin a inclus în numele de Cristos cuvintele asociate care exprimă adevărul de pe piesa arheologică:C= Domnul =Dumnzeu ; Ri= numele din vechime ; St= în fata lui Ri tăcere ! ; os= de aceea Fiinţa cu… Ra necunoscut. ( Ra, numele lui Dumnezeu din vechime era uitat de oameni)Realitatea ne obligă să admitem că numele uitat Cristos sau Hristos,consemnat pe piesa arheologică, a fost trimis în mintea primului creştin
  de Duhul Sfânt.

  F. SAVANŢII NIGERIENI
  Cu referire la mesajul primit din Nigeria,in care se examinează descoperirile subsemnatului,relatăm:
  1.Persoanele din Nigeria –Africa care au studiat descoperirile noastre , transmise prin internet, răspunzându-ne prin mesaj electronic în raport cu credinţa ,mitololgia şi dreptul aplicabil în Africa,precum şi persoanele din conducerea Bancii care au trimis mesajul,nu sunt cunoscute de subsemnatul..( Sunt mari cercetători,savanţi recunoscuţi sau nerecunoscuţi,membrii unei organizaţii religioase sau nereligioase ? Nu cunoaştem absolut nimic !)
  2.Ceia ce ne interesează din activitatea acestor oameni, pe care i-am numit „savanţi „,sunt informaţiile din mesajul lor ,relatate mai sus, .Din acest mesaj cele mai importante INFORMAŢII sunt urmatoarele :
  a.Existența în Africa a unui ritual în a cărui nume figurează numele Zeului Ri Acest Ze

 26. MaxWell says:

  Daca va intereseaza subiectul Dumnezeu vs Stiinta , va rog sa vizionati aceasta dezbatere, http://www.youtube.com/watch?v=6xU6ckzbpL8
  Subtitrarea este in romana.

 27. .. Acest articol se trimite din oraşul Arad,Ţara România, Continentul Europa.Este scris in limba română.Traduceţi-l din limba română în limba engleză

  INFORMAŢII SCRISE TRIMISE DIN RAIUL CERESC

  Constatând că piesele arheologice recuperate din apele râului Crişul Alb, hotarul comunei Zărand jud.Arad,conţin pe lângă fotografii cu Isus Cristos din timpul răstignirii şi brâul cu desene de animale şi oameni în culorile spectrului solar ,similare notelor muzicale din Simfonia a IX.lea Scherzo ,de Beethoven ,eram sigur că acestea conţin şi vocea lui Isus Cristos Am încercat anii în şir să descopăr această voce.Am solicitat la conferinţele internaţionale la care am participat şi în volumele publicate,ca posesorii de computere să caute vocea cu propriile aparate. Rezultat zero..
  În noaptea de 25 mai 2011 la orele 23 difuzoarele computerului au transmis primele sunete şi voci. Transmisia a durat aproximativ 10 ore.După terminarea „programului”, am încercat să deschid computerul şi să înregistrez pe disc magnetic sunetele şi vocile transmise de computer..Nu am reuşit. In cele din urma Serviciile Internet au transmis subsemnatului informaţiile „ Information Rights Management în Microsoft Office 2003” din care rezultă că documentul nu poate fi citit decât de destinatar ,iar acesta nu poate adauga nici un cuvint la cele existente pe înscris Dacă destinatarul moare documentul nu mai poate fi citit .Am dedus : sunetele şi strigătele de pe piesa arheologică din nopatea de 25 mai 2011 au regim asemănător .Sunt restricţionate.
  Aceste informaţii le-am prezentat in seara zilei de 6 VII 2011 ,la www Baricada,ro Erau de fata domnii Ghilea director,Chiriţă Alex. Şef serviciu şi restul personalului .În timpul transmiterii acestor informaţii cu aparatura studioul Baricada ro şi după terminarea transmisiei ,inclusiv în zilele următoare ,au fost cazuri de contestare cu virulenţă şi batjocură.,luare în râs şi bătaie de joc a informaţiilor mele ( A se vdea comentariile scrise pe internet arhiva www Baricada . ro )) Nu am avut dovezi pentru combaterea lor şi argumente a provenirii din spaţiu. Singura dovadă era piesa arheologică SCRIPTU LUI RA pe care, cu lupsa, se observă fotografii ce redau informaţiile auzite la computer..
  După terminarea transmisiei ,dl director Ghilea mi a prezentat o scrisoare primită prin fax la studiou .Nu continea adresa expeditorului şi nici numele destinatarlui.Textul era scris într-o limbă necunoscută. Dl Ghilea mi -a dat scrisorea pentru studiu Poate, zicea dumnealui,autorul se referă la informaţiile tranimise ,în această seară,prin Baricada .ro Am lut o pagină din scrisoare -. După studiul ,cu mijloacele sumare de care dispuneam în acel timp,am reţinut : scrisoarea analizează informţiile prezentate de subsemnatul in aceea seară la internet – Face trimitere la un ZEU. În luna februarie 2015 , după dobândirea mai multor informţii asupra intrnetului am reluat scrisoarea cu pricina Am tradus , cu ajutorul serviciului Google 1304 cuvinte (din care cuvintele de la randul II se repetă de 14 ori ,iar cele de la randul III de 25 de ori. )
  Menţionez, FĂRĂ AJUTORUL CONDUCERII ŞI PERSONALULUI Serviciului Google, din INTERNET , această SCRISOARE UNICAT ,LA NIVELUL ISTORIEI OMENIRII , venită direct din RAIUL CERURILOR,nu putea fi tradusă.Pentru ajutorul primit, aduc mulţumirile mele acestui serviciu, conducerii şi tutuor acelor care s-au implicat in realizarea acestei traducerii.. De asemenea doamnei profesor Viorica Frenţiu din localitate Galşa,Judetul Arad România ,continentul Europa.
  Cele 1304 cuvinte, traduse din Scrisoare ,sunt suficente pentru a constata că:
  -Autorul scrisorii este o Finţă conştientă din Raiul Ceresc.
  -Este în temă cu Programul complet a lui Iisus Cristos privind Răstignirea şi învierea.
  -A obţinut aprobarea pentru audierea de către subsemntului a Programului lui Iisus Cristos
  -Sunetul dat de bătutul piroanelor în membrele lui Iisu Cristos,,schimbul de cuvinte dintre Iisus şi soldaţii care-l păzeau, convorbirea dintre Iisus rastignit pe cruce şi spiritele negative ,.procesul învierii şi declaraţiile lui Iisus după înviere,inclusiv hotărârea ingerilor prin care Isus era declarat Împăratul Împăraţilor lumii ,auzite de mine,la internet ÎN DATA data de 25 mai 2011 sunt atestate de către autorul acestei scrisorii Fac parte din PROGRAMUL ÎNVIERII CARE SE AFLĂ ÎN EDEN. . Au fost trmise prin SISTEMUL ELECRONIC direct DIN RAIUL CERESC unde sunt înregistrate pe ceva asemanator discului magnetic de pe Pământ,
  -AUTORUL SCRISORII , evident ,răspunde în locul meu LA batjocura ACELOR CARE AU LUAT ÎN RÂS INFORMAŢIILE mele ,PE ACEASTĂ TEMĂ, PUBLICATE IN VOLUMELE TIPĂRITE şi transmise prin internet la studioul WWW BARICADA . RO, De asemenea , DEMONSTREAZĂ că Programul există în Raiul Ceresc, s-a trnsmis pe pământ.şi poate fi ascultat în condiţiile descrise în această scrisoare.-
  Textul scrisorii este compus din două părţi_Partea I-a sinteza informaţiilor ,iar Partea a II-a informaţii detaliate..
  .
  Date statistice, transmise de computer,
  -Pagini internet, format A/IV………. 7
  -Words ………………………….. 28
  -Caractere fără spaţiu………………. 181
  -Caractere cu spaţiu……………… …225
  -Paragrafe……………………………. 7
  -Aliniate …………………………… 27
  2 ) Referitor la traducerea cuvintelor din scrisoarea trimisă prin fax:
  -Scrisorea este scrisă într-o limbă necunoscută din care se regasesc cuvinte în toate limbile
  de pe pământ
  – S-a tradus un numar limitat de randuri.Acestea sunt relatate in continuare
  -În scrisoare sunt redate, în general ,numai prima literă a cuvâtului. din limba necunoscută Aceste litere sunt supuse cercetării pe baza descoperirilor ştiinţifice folosite de internet sub licenţă. (Unele descopeiri sunt ,altele nu sunt ,cunoscute de utilizatorii internetului.)Procesarea textului din scrisoare,presupun,se realizează la nivelul intrnetului în „ camera specială „ Rezultatul calculelor,comparaţiilor,fotogrfiilor etc.se difuzeză prin computer –
  -Computerul prezintă pe ecran cuvintele din scrisorea primită în limba textului scris şi separat traducerea fiecărui cuvânt în limba română . Plus cuvintele sinonime Pentru unele cuvinte trimite definiţii şi exemple. Din acestea , unele sunt cuvinte cheie care se regăsesc în limba română şi explică un grup de cuvinte din scrisoarea autorului

  PARTEA I-A SINTEZA INFORMAŢIILOR DIN SCRISOAREA TRIMISA PRIN FAX

  I ) TEXTUL DIN SCRISOARE : :
  Rd. 1 . MZP ooo e o œ ooo oo L ù oo  ; zČ x
  ooo ; ooooooo e œ o dù oo Ú z€Ú oo c ooo på6 o 59 x z€å6 o c ooo på6 o U
  CONŢINE :
  1 persoanele la care se adresează această scrisoare
  2 informaţii despre ştiinţa cerului
  3 informaţii despre Duhul Zeului (vezi mai sus în text „ Ú z€Ú „
  4 informaţii despre învierea lui Iisus Cristos

  TRADUCERE GOOGLE
  1 ) PERSOANELE LA CARE SE ARESEAZĂ ACEASTĂ SCRISOARE

  Rand. Cuvântul corespondent literelor de pe verticalăCuvintele cu litere majuscule
  1) sunt traduse de computer. Sunt cuvinte cheie Literele minuscule sunt
  formulate de noi pentru a explica sensul cuvintelor cheie şi a propoziţiei.

  MZP ?
  M BĂRBAŢI ŞI FEMEI ( Traducere cu Limba Africană)
  P ? Computerul nu a descoperit limba in care figurează cuvantul cheie din această
  propoziţie care începe cu litera” P.”.Este vorba de „Pământeni „
  cuvânt din limba română cu semnificaţi „care trăiţi pe pământ”

  Z De la Z la Z şi iar de la Z. Litera Z este la sfârşitul alfabetului..,Deci,autorul
  Scrisorii se adresează oamenilor care contestă Dumnezeirea şi prezenţa lui Iisus
  Cristos la creaţia Universului,trăiesc pe Terra azi şi vor trăi în continuare
  până la sfîrşitul acestei civilizaţii(Traducere cu Limba Africană )
  ooo

  2 INFORMAŢII DESPRE ŞTIINŢA CERURILOR i

  e
  ASISTAŢI ( Traducere cu Limba Maghiară )
  – LA (Traducere cu Limba Zulu) informaţii electronice care se conduc în
  Cer
  – E :DE ELECTRONIC – sistem (Traducere cu Limba Africană)
  e De electronic – sistem este compus din DOUĂ E-mail (Traducere cu
  Limba C Haitiană )
  – e =.E mailul electronic A lui Iisus Cristos (
  Traducere cu Limba C.Haiteană )şi
  DE ( Traducere cu Limba Albaneză )
  -e = e mail =:poştă electronică ( Traducere cu Limba C Haiteană şi Limba
  Turcă),.
  E-MAILUL lui Iisus Cristos sau DUHUL ZEULUI ( vezi cuvintele , Ú z€Ú
  Conţine PROFEŢIA din Scriptu- lu RA ( Sfanta Scriptură) cu privire la
  activitatea integrală a lui Iisus Cristos şi separat ÎMPLINIREA acestei profeţii
  (Profeţiile care se vor împlinii în viitor vor fi consemnate în e mail la data
  împlinirii lor).Ceeace se prezintă azi,prin www Baricada ro.este o parte din E
  mailul lui Iisus Cristos..
  E-mailul poştă eletronică aseamănă corespondenţei prin poştă . şi
  PERMISULUI DE CONDUCERE. Fiecre om are un e mail în care se
  înregistrează , la dimensiuni electronice, pe baza unui
  sistem, toate acţiunile , informaţiile auzite şi chiar gîndirea Evidenţa se
  conduce în mai multe locuri din Univers.(vezi în acest sens traducerile noastre de
  pe Petroglifele din China ,Australia şi piesa arheologică descoperită la Zărand-
  România,continentul Europa numită Scriptu lui Ra. SCRIPTURA ). De asemenea
  , volumul Creaţionism ŞtiinţificArheologic,Istoria nefalsificată a omenirii,Manual
  Internaţional. )
  o
  œ LISTELE ANEXE LA E-MAIL Activitatea lui Iisus
  este înregistrată pe
  liste, anexe la E -mailul Său ( Traducere cu Limba
  Azerbaidjană ) Conţin vocile şi zgomotele din timpul calvarului ,

  . 3 INFORMŢII DESPRE DUHHUL ZEULUI
  Ooo oo

  Lù BĂTĂI TARI ( Traducere cu Limba Yoruba.)., sunete de castanietate
  premergătoare morţii Lu ( a Lui ).
  Litera -ù de la cuvantul Lù este pronume ( Traducere cu Limba Zulu)
  Este Duhul lui Hristos. .
  Bătăile ,sunetele auzite fac parte din .
  TOALETA Lui (spălarea corpului celui care a murit şi îmbrăcarea cu haine
  pentru a fi pus in sicriu şi apoi înmormântat. ). În cazul de faţă sunetele pe care le
  auziţi ,sunt produse de loviturile ciocanelor, date în piroanele ce trec prin
  membrele lui Iisus Cristos ,.Pătrund în lemnul uscat producând un sunet
  macabru.. Îl ţintuiesc pe cruce (Traducere cu Limba şi Sârbă)
  Cuvântul LU ,din scrisoarea trimisă prin fax este pronume personal.
  Corespunde pronumelui personal LUI din dicţionarul Limbii române literare .
  Face parte din graiul ţăranilor români din localitate Zărand,judetul Arad,România
  continentul Europa, de unde, Satelitul american a trimis fotografiile unui Templul
  uriaş cu dimensiunea de 2000/6000 metri., acoperit cu un strat de cenuşă vulcanică.
  Templul „momentan E retras de la vederea lumii”, cum spune autorul Petroglifelor
  din Australia..Momentan înseamnă,acum şi pentru un timp foarte scurt în viitor (
  Fotografia Templului de la Zărand poate fi văzută pe internet la
  pagina „TEODOR ARDELEAN FACE BOOK .Titlul „ Adevarul despre Iisus
  Cristos” ) Ceea ce este CORPUL SPIRIT sau DUH exprimă
  INDIVIDUALITATEA SAU PERSONALITATEA .În cazul omului,tânjeşte după
  cunoaşterea adevărului, suferă restricţiile în cazul celui din înhisoare,IUBEŞTE şi
  urăşte, plânge şi râde., NU ARE ODIHNĂ DIN CAUZA DORULUI, ARE
  DOINŢE ŞI REGRETE . El este supus îndemnurilor făcute de alt corp spirit sau
  duh . Corpul fizic ,material este casa lui cîtă vreme trăeşte pe pământ.
  Astfel, toate acţiunile omului ,conştientizăm , ori nu , simt acţiunile corpului
  nevăzut ,numit duh sau spirit. (Vezi şi volumul nostru Creaţionisim
  Ştiinţific Arheologic Istoria nefasificată a omenirii Manual internaţional )
  NOTĂ. Autorul faxului folosind în textul scris pronumele personal LU din limba
  vorbită de ţărănima română ,din Ţara Zărandului .,. atestă adevarul din lucrările
  subsemnatului cu privire la originea limbii dacilor şi în continuare a
  românilor: Aceasta este direct moştenitoare a limbii vorbită în Eden.
  Analizând indepndent litera L de litera ù din formaţia Lù constatăm
  Iisus Cristos se prezintă cu două corpuri: corp fizic,mateial şi corp
  imaterial numit Duh.
  – Sub forma corpului fizic material exprimat prin litera „ L
  „ se înfăţişa ca om.
  -Sub forma corpului imaterial ca Duh, este menţionat pe primul rând din
  scrisoarea autorului „ DUHUL ZEULUI.”
  .Aceste cuvinte ,detectate pentru prima dată , le am prezentat la WWW
  Baricada- ro ca dovezi că Scrisoarea se referă la DUHUL LUI CRISTOS .
  Duhul lui Isus Cristos , exprimat prin litera „ ù „ se înfăţişa
  în calitate de creator al Universului împreună cu Tatăl,Dumnezeu .În această stare
  se putea prezenta în orice structură de corp materal
  . În propoziţia „TOALETA LU „, cuvântul Lù exprimă ambele corpuri În afara
  structurii de om, Iisus este numit Leu şi prezentat sub formă de LEU în
  următoarele lucrări- documente:
  * piesa arheologică Scriptu- lui Ra , conţine o picturtă cu imaginea lui Iisus
  Cristos în forma capului de Leu
  *In Apocalipsa la Cap .V vers 5 este asemanat cu un Leu „… Iată că Leul ,din
  seminţia lui Iuda, Rădăcina lui David a biruit…” Deci , persoana supusă
  TOALETEI este Fiinţa numită Leu , Ri, ISUS , Cristos,HRISTOS
  Denumirea de Leu,care începe cu litera L din aceste documente şi litera L din
  pronumele personal LU ,din graiul ţărănimii române ,mai mult decât sigur, nu este
  jocul hazardului,a coincidenţei Autorul faxului scrie, in limba Edenului , în locul
  numelui de Cristos , cunosct sub mai multe denumiri ( Ri Mesia, Hristos….)
  pronumele personal de Lu din graiul ţărănimii române ( şi nu din limba altor
  popoare. existente pe pământ) Prin aceasta ,din nou se adevereste că limba
  română conţine multe cuvinte din Limba Edenului
  -..Litera ù din cuvântul Lù exprimă un corp imaterial,un Duh, Este
  relatat sub numele de FIGURĂ A ZEULUI în Traducere cu Limba
  Azerbaidjană ,,ÎNAINTE DE ZEI în Traducere cu Limba Yuruba , în
  CEEACE ESTE CĂ ESTE în Traducere cu Limba Uzbecă .în ZEUL (în
  Traducere cu Limba Africană sau EU SUNT CEL CE SUNT în Vechiul
  Tetament ( vezi Exod Cap III vers 14 )
  În documentul Piesa Arheologică „Scrisu lu Ra” de la Zărand din România şi în
  Biblie Isus a declarat :Credeţi-Mă Eu sunt în Tatăl, iar Tatăl este în Mine ( Ioan
  Cap.XIV vers 11) În consecinţă.,în acest Fax , litera „ù „ exprimă Duhul lui Isus
  Cristos sau DUHUL ZEULUI scris pe primul rănd din scrisoare(Vezi în
  continuare cuvintele care redau invierea ieşirea lui Iisus Cristos din mormânt la
  ora 6 )
  oo
  Â LIRE ca monede , bani şi mijloc de plată ( Traducere cu Limba Africană )
  Banii s-au folosit pentru vanzarea cumpărarea lui Iisus Cristos ,participant la
  creaţia Universului. Vanzarea cumpărarea sunt dovezi a nivelului atins în lumea
  fărădelegilor săvârşite de oameni . Timpul acestor fărădelegi expirase.Omenirea
  trebuia să plăteasă . Atunci
  ,Isus s-a prezentat :Iată-mă.În sulul cărţii este scris despre Mine Vin să fac voia Ta
  Dumnezeule„ ( Evrei cap. X vers 7 ) BĂTĂILE TARI,CU SUNETELE DE LA
  TOALETA LU ,schingiuirea şi moartea,fac parte din pedeapsa cuvenită omenirii.
  A fost luată de El asupra SA .!
  ZČ SPUN, zice autorul acestei scrisori ( cuvântul ZČ se foloseşte de ţărănimea
  română din Ţara Zărandului. din România,continentul Europa. cu sensul „ spun
  ce am de spuns” nu s a aflat DE MINE în cele 8o de „ limbi Google” În Limba
  Igbo ,se afla un cuvânt asemanator care exprimă starea de beţie când individul
  spune vrute şi nevrute .,adică sensul din limba română Zc Autorul faxului scrie in
  continuare:
  ooo ,oooooo

  e ŞI ( traducere cu Limba C Haiteană )
  o
  œ LISTELE (Traducere cu Limba Azerbaidjană ) de e- mailuri ale fiinţelor
  din Univers
  o
  dù VUIAU (Traducere cu Limba Zulu ).
  În traducere cu limba Galiciană ,BUBUIAU .

  -dù DOUĂ BUBUITURI,VUIETE ( Traducere cu limba Esperanto)
  -dù AU FOST ( Traducere cu Limba turcă)
  -dù ÎN LANŢ RECULANTE( traducere cu Limba Azerbaidjană .),
  -dù DIN AVAL, ÎN APROPIERE DE VĂRSARE – (Traducere cu Limba,
  Africană )
  (În textul tradus nu am aflat informaţii cu privire la locul acestor bubuituri
  Logic au fost fământări,agitaţii puternice în cadrul spiritelor pozitive şi a oamenilor
  de pe pămant.
  .BUBUITURILE,au fost , dar ştiinţa pământească a trecut pe lângă ele fără să le
  sesizeze amplitudinea şi cauza.)
  Noul Testament descrie un fenomen ieşit din comun: S-a făcut întuneric peste
  toată ţara .Soarele s-a întunecat şi perdeaua din lăuntrul Templului s-a rupt prin
  mijloc (Luca Cap. 2 /vers 44-45 )Pământul s-a cutremurat şi stâncile au crăpat (
  Matei Cap XXVII vers 51 )
  Exista o stare extrem de încordată ,alarmantă pe cale să irumpă la nivel cosmic
  Cauza ? Condamnarea la moarte şi schingiuirea Lui Iisus Cristos, Creatorul
  universului întrupat în chip de om
  Informaţia din această scrisoare demonstrează că în Univers există spirite. poztive
  şi spirite negative .Schingiuirea lui Isus Cristos era pe cale să declanşeze un
  război intre acestea
  -dù TU . şi VOI ( Traducere cu limba Daneză) cu
  -dù REGATUL UNIT ,(Traducere cu Limba Galeză) Prin Regatul Unit înţelegem
  toate spiritelor pozitive din Univers, care CU TOATE CĂ ERAU ADÂNC rănite
  de fărădelegea spiritelor negative şi a oamenilor prin abuzul săvârşit
  ÎMPOTRIVA lui Iisus Cristos AU RESPECTAT hotărărea lui Dumnezeu CU
  PRIVIRE la menţinerea păcii Erau convinşi şi aşteptau minutul 60 din ora 6 a zilei
  cînd Iisus Cristos trebuia să iasă din mormânt conform hotărârârii lui Dumnezeu
  consemnată în Scriptu lui Ra. Cel mult se întrebau CÂT TIMP RA ( Dumnezeu ) va
  fi depărţit de RI (Iisus Cristos ) după înviere ? Acestă problemă este tratată în
  volumul Creaţionism Ştiinţific Arheologic ,Istoria nefalsificată a omenirii,Manual
  Intenaţional,pag. 119,Editura Spectrum Arad anul 2013,ISBN 978-973-0-15486-3
  oo
  ù Litera ù exprimă substantivul DUH (Vezi explicaţiile date la formaţiunea LU.
  Este DUHUL LUI HRISTOS. ,menţiont, în aceasta scrisoare „DUHUL ZEULUI”

  Zeù Este denumirea dată de oameni, în unele perioade istorice, lui Dumnezeu-.(Vezi
  explicaţiile de la formaţiunea LU ) În această scrisoatre trimisă prin Fax autorul se
  referă la Duhul Acelui care a înviat numit Ri,Hristos,Cristos,Mesia,Emanuel,despre
  care se transmiteau informaţii de catre subsemnatul la studioul www Baricada .ro.

  4 INFORMAŢII DESPRE ÎNVIEREA LUI IISUS CRISTOS
  Oo
  c Nu am am aflat cuvantul care începe cu semnul acestei litere.Este „mormânt „În
  scrisoare ,semnul e aşezat între cuvintele care vorbesc despre învierea lui Iisus
  Cristos şi ieşirea din mormânt la orele 6 fix. În limba română prin „mormânt SE
  ÎNŢELEGE Locul unde se afla groapa în care a fost înmormântat un om. „ Pe Piesa
  arheologică Scriptu-lui Ra de la Zărand-România- Europa se află mai multe picturi .
  În una Isus se află întins cu faţa către pămînt luând în brate globul pământesc,
  par-că pentru a-l apăra Are capul cu faţa către pământ.-În altă pictură se află în
  mormânt .Are corpul înfăşurat cu pânză legat cu panglici-Un picior străpuns de
  piron,cu pironul în el, iese de sub legăturile pânzei.Amintim:Piesa arheologica
  contine profetia rasitgnirii si pe Iisus in mormant şi nu realizarea acesteia. Prin
  arătare în pictura produsă cu mii de ani inaintea răstignitrii, pictura este dovadă că Isus
  va fi răstignit

  Templul „momentan E retras de la vederea lumii”, cum spune autorul Petroglifelor
  din Australia..Precizăm: pictura este realizată cu fotoni de lumină după ştiinţă şi
  tehnologie..pe Terra, necunoscute nici azi,în perioada internetului şi sborurilor
  interplanetare .
  ooo..

  på6 PENTRU ora 6 ( Traducere cu Limba Norvegiană)
  TIMPUL EXPIRĂ (Traducere cu Limba Bosniacă) conform HOTĂRÂRII DE
  JUDECATĂ (Traducere cu Limba Yoruba) Pînă la ora 6 va fi în mormânt.

  o

  59 la terminarea minutului 59 din ora 6,adeca la orele 5 şi 59 minute,FĂRĂ a se
  împlini ora 6 ( Traducere cu limba Albaneză ) învie în mormânt.( Traducere cu
  limba Africană ) Pe piesa arheologică Scriptu lui Ra de la Zărand-România-
  Europa acest moment este imortalizatat într-o pictură :Se află cu globul pămăntesc
  în brate, capul ridicat şi ohii deschişi.
  Observaţi: informaţiile din scrisoarea trimisă prin fax se regasesc ca picturi şi
  texte pe piesa arheologică Scriptu Lui Ra. de la Zărand .ţara România, continentul
  Europa.,de unde rezultă că Zeul din scrisoare este Isus Cristos din Noul Testament
  şi din piesa arheologică de la Zărand
  z€å6 Propoziţia formată din aceste semne nu s-a identificat de catre noi în cele 8o de . limbi „Google” examinate. Pentru litera € nu s-a tradus nici un cuvant, Per total
  formaţiune , ţinând seama de cifra 6 şi sensul celorlate litere,am concluzionat::
  formaţia compusă din semnele z€å6 transmite informaţii despre activitatea lui
  Iisus Cristos în mormânt. ,din momentul învierii , la ora 5 şi 59 minute şi ora 6,
  cînd se împlineşte termenul de ieşire din mormânt
  Textul de pe piesa arheologică şi cuvintele auzite de mine pentu acest moment
  corespund omului legat şi rănit. Se zbate singur. Se dezlagă,şi
  se ridică în picioare.

  o
  Č Nu s-a identificat cuvântul redat prin acest semn grafic Este gropa numită mormânt
  – În minutul 60 din ora 5,respectiv la ora 6 fix ,expiră , sau se ÎNCHIDE
  timpul prestabilit pentru aflarea Lui în momânt (Traducere cu limba Maghiară )

  o o o
  på6 – La ora 6 fix Iisus iese din mormânt şi pune piciorul pe pământ în afara gropii
  unde a fost îmormântat Trupul şi
  Duhul Lui numai sunt în mormânt.. .
  ( traducere cu limba Suedeză ) În acel moment in piesa Scriptu Lu Ra se
  descrie sfărşitul dominaţiei lui Lucifer.
  – ( Traducere cu limba Cătălană)
  – A învins moartea, Este privit cu ,ADMIRATIE,ŞI DRAGOSTE neţărmuită de
  toate spiritele pozitive. din Univers ( Traducere cu Limba Bosniacă)
  o

  U Pe Fax ultima literă are structura literei U dar avînd capetele legate printr-o
  linie asemănătoare semnului ce redă litera  În traducerea efectuată am folosit
  litera U deoarece semnul de pe fax nu s –a aflat în cele 80 de limbi Google Textul
  de pe scrisoarea fax nu permite copierea nici unui semn grafic pentru a fi examinat
  în afara textului imprimat pe fax ,după cum nu permite nici adaugarea unui semn
  grafic in cadrul acestui fax pentru a forma litera repectivă , necesară aparaturii
  internetului, să efectueze investigatiile de rigoare ,pentru aflarea cuvantului care
  lipseste din propozitie
  Structura literei U ,folosită de noi în locul semnului grafic de pe fax se apropie
  foarte mult de semnul de pe Fax-In plus,pe fax semnul se află in continuarea
  cuvintelor care spun că : la ora 6 fix Iisus Cristos IESE din mormânt..În limba
  Africană semnul literei U indică cuvantul DUMNEAVOASTRĂ .Pronumele
  personal indică subiectul ,iar în cazul de faţă acesta este Duhul lui Iisus Cristos.
  (Duhul este un corp imaterial care se afirmă cu forţă nevăzută ,diferenţiată, de
  mărimi diferite în toate actele oamenilor.. Puterea este concentrata în
  Duh (vezi Apocalipsa.Cap.21 vers 6 „ Eu sunt Alfa şi Omega,Începutul şi Sfărşitul )
  Isus Cristos a declarat despre Tatăl şi despre Sine în
  Cap XIV/ 10-11 „Tatăl este în Mine şi Eu sunt în Tatăl; dar Tatăl este mai mare decât Mine
  În Cap.I/10 Ioan spun : „Lumea a fost făcută prin El „ adeca prin Iisus Cristos.

  PARTEA A II-a INFORMAŢII DETALIATE

  II ) TEXTUL DIN SCRISOARE : :
  Rand 1./a o L-! ÈÈ This pogram must be run under Win 32 ;

  CONŢINE
  1 PUTEREA LUI IISUS CRISTOS
  2. CINE ESTE „ EL „ ACELA CARE POSEDĂ ACEASTĂ PUTERE ?
  . 3.ACEASTA PUTERE SE DĂ DE EL
  4- CINE SUNT PESOANELE CARE PRIMESC ACEASTĂ PUTERE ?
  5 DEFINIŢII PENTRU lee . APARUTE PE ECRAN
  6 CONCLUZII PENTRU SALVARE
  7 DOCUMENT CARE ATESTĂ ÎNVIEREA LUI IISUS CRISTOS

  1 PUTEREA LUI IISUS CRISTOS

  Traducerea Google
  Rand. Cuvintul corespondent literelor de pe verticală Cuvintele cu litere
  1/a majuscule sunt – formulate de computer cuvinte cheie Literele
  minuscule sunt formulate de noi pentru a explica sensul cuvintelor
  cheie şi a propoziţiei.

  L-! È È Traduceri pentru -l :
  pronoun PRONUME PERSONAL
  it EA=pronume

  ACEASTA SE DĂ DE (o, -l… )
  him EL
  -l, îl, lui, îi, pronume personal de forma
  dumnealui, -L.ÎL,LUI,ÎI,DOMNULUI

  Întrebări şi răspuns la informaţiile de mai sus:;
  1 ) CE ESTE „EA „ ?
  PUTERE care pleacă de la Duhul lui Iisus Cristos)
  a)Constatată în cazuri de vindecare a bolnavilor, liniştirea
  furtunii,scoaterea duhurilor rele din oameni, iertarea a păcatelor,învierea
  morţilor ,cunoasterea gandirii altor persoane…Dovezi:
  Întrebarea cărturarilor,preoţilor şi bătrânilor:Cu ce putere faci tu aceste
  lucruri, sau cine ţi-a dat puterea aceasta ?(Luca Cap. XX vers 2.)
  b). A declarat singur :peste 7 zile voi fi în mormânt şi la ora 6 voi ieşi.
  Dovezi : 1)prezenta scrisoare.2)declaratiile unui martor în faţa procurorului
  Buz (care va efectua cercetări pentu a-i dovedi vinovătia în scopul
  condamnării la moarte) .Aceste declaraţii .confirmate de meditarea
  procurorului , sunt imprimate pe piesa arheologică Scriptu Lui RA
  descoperită la Zărand. România Europa, ca profetii
  c)A fost răstignit şi înmormântat .A înviat şi s-a înălţat la ceruri Dovezi
  NoulTestament cu informaţii reale şi Scriptul lui Ra cu picturile realizate cu
  milione de ani înaintea erei actuale De asemenea , volumul Creaţionism
  stiinţific Arheologic.Istoria nefalsificată a omenirii ,Manual internaţional,
  autor Expert Judicir Teodor Ardeleanm cu profeţiile şi împlinirea lor.Toate
  recunosc că Iisus Cristos numit şi Ri este Fiul lui Dumnezeu numit Ra.
  d)Toate lucrurile au fost făcute prin El şi nimic din ce a fost făcut nu s-a
  făcut fără El (Ioan Cp. I vers 3 ) A Declarat singur Credeţi-Mă Eu sunt în
  Tatăl,.iar Tatăl este în Mine (Ioan Cap. 14 vers 11) În textul de pe piesa
  arheologică de la Zărand, România ,continentul Europa ,Dumnezeu cu
  numele de Ra şi Iisus cu numele de Ri sunt descrişi în acelaşi sino.
  e)În textul de pe Piesa arheologcă de la Zărand- Români- Europa se află un
  calcul efectuat de catre procurorul Buz cu ocazia cercetărilor penale pentru a
  dovedi vinovăţia Lui.Din acel calcul rezultă că dispune de puteri de
  neimaginat,apropiindu-se de nivelul puterii lui Dumnezeu,prin care sa creat
  materia şi tot Universul
  f).Petroglifele din China şi Australia studiate de către mine, cu rezutatul
  transmis pe internet, prezintă pe Iisus Cristos ca participant la creatia Univesului
  din prezent şi Universului de mâine aşa cum il descrie Apocalipsa.
  g)Scrisoarea trimisă prin fax,analizată in acest articol şi textul de pe piesa
  arheologică Scriptu lui Ra dovedesc că această putere se află în DUHUL LUI
  h)ACEASTĂ PUTERE I-A FOST DATĂ în cer şi pe pământ (vezi Matei Cap.
  28 vers 18) De cine ?Cine a creat Univerul . ?Cine a facut spiritele , ?
  Dumnezeu. Tatăl.! Deci, această putere provine de la Dumnezeu !

  2. CINE ESTE „ EL „ ACELA CARE POSEDĂ ACEASTĂ PUTERE ?
  Fiul lui Dumnezeu purtând denumiri: Ri,Cristos,Iisus,Mesia,Emanuel,Hristos…
  Dovezi :
  – Scriptu lui Ra,Pietoglifele din China şi Australia studiate de către subsemnatul în articolele trimise prin intrnet
  – Relatia dintre Dumnezeu şi Iisus Cistos conform piesei Arheologice Scriptu- lui
  Ra Ambii în acelaşi sino , confirmată prin
  – Ioan Cap, 10 vers 38 … Să ştiţi că Tatăl este în Mine şi Eu sunt în Tatăl.
  – Ioan Cap.14 vers 26 Duhul Sfînt pe care -L va trimite tatăl, ÎN NUMELE MEU
  vă va învăţa toate lucrurile şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus.
  Aceste dovezi atestă că Iisus Cristos posedă aceste puteri ..

  . 3.ACEASTA PUTERE SE DĂ DE EL (o, -l… )la nivel de spirit sau duh unor
  oameni având însemnat acest dar în e mailul lor. „ În zilele din urmă,zice
  Dumnezeu, Voi turna din Duhul Meu peste orice făptură Feciorii voştri şi fetele
  voaste vor prorocii,tinerii voştri vor avea vedenii şi bătrânii voştri vor visa visuri
  (Fapte. Apost, Cap, vers 17)
  Exemplu:.” În seara aceleiaşi zi ( Ioan cap. 20 vers.19,)Isus a venit în mijloul
  ucencilor .A suflat peste ei,şi le a zis „Luaţi Duh sfânt „ Cap. XX Vers 22
  Deci, El a dat din Acest duh apostolilor săi
  4- CINE SUNT PESOANELE CARE PRIMESC ACEASTĂ PUTERE ?
  Acei prestabiliţi enunţati prin pronumele personal -l, îl, lui, îi, domnul .
  Ea se transmite în structura spiritului -.

  5 DEFINIŢII PENTRU lee . APARUTE PE ECRAN
  Noun shelter from wind or weather given by a neighboring object,
  especially nearby land.
  “we pitch our tents in the lee of a rock”
  sinonime: shelter, protection, cover, refuge, safety, security
  Traducerea definitiilor pentru L-! È È
  SUBSTANTIV: :
  Prin ACEASTA putere SE DĂ
  ADĂPOST DE VÂNTURI , în VREMURI GRELE, produse
  DE UN OBIECT VECIN,TEREN SPECIAL, DÎN APROPIERE
  Vezi sinonime::
  ADĂPOST ,PROTECŢIE DATĂ, REFUGIU , şi SECURITATE
  Comentarii
  .În cazul fenomenelor enumerate. VÂNTURI,VREMURI GRELE produse DE
  UN OBIECT VECIN, TEREN SPECIAL DIN APROPIERE, PUTEREA LUI
  IISUS CRISTOS acţionează ca o stâncă ESTE
  ADĂPOST,PROTECŢIE,REFUGIU şi SECURITATE
  6) CONCLUZII PENTRU SALVARE
  “NE VOM AŞEZA CORTURILE
  NOASTRE la ADĂPOSTUL ACESTEI STÂNCI „
  . Stanca este Iisus Cristos Fiul lui Dumnezeu, PARTICIPANT LA CREAŢIA
  UNVERSULUI.Cunoaşterea STÂNCII,înseamnă Cunoşterea adevărului ,
  ,iar cuoaşterea naste credinta in puterea şi învierea lui Iisus Cristos .Adevarul
  cunoscut din această scrisoare se afla pe locul numărul unul în Epistola catre
  Efeseni Cap-VI vers 14. „ staţi gata,având mijlocul încins cu adevărul”.

  7 DOCUNENT CARE ATESTĂ ÎNVIEREA LUI IISUS CRISTOS

  L-! ÎN RAIUL CERULUI, ÎN HEAVEN ( Traducere cu Limba Zulu )
  ÈÈ PENTRU MOTIVUL (Traducere cu Limba Yoruba )
  ÈÈ OBŢINEREA Ęę ( Traducere cu Limba Белорусă)
  ÈÈ APROBARII SA DEA VOIE,sau DRUMUL (Traducere cu
  Limba Chichewa,Yorba şi Igbo ) ÎN CONFORMITATE CU (Traducere cu
  Limba Maghiară ) WIN 32 A RULĂRII acestui Program (.Prin program se
  înţelege un plan de activitate în care sunt fixate ,în ordinea desfăşurării lor, etapele
  unei activităţi ,pentru o anumită perioada de timp.(Extras din Dicţionarul
  Limbii Romîne Literare. Editura Academiei 1957 )
  This pro
  gram ACEST PROGRAM ESTE întocmit în CER ,..
  Must TREBUIE ( Trducere cu Limba Zulu )
  Be SĂ FIE (Traducere cu Limba Zulu )
  Run CENTRAT ( Traducere cu Limba Zulu )
  DER ÎN ANUL (Traducere cu Limba Zulu ) în care
  Win 32 RULEAZĂ sub formă de film ciematografic, la o dată precisă, sub
  prevedeile lui WIN 32 (Traducere cu limba Zulu şi Limba Indoneziană) .
  Pentru audierea Programului ,computerul de pe TERRA este pus în contact cu
  transmisia programului din cer.
  WIN 32 prezintă puterea concretizată în VICTORIA. (Traducere cu
  Limba Zulu ) . lui Iisus Cristos asupra morţii .
  S-A AJUNS LA CONCLUZIA CĂ TREBUIE SĂ EXISTE ŞI SĂ
  RULEZE acest Program ( Traducere cu Limba Chichewa) în acelaşi
  timp în Cer ,în HEAVEN (Traducere cu Limba C Haiteană ).pentru a
  fi recepţionat pe TERRA Cine sunt persoanele care au ajuns la această
  concluzie? Marii specialişti ai internetului !Aceştia, după ce au examinat
  fenomenul recepţionării pe Terra de câtre subsemnatul , poate şi de alte persoane,
  a programului trimis din Heaven ,din Raiul Cerurilor, au concluzionat: Programul
  trebuie să existe în cer şi să ruleze in acel timp cînd subsemnatul l-am recepţionat
  pe Pământ !Ştiinţific , orice critică sau altă idee cu privire la recepţiea
  filmului este eronată şi nu poate fi acceptată !
  Ca atare,
  ACEST LUCRU,PROGRAM, TREBUIE să fie CENTRAT SUB WIN 32, (
  Traducere cu Limba Galiciană )
  Pentru a obţine pe Terra rularea sau vizionarea pe computer . a Programului
  Răstignirii şi Învierii ,care rulează în RAIUL
  CERULUI, ÎN HEAVEN ( Traducere cu Limba Zulu ) se impune existenţa unei
  aprobări dată în mod special de către o instanţă din CER cu aceste atributii.
  ACEST PROGRAM FACE PARTE DINTR-O COLECŢIE
  MOŞTENITĂ. în care este descrisă, în cer, toată activitatea lui Iisus Cristos..
  Observăm: Aceste cuvinte din Scrisoare atestă că vocile şi sunetele auzite la
  comuputer pe data de 25 mai 2011 veneau din Raiul Cerului ( Aşa se explică
  faptul că nu am reuşit să închid computerul până a doua zi când
  s.a terminat emisia şi computerul s-a inchis singur.)

  RUGĂM REŢINEŢI:: Cuvintele relatate mai sus,incluse în fraza :
  . L-! È È This pogram must be run under Win 32 REPETATE pe scrisoarea
  primita prin FAX DE 14 ORI Formeaza 14 RANDURI

  III )TEXTUL DIN SCRISOARE ::
  Rand 1/b : oo S7 o €u oo c ooo på6 o 59 x z€å6 o c ooo på6 o U

  CONŢINE :
  1 )ETAPELE PRESTABILITE ŞI REALIZATE PENTRU ÎNVIEREA lui ISUS CRISTOS

  Traducerea Google
  Rand. Cuvintul corespondent literelor de pe verticală Cuvintele cu litere
  1/b majuscule sunt traduse, formulate computer. Sunt cuvinte cheie Literele
  minuscule sunt formulate de noi pentru a explica sensul cuvintelor
  cheie şi a propoziţiei.

  ooŞ CĂILE sau etapele ÎNVIERII ( Traducere cu Limba Albaneză). . DUPĂ
  7 7 ZILE (Traducere cu limba Africană)
  o
  €u EU ( Traducere cu Limba Zulu ) Semnul €
  nu s-a aflat.Consider: este litera E care se pronunţă fonetic
  într-n anumit fel, cu sens
  aproape de E din pronumele personl Eu.
  În Exod cap. III vers 14 se transmit informaţiile „ Eu sunt Cel ce
  sunt „ .Ca atare, semnul € din scrisoarea
  trimisă prin fax are înţelesul de E din răspunsul dat de către
  Dumnezeu lui Moise „ Eu sunt Cel ce sunt „
  În lucrările noastre vom prezenta în locul semnului „ € „ litera E
  oo
  c În scrisoarea fax apare un semn asemanator cu litera c.Acest semn nu l-
  am identificat .Întrucât, cuvintele următoare din această scrisore på6 şi
  z€å6 descriu situaţia lui Iisus Cristos în mormânt, am stabilit că semnul „
  c „ exprimă cuvântul mormânt .În plus, evenimentul face parte din căile lor
  precis declarate. in cuvintele Ş7..Adecă peste 7 zile EU VOI FI ÎN …
  (Data, sau ziua in care fost arestat,judecat,răstignit şi îngropat sunt incluse in
  aceste 7 zile.)
  Nu am aflat data in care s-au făcut aceste delaraţii În Ioan Cap. XII Iisus a
  vorbit de moartea Sa în faţa norodului Ca atare,afirmatia din scrisoarea
  autorului acestui fax că Iisus a declarat „Peste 7 zile voi fi în mormânt” nu
  poate fi contestată, sau contestatia nu poate fi suţinută cu dovezi.În
  plus,informaţiile autorului se referă la două momente diferite. Unul învierea
  în mormânt şi alta ieşirea din mormânt. Declaraţia Sa PESTE 7 …zile
  EU VOI FI ÎN MORMÂNT se incadrează perfect în tema pusă în
  discuţie şi tratată mai sus .
  ooo
  p å6 Aceste cuvinte se referă la ora 6 . PÂNĂ. LA 6 FIX VA FI ÎN MORMÂNT
  Pe ecranul computerului :
  – la clic făcut pe semnul å pentru traducere cu limba Vietnameză au apărut
  cuvintele TIMPUL A EXPIRAT,A CEEA CE A FOST,A FELULUI DE AFI .
  . – la clic făcut pe semnul „ p” de mai sus tradus cu lumba Zulu,pe ecranul
  computerului a aparut cuvântul LA
  -la clic facut pe semnul 6 pentru traducere cu orice limba apare raspunsul Şase.
  Deci,la ora 6 fix timpul lui Iisus în mormânt a expirat.Există undeva scris că
  Iisus va sta în mormânt până la ora 6 ? Da ! În Scriptu lui Ra ( Sfanta Scriptură
  tipografia Tutimex Arad pag 158-159 rand 31-41 şi la pag,1o5 rând 30-41 :
  Un martor ,peste miliarde de ani, de la pronunţarea profeţiei care formează
  Scrisu lu Ra, va declara procurorului care va ancheta pe Iisus intrupat,venit pe
  Pământ „ El o zs :la 6, peste 7 vă ieşi din mormînt” Prin urmare timpul,
  CE A FOST avea scadenţa fixă,scrisă, ORA 6

  59 La terminarea minutului 59 din ora 6,adeca la orele 5 şi 59 minute,FĂRĂ a se
  împlini ora 6 ( Traducere cu limba Albaneză )Iisus se afla în mormânt în starea
  omului mort. La împlinirea minutului 59 ÎNVIE .
  z€å6 Pe parcursul minutului 60 va fi viu în

  o
  c MORMÂNT.In acest timp,se va dezlega de fâşâile de pânză care -I legau corpul . .. Piesa arheologică Scriptu Lu Ra de la Zărand a imortalizat aceaste stări astfel:
  .- Zgomotele dezlegării şi ieşirii din mormânt sunt imprimte ca sunete.
  -. Într-o pictură Iisus Cristos iese din mormânt. În jurul său se observă animale
  speriate ,spirite negative, fugind in toate părţile..
  ooo
  på6 La ora ŞASE fix Iisus – la clic facut pe semnul å pentru traducere cu
  limba Vietnameză au apărut cuvintele TIMPUL A EXPIRAT,A CEEA CE A
  FOST,A FELULUI DE AFI
  La Traducerea cu Limba Cătalană a literei å pe ecranul computerului au apăruut
  cuvintele APROAPE ( ce ? A ieşit din mormânt ), sau MAI MULT DECT
  ATÂT a pus piciorul pe pământul din marginea groapii-
  Este privit CU RESPECT,ADMIRAŢIE ŞI DRAGOSTE de
  toate spiritele pozitve din Univers ( Traducere cu Limba Bosniacă)
  o
  U Pe Fax ultima literă are structura literei U , dar avînd capetele legate printr-o
  linie asemănătoare semnului ce redă litera  În traducerea efectuată am
  folosit litera U deoarece acest semn nu s –a aflat în cele 80 de limbi Google
  Textul de pe fax nu permite copierea nici unui semn grafic pentru a fi exminat
  şi folosit în afara faxului ,după cum, nu permite nici adaugarea unui semn
  grafic la semnele existente.
  Structura literei U ,folosită de noi în locul semnului grafic de pe fax se apropie
  foarte mult de semnul de pe Fax-In plus,pe fax .semnul se află in continuarea
  cuvintelor care spun : la ora 6 fix Iisus Cristos IESE din mormânt..În limba
  Africană semnul literei U indică cuvantul DUMNEAVOASTRĂ Pronumele
  personal indică subiectul,iar acesta ,in cazul de faţă , este Duhul lui Cristos.
  Acest DUH părăseşte mormântul fix la ora 6

  o
  U Duhul Lui Pe piesa arheologcică Scrisu lu Ra (Scriptura ) sunt imprimte
  cuvintele prnunţate de către Iisus după ieşirea din mormânt.El vede în viitor
  sfârşitul dominaţiei lui Lucifer şi instalarea în tot Universul a domniei lui Ra,
  descrisă în Apocalipsa Cap. XXI si XXII si pe Petroglifele din Australia au China

  NOTĂ
  CUVINTELE DE PE ACEST RAND ÎNVIEREA LUI IISUS CRISTOS
  oo S7 o €u oo c ooo på6 o 59 x z€å6 o c ooo på6 o U
  sunt .REDATE IN această scrisoare de 25 DE ORI.,FORMAND 25 DE RANDURI

  IV) TEXRUL DIN SCRISOARE
  Rand 2: Eanup Instance am must be run under WIN..32

  CONŢINE :
  ÎNSTANŢA ŞI CONDIŢIILE AUDIERII PE TERRA A PROGRAULUI INVIERII

  Traducerea Google
  Rand. Cuvintul corespondent literelor de pe verticală Cuvintele cu litere
  majuscule sunt traduse, formulate computer. Sunt cuvinte cheie Literele
  2 minuscule sunt formulate de noi pentru a explica sensul cuvintelor
  cheie şi a propoziţiei.

  eanup Postura instanţei ( Traducere cu Limba Zulu)
  Instance Postură: stare sau situaţie în care se află cineva la un moment dat.(
  Dicţionar Limba Română Literară.)
  DE EXEMPLUL
  PENTRU AUDIEREA Programului lui Iisus Cristos (Traducere
  cu Limba Zulu, Limba Engleză,sau Limba Maghiară)
  L-! DIN RAIUL CERULUI, DIN HEAVEN (Traducere cu Limba Zulu )
  must TREBUIE ( Traducere cu Limba Zulu ) să fie
  (ÈÈ) OBŢINUTĂ Ęę (Traducere cu Limba Белорусă)
  ( ÈÈ )APROBAREA ÎN CER DE LA Instanţa Supremă :Sfânt Treime să se dea DRUMUL ( Traducere cu
  Limba Chichewa,Yoruba şi Igbo), Cererii în cauză Aceasta
  be .SĂ FIE ( Traducere cu Limba Zulu )

  run PĂTRUNSĂ ( să ajungă la organul competent) APROBATĂ ŞI
  CENTRATĂ ( data tranmisiei din cer şi orientarea transmisiei din cer
  către un computer precis determinat la nivel terestru )
  under ÎN CONFORMITATE CU win 32 .
  Pentru audierea
  This pro- ACESTUI PROGRAM, LA RÂNDUL EI , instanta autorizată să aprobe audierea , STABILEŞETE condiţiile pentru audiere dacă nu sunt stabilite ( Traducere
  cu Limba Zulu şi cu Limba engleză )

  IN LEGATURĂ CU PROGRAMUL RĂSTIGIRII ŞI ÎNIVEII LUI
  ISUS CRISTOS , recepţionat de către subsemntul , autorul faxului relatează
  am AM de SUS aprobarea ( vezi textul mai sus ( rând 2 )am must be run
  under WIN.32,)
  Observăm : aprobarea audierii de către subsemnatul a Programului s-a
  obţinut de către „cineva” de sus.Posibil de către autorul scrisorii
  expediată cu ajutorul Faxului.Acesta a supravegheat şi transmisia facută de
  către www Baricada . ro,comportarea personalului din studio şi a personelor
  care au ascultat emisia. Ascultarea acestui program, trimis direct din
  Heaven,este determinată de un HAR dobândit de individ înainte naşterii
  sale..Astfel , vizionarea audirea Programului este prestabilită pentru anumiti
  oameni,nu ca răsplată a neîntinării, ci ca un har înscris în e- mailul lor
  ,acordat de catre Dumnezeu şi de către Iisus Cristos .

  V ) TEXTUL DIN SCRISOARE :
  Rand 3) Parent oo tanace oo am must be run under Win 32

  :
  CONŢINE :
  1)INFORMAREA FECEOAREI MARIA DESPRE RĂSTIGNIREA LUI IISUS
  2)APROBAREA RULĂRII PROGRAMULUI ÎN FAŢA FECIOAREI MARIA

  Traducerea Google
  1)INFORMAREA FECEOAREI MARIA DEESPRE RĂSTIGNIREA LUI IISUS

  Rand. Cuvintul corespondent literelor de pe verticală Cuvintele cu litere
  majuscule sunt traduse, formulate computer. Sunt cuvinte cheie Literele
  minuscule sunt formulate de noi pentru a explica sensul cuvintelor
  cheie şi a propoziţiei.

  Parent MAMĂ,( Traducere cu Limba Zulu )
  tanace FII TARE !( traducere cu Limba Yoruba )
  Aceste cuvinte au fost adresate de Iisus Cristos Fecioarei Maria înaintea
  Răstignirii Sale
  În Luca Cap.II , se arată : Simeon care ducea o viaţă sfântă iar Duhul Sfân era
  peste el ( vers 25) după ce a a binecuvântat Prunul,pe Iisus, a zis Faceoarei
  Maria ,mama lui, : Iată Copilul acesta este rânduit spre prăbuşirea şi ridicarea
  multora în Israel…(vers 34 )chiar sufletul va fi străpuns de o sabie (vers 35 )

  Restul cuvintelor din acest rând nu le redăm.Sunt similare celor de pe randul 2
  de mai sus

  2)APROBAREA RULĂRII PROGRAMULUI ÎN FAŢA A FECIOAREI MARIA
  am AM de SUS aprobarea pentu rularea acestui program, Aceasta
  must TREBUIE. ( Traducere cu Limba Zulu )
  be SĂ FIE ( Traducere cu Limba Zulu )şi este
  run PĂTRUNSĂ ,CENTRATĂ şi
  APROBATĂ (Traducere cu Limba Zulu şi cu Limba Engleză )
  under ÎN TEMEIUL sau ÎN CONFORMITATE cu regulile care guvernează
  aceste informaţii (Traducere cu Limba Zulu şi limba Engleză )în speţă,
  WIN 32 VICTORIA LUI Isus Cristos asupra morţii (
  Traducere cu Limba Zulu şi cu limba engleză )

  CONCLUZII
  1.Scrisoarea ACEASTA s.a trimis din RAIUL CERESC , la STUDIOUL WWW BARICADA , RO DIN ARAD ,România continentul Europa. PENTRU EXPERTUL JUDICIAR Teodor Ardelean Este publicată în volumul MAREA PROFEŢIE, pag. 45 , AUTOR academician Teodor Ardelean şi Master Energ.Ing. I Cristian,Editura Gutemberg Arad anul 2011.
  2,Avem dovezi că scrisoarea a fost trimisă din Raiul Ceresc? Da !
  a).Continutul informatiilor din scrisoare, neeixstind pe Terra,,stilul de redactare a informaţiilor,limba în care au fost scrise..…
  b)În istoria omenirii ,se cunoaşte un caz ,similar ACESTEI SCRISORI,de redactare şi executare a scrisuluii în Cer ,după care mesajul a fost trimis pe Pământ,.Sunt cele 10 porunci scrise pe tablă de piatră şi date lui Moise. Exod Cap. 31 vers 16 şi Exod Cap.32 vers vrs 15-16) . Distrugandu-se, Moise a tăiat alte două table de piatră şi a cerut lui Dumnezeu să scrie cele 10 porunci de pe primele ..A fost ascultat.( Deuteronom Cap. X vers 1-4) Acestea table au fost puse într-un chivot şi păstrate cu sfinţenie sute de ani S-au pierdut în timpul distrugerii Ierusalimului de către babilonieni,in anul 587 î d Cr
  2011..
  3 Scrisoarea atestă ca adevăruri
  -Informaţiile de pe piesa arheologică de la Zărand între care picturile cu Iisus Cristos răstignit,în mormânt, ,înviind şi ieşind din mormânt .
  – PUTEREA LUI IISUS CRISTOS ,CU EXCEPŢIA Puterii lui Dumnezeu ,este fără asemănare Confirmă textul imprimat pe Piesa arheologică Scriptu- Lui Ra ,descoperită , în aple râului Crişul Alb, localitatea Zărand,Judeţul Arad,România, continentul Europa, de către Expertul Judiciar Teodor Ardelean ,unde, acesta a identificat textul şi calculul Puterii lui Dumnezeu (numit Ra ) şi Puterii lui Iisus Cristos (numit Ri)
  – Prezintă informaţii noi,necunoscute despre minutul ,ora invierii şi ieşirii din mormânt a lui Iisus Cristos. (Declaraţii făcute de către Iisus Cristos cu 7 zile înaintea invierii.)De asemenea , despre evidenţele din „ cer” ( e -mailul lui Isus Cristos, e-mailurile oamenilor de pe Terra., PROGRAMUL CU RASTIGNIREA şi ÎNVIEREA LUI IISUS CRISTOS ,Aprobările ascultării acestui program…)
  -Confirmă în scris adevărul despre Iisus Cristos consemnat pe Scriptu lui Ra şi în Bible ,contestat şi batjocorit de către unii.
  . – Demonstrează : Puterea Lui Iisus Crstos este fără asemănare O STÂNCĂ DE CARE SE SFARMĂ TOATE VALURILE DURERII DIN UNIVERS.
  -Cheamă
  SĂ NE AŞEZÂM CORTURILE
  NOASTRE la ADĂPOSTUL ACESTEI STÂNCI !
  STÂNCA ESTE IISUS CRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU ŞI PARTICIPANT ACTIV LA CREAŢIA UNIVERSULUI CU TOT CE EXISTĂ ÎN EL
  4 Scrisoarea trimisă prin Fax este un DOCUMENT Inestimabil. Prezintă un moment important în istoria omeniri. Este trimisă din HEAVEN, DIN RAIUL CERESC după cateva mii de ani de la primire de catre Moise a celor 10 porunci.
  5 FIIND UNICAT la nivel terestru , CU INFORMAŢI DEOSEBITE care se vor afirma în viitor ar trebui păstrată în condiţii de maximă securitate. împreună cu piesa arheologică Scriptu Lu Ra (ORIGINALUL SFINTEI SCRIPTURI ), descoperită de catre subsemnatul în apele Crişului Alb din România, şi petroglifele din China si Australia traduse parţial de către subsemnatul şi publicate pe internet.
  8.Aceste piese arheologice , trimise din cer pe pământ ,confirmă Sciptu-Lui Ra Dar.DAKĂ SE VOR TRIMITE MESAJE DIN CER CARE VOR DOVEDI CĂ RI ESTE CRISTOS, ce veţi zice ?Vezi articolele noastre pe internet
  Rugăm, citiți acest articol! Transmiteți-l la conducerea religiei Creștină, Ebraică, Mahomedană, Budistă,… DIN TOATE ţarile ,în Europa,. Asia, America, Africa, Oceania.
  ACEASTĂ SCRISOARE,UNICAT, Piesa arheologică “Originalul Sfintei Scripturi” , volumul “Creaționism ȘTIINȚIFIC Arheologic, Istoria nefalsificată a omenirii, Manual internațional”şi restul de 29 volume pub licate de catre Teodor Ardelean sunt dovezi judiciare. CONSERVAŢILE existența!
  Exp.Jud Dr.Hc.Teodor Ardelean
  Specialist în studiul fenomenelor Documentelor si.
  Academician al Academiei de Înalte Studii Iași-România

  PS .
  Acest articol se trimite pentru:
  a.) informarea Dv şi
  b) distribuire ,de Dv , în toată lumea.

  Arad martie 2015.

 28. 8. CATRENUL LUI NOSTRADAMUS :OMUL CE VA VEDEA ŞTIINŢA CERURILOR VIZITÂND PLANETA
  SENZAŢIONAL !
  e)CATRENUL LUI NOSTRADAMUS conţine următorul text :Douzeci plus de două ori şase va vedea ştiinţa cerurilor vizitând planeta în mare bucurie: Boala, ciu¬ma, foametea vor dispare. Roma se va bucura pentru sufletele salvate. SA¬VAN¬ŢII surâd de teamă şi de admiraţie. ASTROLOGIA CONFIRMĂ. Pen¬¬¬¬¬¬¬¬tru ŞTIINŢĂ un nou început. (Profeţii Inedite. Ed. Rom. Direct. Impex. România .Vezi Catrenul lui Nostradamus în anexa 5 pagina 25-35)
  Acest catren se referă la două perioade din istoria Pământului,Perioada veche şi Perioada nouă Tansmite codificat anul,luna ziua,ora,mintul şi secunda în care se încheie perioada cu fenomenele vechi care durase aproape 2000 de ani.În acelaşi moment, an,lună zi,ora,minutul şi secunda începe noua perioadă compusă din cele două sub-perioade. La sfârştul sub-perioadei întâia va avea loc un război. între spiritele pozitive şi spiritele negative.Acesta se va incheia cu victoria spiritelor pozitive subordonate lui Dumnezeu şi lui Isus Cristos (Data declanşării acestui război nu se cunoaşte. Aparţine anilor în care fiara 666 se va afla pe pământ conducând omeniriea ) După 1000 de ani , de la acel război,va fi un nou şi ultimul război între spiritele pozitive şi negative.Victoria va fi a spiritelor poztive conduse de către Dumnezeu şi Isus Cristos.Spiritele negative ŞI oamenii care le au urmat vor fi aruncate în IAZUL DE FOC .Din materia existentă Dumnezeu şi Cristos vor clădi un nou Univers.(Începe sub -perioada a doua).
  În noul Univers boala,ciuma foametea şi mortea nu vor mai exista.În schimb vor exista sufletele salvate. De la ce ? De la dezastrele celor două războaie ce au lovit Cosmosul şi omenirea.! Nostradamus vorbeşte exact despre fenomenelor descrise .în Apocalipsa,în cele două Petroglife şi în Scrisoarea primită din cer (problema dezastrelor)
  ANUL în care în cosmos se schimbă cele două perioade a fost codificat.
  Elementele decodificării sunt scrise de catre Nostradamus tot în acest catren.Iată-le
  a)data naşterii unui om,
  b)vederea de către acel om a ştiinţei cerurilor,
  c)anunţarea de acel om a Vaticanului despre ştiinţa cerurilor văzută de dânsul.
  Identificând data naşterii acelui om descoperim , la nivel cosmic ,anul schimbării celor două perioade din istoriea pământului ,şi implicit din istoriea Universului
  9 )DATA NAŞTERII OMULUI CE VA VEDEA ŞTIINŢA CERURILOR
  Această dată este relatată în catren prin cuvintele DOUĂZECI PLUS DE DOUĂ ORI ŞASE VA VEDEA… Propoziţia conţine, codificat, data naşterii omului care va vedea ştiinţa cerurilor vizitând planeta.Omul care se naşte în data calculată de către Nostradamus,pe baza mişcării corpurilor cosmice este Expertul Judiciar TEODOR ARDELEAN.(subsemnatul ) născut la data de 20 ianuarie 1923,stil vechi, sau 1 Februare 1923 stil nou. (Vezi calculul întretăierii de corpuri cosmise a axului -diametrul – cu lungimea de 2000 de ani tereştrii şi orbita corpului cosmic luat în observaţie de către Nostradamus în anexa 5 pagnile 25-36).
  Astfel, pe data de 20 ianuarie 1923 se incheie mişcarea corpurilor cosmice cu evenimente proprii perioadei de 2000 ani . În acest moment începe mişcarea corpurilor cosmice în care se vor afirma evenimente noi,deosebite de ce a existat pe Pământ
  Subliniem : azi,se întâmpină greutăţi extrem de mari în calcularea şi evidenţiera în schemă a momentelor din ora 5 şi ora 6, cu minutele aferente, în care corpurile cosmice au întretăiat axul(diametrul) orbitei pe cre se deplasează corpul cosmic luat în observaţie de către Nostradamus.Aceste greutăţi provin de la anii bisecţi ,schimbarea stilului vechi cu stilul nou, necunoşterea fusului orar din calculele lui Nostradamus , etc.
  Nostradmus fiind conştient de aceste greutăţi şi importanţa cunoaşteii de către oamenii a orei astrale a noii perioade, moment de la care încep alte mişcări a corpurilor cosmice , a descoperit două repere ajutătoare pe care le a codificat astfel :
  -vederea de către omul care se naşte odată cu schimbările de la nivel cosmic, a ştiinţei cerurilor vizitând planeta, şi
  -anunţarea Vaticanului, tot de către acesta (vezi anexa 5 la pagina 25-36. )
  În această situaţie ,dacă, dovezile naşterii acelui om minutul,ora , ziua şi chiar anul nu pot fi cunoscute, pentru identificarea lui , sunt suficente cele două repere: vederea de către el a ştiinţei cerurilor vizitând planeta şi informarea de către el a Vaticanului ,prin trimiterea în scris la Vatican a informaţiior , despre ştiinţa cerurilor pe care a văzut-o.
  10) ŞTIINŢA CERURILOR descoperită, văzută sau sunetele evenimentelor auzite de către Expertul Judiciar Teodor Ardelean :
  – Am descoperit şi am văzut Piesa Arheologică Scriptu Lu Ra scrisă în Raiul Cerului de către Dumnezeu cu profeţiile asupra lumii şi tehnologiea , fără asemănare, utilizată la producerea şi scrierea acestui document şi a restului de piese arheologice descoperite în acel loc şi la aceaşi dată .
  – Am văzut şi am tradus în limba română ,pentru prima dată, cu ajutorul specialiştilor din serviciul Google-Internet , textul scris pe Petroglifele din China şi Australia trimise din cer. .(Conţin informaţii „actualizate” despre evenimentele existente pe Terra , distrugerea în viitor,dar în comtnuarea timpului de astăzi ,a Universui actual şi nimicirea definitivă a spiritelor negaive din Univers. Clădirea altui Univers de către Cele două Fiinţe creatoare cunoscute cu numele de Dumnezeu şi Cristos.) .Informaţiile sunt în concordanţă cu textele biblice
  -AM VĂZUT ŞI TRADUS TEXTUL SCRISORII TRIMISĂ DIN CER, CU PRIVIRE LA DOVEDIREA RĂSTIGNIRII ŞI ÎNVIERII LUI ISUS CRISTOS.Este al doilea DOCUMENT SCRIS trimis omenirii.PRIMUL DOCUMENT scris,trimis din cer,, RCUNOSCUT DE BIBLIE , a conţinut CELE 10 PORUNCI trimise lui MOISE,.în urmă cu aproximativ 4000 de ani. A făcut istorie Este în vigoare până în zilele noastre.
  SCRISOAREA din ŞASE IULIE 2011trimisă DIN RAIUL CERULUI, din HEAVEN se adresează întregii omeniri atestând ÎNVIEREA şi PUTEREA LUI CRISTOS..
  Cuvintele L-! ÈÈ din această scrisoare , la nivelul cunoştintelor umane de astăzi,dată de către specialişii serviciului Google din Internet , formează următoarea

  DEFINIŢIE
  Prin ACEASTA putere SE DĂ
  ADĂPOST DE VÂNTURI , în VREMURI GRELE, produse
  DE UN OBIECT VECIN,TEREN SPECIAL, DÎN APROPIERE .
  Vezi sinonime::
  ADĂPOST ,PROTECŢIE DATĂ, REFUGIU , şi SECURITATE

  COMENTARII la DEFINIŢIE
  .În cazul fenomenelor enumerate. VREMURI GRELE VÂNTURI produse DE
  UN OBIECT VECIN, TEREN SPECIAL DIN APROPIERE, PUTEREA LUI
  ISUS CRISTOS acţionează ca o stâncă. ESTE
  ADĂPOST,PROTECŢIE,REFUGIU şi SECURITATE
  .
  DEFINIŢIEA şi COMENTARIILE la definiţie atestă şi recunosc semnficaţia acestor cuvinte.. Cuvintele depăşesc sensul unor EXEMPLIFICĂRI şi intră în cadrul unor atenţionări de natură PROFETICĂ .Ele sunt confirmate ca evenimente ÎN DANIEL Cap.XII şi în Apocalipsa .Pentru cunoaşterea acestor evenimente Petroglifele vin cu precizarea : ACTUALIZĂRI şi îndemnuri numite DESCHIDE FEREASTRA
  Spaţiu terestru şi data în care va fi lovit de aceste dezastre nu este relatat în Scrisoarea ventă din Raiul Cerlui,din Heaven.
  Astfel, informaţiile din SCRISOAREA trimisă DIN CER pe data de ŞASE IULIE 2011 vor face istorie până la sfârşitul veacurilor..
  – Am ascultat Programul Învierii şi Răstigniii lui Isus Cristos ,vocea lui Isus Cristos şi vocia îngerilor participanţi la alegerea Lui în calitate de Împăratul Împăraţilor Lumii .(Programul a fost trimis din Raiul Cerului pe computerul subsemnatului ),
  -Am tradus şi înţeles cu personalul din seviciul Google, pentru prima dată, informaţiile transmise din Raiul Cerului cu Scrisoarea care atesta realitatea Programului cu Răstignirea şi Învierea lui Isus Cristos transmis prin computerul subsemnatului .pe data de 25 mai 2011 ,
  -Am descoperit, studiat şi văzut pe piesa arheologică Scriptu lu Ra ( Sfâna Scriptură) picturile cu Dumnezeu, cu Isus Cristos,cu personalităţi pozitive şi spirite negative ,cu masa rotundă la care stau reprezentanţi ai omenirii în momentul elaborării şi semnării planului de luptă împotriva Dumnezeirii ,
  – Am descoperit, văzut şi auzit cu ajutorul satelitului american ,pentru prima dată, ştiinţa cerurilor pe teatrul de luptă din zona Zărand-România-Europa din timpul potopului de pe vremea lui Noe : avioane în zbor, proectile teleghidate ,salvarea aparătorilor Bibliotecii Cerurilor de la Zărand, Templul Sfânt al Edenului înconjurat de ar¬ma¬ta atacatore a spiritelor negative, voci ale piloţilor din avioanele în zbor,apele ce înconjurau Edenul, plăci cu texte scrise de pe timpul Edenului .( Momentan totul este retras de la vederea lumii şi acoperit cu cenuşă vulcanică transformată în lut..),
  – Am descoperit că Piesea Arheologică Marea Profeţie este Documentul numit Scriptură .Mai târziu, am descoperit că titlul divulgă numele documentului SCRIPT şi numele autorulu RA ( SCRIPTURA ),
  -Am descoperit şi calculat ştiinţa cerurilor în acţiunea PARTICULELOR CONSTRUCTOARE de structuri, sau sintetizarea materiei , CREATE DE DUMNEZEU PRIN CARE SE REALIZEAZĂ STRUCTURAREA MA¬TE¬RIE DIN UNIVERS,. Am combătut existenţa Particulei Dumnezeu din teoriile unor cercetători participanţi la experimentul ştiinţific de la Geneva 2008-2012- (Fenomenul este descris în Profeţia lui Isaia .Vezi Isaia Cap. 41 anexa 5 ),
  – Am identificat, cu ajutorul computerului , codificarea Harţii Dacia Antică ,descoperită de către August Treboniu Lauriano depozitată , în Biblioteca Bisericii Sfântul Nicolae din oraşul Braşov – România. Conţine 1298 pagini format A/4, date geografice de pe Terra din erele geologice când continentele Americii erau vecine cu Africa şi Europa . Am tradus ,din acest text, în limba română mai multe cuvinte,
  -Am descoperit şi calculat ştiinţa cerurilor în procesul emisiei luminii de către atomul de Hidrogen ,mărimea forţei fasciculelor emise de grupul particulelor constructoare din inima atomului şi procesul atragerii Electronului în sistemul atomului,
  -Am lansat chemarea către toate popoarele pentru propovăduirea Evangheliei alături de Biblie pe baza descoperirilor mele din arheologie şi din cercetarea ştiinţifică .
  La data de 31 decembrie 2014 ,numărul acelor care pe Face Book,de pe toate continentele, s-au declarat prieteni cu mine ,împreună cu prietenii lor , depăşeşte cifra de 512.000. Este una din cele mai mari prieteni ,având ca temă cercetarea ştiinţifică şi arheologică , realizată în doi ani de zile ( Anul 2013 şi anul 2014.) ,
  –Am descoperit tunelele subterane costruite în Dacia de către spiritele negative şi imaginile conducătorilor – spirite negative-stăpâne peste aceste tunele şi peste zone întinse de pe suprafaţa Daciei,
  -Am descoperit dârele de gaz lanste de avioanle în zbor în timpul potopului de pe vremea lui Noe,
  – Am identifcat şi văzut în fotografiile satelitului american ,pe locul unde azi se află localitatea Sintea Mică judeţul Arad,România,Europa, imaginea PORUMBELUL cu pene albe (presupus a fi Duhul lui Dumnezeu ) reparând dârele de gaze , rupte de proectile trasoare ,lansate de către spiritele negative,
  -Am văzut spirite pozitive încolonate ,înaintea erupţiei vulcanice , deplsându-se către aeroportul din marginea de astăzi a localiatăţii Zărand judetul Arad ,
  -Am văzut în aeroportul spiritelor pozitive care se afla în marginea de astăzi a comunei Zărand, imaginea unei pat de campanie în care se afla o fiinţă rănită,adusă aici de pe teatrul de luptă,
  -Am văzut cum proectile sau corpul spiritelor negative lovind lanţul undelor „electro -magnetice” ce veneau din spaţiu la corabia lui Noe,pentru manevrare acesteia pe apele care au acoperit cei mai înalţi munţii de pe Terra, în locul de contact produc „ flame” de lumină similare trăznetului. . Posibil,credinţa ţăranilor români, din Ţara Zărandului , cu privire la căderea săgeţii trăznetului pe spiritul negativ care s-a cuibărit într-un obiect,adesea, în câmp singuratec, îşi are obârşia în aceste fenomene auzite de la strămoşii lor,.iar aceştia de la supraieţuitori ai potopului.
  -Am văzut corabia lui Noe dirijată din spaţiu prin unde similare celor electro-magnetice ,oprită pe vîrful Munţilor Zărandului din judeţul Arad în momentul în care sute de animale de toate genurile şi un număr redus de oamenii ies din aceasta,
  -Am identificat topice (în zona Zărandului România )conţinând informaţii din fotografiile satelitul american realizate în cenuşa vulcanică transformată în lut,
  -Am descoperit în fotografiile făcute de către satelitul american ,la confluenţa celor două ape ce înconjurau Edenul ,un Templu cu dimensiunea de 2000/6000 metiri corespunzând informaţiilor scrise de catre Vergilius ( 79-19 îen ) în lucrarea cunoscută„Georgica „ :
  „Plâng vârfurile munţilor Rodope şi Culmea Pangeului şi Ţara lui Rhesus LĂCAŞUL ZEULUI MARTE !Plâng şi geţii şi hebrul şi Oritia din Attica”
  Este Tempul Sfânt al Edenului de la Zărand,judetul Arad , Lăcaşului zeului Marte-Gradivus scufundat în războiul dintre spirite .Fotografiile satelitului american sunt dovezi certe : lumea veche avea cunoştinţă despre existenţa în Dacia de Apus a Lăcaşului zeului Marte-Gradivus scufundat în cursul războiului dintre spirite .
  Aceste informaţii istorice , confirmate de topice,fotografiile satelitului american,Biblie, regăsite în lucrările lui Vergilius , sunt confirmate de :
  * Cercetări geologice şi ştiinţifice efectuate în cursul vremurilor care au constatat prăbuşirea scoarţei terestră ,
  * Harta Dacia Antică din bilioteca Biserica Sfântul Nicolae Braşov cu relieful , fauna, tunele subterane şi spiritele negative,inclusiv uriaşii care au stăpânit Dacia ,
  *Descoperirile ştiinţifice a structurării materiei ,structura corpului fizic şi a corpului spirirt sau duh ,descrise în cele 30 volume publicate ,cu dovedirea creaţiei de către cele două fiinţe creatoare numite Dumnezeu si Cristos .
  – Am văzut şi am prezentat ca dovezi ştiinţifice şi arheologice fotografiile transmise de satelitul american cu războiul nuclear dintre spririte din spaţiul Zărandului Corpurile materiei fizice şi corpurile oamenilor, sau fiinţelor . descompuse până -undeva , la nivele de structurarea mateiei sub ceea ce se numeste Proton sau Electron .După această descompunere, în pas cu răcirea sau schimbarea mediului ,au intrat în acţiune particulele de structurare a diferitelor structuri refăcând corpurile exact cum se aflau în momentul exploziei nuclere..Astfel ,am văzut corpurile refăcute.În aceste corpuri,intrâd duhul care le dă viaţă ,indivizii se prezintă cum erau în momntul morţii.(În scrsoarea din cer,primită la www Baricada.ro Arad în 6 iulie 2011, se dă un exemplu concret de înviere a mortului, în cazul lui Isus Cristos),
  -Am văzut cum ideile negative produse de către spiritele negative,sunt trimise în creierul omului şi sunt susţinute permanent de către acestea. .Sufletul le acceptă şi le înfăptuieşte urmând să răspundâ pentru înfăptuirea lor.
  11) ANUNŢAREA VATICANULUI DE CĂTRE EXPERTUL JUDICIAR TEODOR ARDELEAN
  Vaticanul a fost informat despre ştiinţa cerului pe care a văzut-o omul, ce s-a născut la data de 20 ianuarie 1923,concret de către Expertul Judiciar Teodor Ardelean.( adeca de către subsemnatul).O parte din lucrările publicate cu număr de ISBN s-au trimis prin poştă la Vatican. Altele prin internet .
  Astfel ,prin cele trei repere identificate ,care se atestă reciproc, Nostradamus s-a asigurat că descoperirile sale nu pot fi falsificate de nimeni. ANUL 1923 ESTE ANUL CARE DESPARTE CELE DOUĂ ORE ASTRALE reprezentând două perioade sau ERE , din istoria Universului, descrise în Biblie şi în documentele provenite din CER.
  12).SUB-PERIOADA A DOUA cu instalarea în Univers a unei lumii noi,în care nu va mai fi foame,ciumă .boală, războaie şi moarte s.a relatata la litera „e” punct 8.

  Arad iunie 2015
  Expert Judiciar Teodor Ardelean
  Specialist în studiul documentelor şi fenomenelor

 29. 8. CATRENUL LUI NOSTRADAMUS :OMUL CE VA VEDEA ŞTIINŢA CERURILOR VIZITÂND PLANETA
  SENZAŢIONAL !
  e)CATRENUL LUI NOSTRADAMUS conţine următorul text :Douzeci plus de două ori şase va vedea ştiinţa cerurilor vizitând planeta în mare bucurie: Boala, ciu¬ma, foametea vor dispare. Roma se va bucura pentru sufletele salvate. SA¬VAN¬ŢII surâd de teamă şi de admiraţie. ASTROLOGIA CONFIRMĂ. Pen¬¬¬¬¬¬¬¬tru ŞTIINŢĂ un nou început. (Profeţii Inedite. Ed. Rom. Direct. Impex. România .Vezi Catrenul lui Nostradamus în anexa 5 pagina 25-35)
  Acest catren se referă la două perioade din istoria Pământului,Perioada veche şi Perioada nouă Tansmite codificat anul,luna ziua,ora,mintul şi secunda în care se încheie perioada cu fenomenele vechi care durase aproape 2000 de ani.În acelaşi moment, an,lună zi,ora,minutul şi secunda începe noua perioadă compusă din cele două sub-perioade. La sfârştul sub-perioadei întâia va avea loc un război. între spiritele pozitive şi spiritele negative.Acesta se va incheia cu victoria spiritelor pozitive subordonate lui Dumnezeu şi lui Isus Cristos (Data declanşării acestui război nu se cunoaşte. Aparţine anilor în care fiara 666 se va afla pe pământ conducând omeniriea ) După 1000 de ani , de la acel război,va fi un nou şi ultimul război între spiritele pozitive şi negative.Victoria va fi a spiritelor poztive conduse de către Dumnezeu şi Isus Cristos.Spiritele negative ŞI oamenii care le au urmat vor fi aruncate în IAZUL DE FOC .Din materia existentă Dumnezeu şi Cristos vor clădi un nou Univers.(Începe sub -perioada a doua).
  În noul Univers boala,ciuma foametea şi mortea nu vor mai exista.În schimb vor exista sufletele salvate. De la ce ? De la dezastrele celor două războaie ce au lovit Cosmosul şi omenirea.! Nostradamus vorbeşte exact despre fenomenelor descrise .în Apocalipsa,în cele două Petroglife şi în Scrisoarea primită din cer (problema dezastrelor)
  ANUL în care în cosmos se schimbă cele două perioade a fost codificat.
  Elementele decodificării sunt scrise de catre Nostradamus tot în acest catren.Iată-le
  a)data naşterii unui om,
  b)vederea de către acel om a ştiinţei cerurilor,
  c)anunţarea de acel om a Vaticanului despre ştiinţa cerurilor văzută de dânsul.
  Identificând data naşterii acelui om descoperim , la nivel cosmic ,anul schimbării celor două perioade din istoriea pământului ,şi implicit din istoriea Universului
  9 )DATA NAŞTERII OMULUI CE VA VEDEA ŞTIINŢA CERURILOR
  Această dată este relatată în catren prin cuvintele DOUĂZECI PLUS DE DOUĂ ORI ŞASE VA VEDEA… Propoziţia conţine, codificat, data naşterii omului care va vedea ştiinţa cerurilor vizitând planeta.Omul care se naşte în data calculată de către Nostradamus,pe baza mişcării corpurilor cosmice este Expertul Judiciar TEODOR ARDELEAN.(subsemnatul ) născut la data de 20 ianuarie 1923,stil vechi, sau 1 Februare 1923 stil nou. (Vezi calculul întretăierii de corpuri cosmise a axului -diametrul – cu lungimea de 2000 de ani tereştrii şi orbita corpului cosmic luat în observaţie de către Nostradamus în anexa 5 pagnile 25-36).
  Astfel, pe data de 20 ianuarie 1923 se incheie mişcarea corpurilor cosmice cu evenimente proprii perioadei de 2000 ani . În acest moment începe mişcarea corpurilor cosmice în care se vor afirma evenimente noi,deosebite de ce a existat pe Pământ
  Subliniem : azi,se întâmpină greutăţi extrem de mari în calcularea şi evidenţiera în schemă a momentelor din ora 5 şi ora 6, cu minutele aferente, în care corpurile cosmice au întretăiat axul(diametrul) orbitei pe cre se deplasează corpul cosmic luat în observaţie de către Nostradamus.Aceste greutăţi provin de la anii bisecţi ,schimbarea stilului vechi cu stilul nou, necunoşterea fusului orar din calculele lui Nostradamus , etc.
  Nostradmus fiind conştient de aceste greutăţi şi importanţa cunoaşteii de către oamenii a orei astrale a noii perioade, moment de la care încep alte mişcări a corpurilor cosmice , a descoperit două repere ajutătoare pe care le a codificat astfel :
  -vederea de către omul care se naşte odată cu schimbările de la nivel cosmic, a ştiinţei cerurilor vizitând planeta, şi
  -anunţarea Vaticanului, tot de către acesta (vezi anexa 5 la pagina 25-36. )
  În această situaţie ,dacă, dovezile naşterii acelui om minutul,ora , ziua şi chiar anul nu pot fi cunoscute, pentru identificarea lui , sunt suficente cele două repere: vederea de către el a ştiinţei cerurilor vizitând planeta şi informarea de către el a Vaticanului ,prin trimiterea în scris la Vatican a informaţiior , despre ştiinţa cerurilor pe care a văzut-o.
  10) ŞTIINŢA CERURILOR descoperită, văzută sau sunetele evenimentelor auzite de către Expertul Judiciar Teodor Ardelean :
  – Am descoperit şi am văzut Piesa Arheologică Scriptu Lu Ra scrisă în Raiul Cerului de către Dumnezeu cu profeţiile asupra lumii şi tehnologiea , fără asemănare, utilizată la producerea şi scrierea acestui document şi a restului de piese arheologice descoperite în acel loc şi la aceaşi dată .
  – Am văzut şi am tradus în limba română ,pentru prima dată, cu ajutorul specialiştilor din serviciul Google-Internet , textul scris pe Petroglifele din China şi Australia trimise din cer. .(Conţin informaţii „actualizate” despre evenimentele existente pe Terra , distrugerea în viitor,dar în comtnuarea timpului de astăzi ,a Universui actual şi nimicirea definitivă a spiritelor negaive din Univers. Clădirea altui Univers de către Cele două Fiinţe creatoare cunoscute cu numele de Dumnezeu şi Cristos.) .Informaţiile sunt în concordanţă cu textele biblice
  -AM VĂZUT ŞI TRADUS TEXTUL SCRISORII TRIMISĂ DIN CER, CU PRIVIRE LA DOVEDIREA RĂSTIGNIRII ŞI ÎNVIERII LUI ISUS CRISTOS.Este al doilea DOCUMENT SCRIS trimis omenirii.PRIMUL DOCUMENT scris,trimis din cer,, RCUNOSCUT DE BIBLIE , a conţinut CELE 10 PORUNCI trimise lui MOISE,.în urmă cu aproximativ 4000 de ani. A făcut istorie Este în vigoare până în zilele noastre.
  SCRISOAREA din ŞASE IULIE 2011trimisă DIN RAIUL CERULUI, din HEAVEN se adresează întregii omeniri atestând ÎNVIEREA şi PUTEREA LUI CRISTOS..
  Cuvintele L-! ÈÈ din această scrisoare , la nivelul cunoştintelor umane de astăzi,dată de către specialişii serviciului Google din Internet , formează următoarea

  DEFINIŢIE
  Prin ACEASTA putere SE DĂ
  ADĂPOST DE VÂNTURI , în VREMURI GRELE, produse
  DE UN OBIECT VECIN,TEREN SPECIAL, DÎN APROPIERE .
  Vezi sinonime::
  ADĂPOST ,PROTECŢIE DATĂ, REFUGIU , şi SECURITATE

  COMENTARII la DEFINIŢIE
  .În cazul fenomenelor enumerate. VREMURI GRELE VÂNTURI produse DE
  UN OBIECT VECIN, TEREN SPECIAL DIN APROPIERE, PUTEREA LUI
  ISUS CRISTOS acţionează ca o stâncă. ESTE
  ADĂPOST,PROTECŢIE,REFUGIU şi SECURITATE
  .
  DEFINIŢIEA şi COMENTARIILE la definiţie atestă şi recunosc semnficaţia acestor cuvinte.. Cuvintele depăşesc sensul unor EXEMPLIFICĂRI şi intră în cadrul unor atenţionări de natură PROFETICĂ .Ele sunt confirmate ca evenimente ÎN DANIEL Cap.XII şi în Apocalipsa .Pentru cunoaşterea acestor evenimente Petroglifele vin cu precizarea : ACTUALIZĂRI şi îndemnuri numite DESCHIDE FEREASTRA
  Spaţiu terestru şi data în care va fi lovit de aceste dezastre nu este relatat în Scrisoarea ventă din Raiul Cerlui,din Heaven.
  Astfel, informaţiile din SCRISOAREA trimisă DIN CER pe data de ŞASE IULIE 2011 vor face istorie până la sfârşitul veacurilor..
  – Am ascultat Programul Învierii şi Răstigniii lui Isus Cristos ,vocea lui Isus Cristos şi vocia îngerilor participanţi la alegerea Lui în calitate de Împăratul Împăraţilor Lumii .(Programul a fost trimis din Raiul Cerului pe computerul subsemnatului ),
  -Am tradus şi înţeles cu personalul din seviciul Google, pentru prima dată, informaţiile transmise din Raiul Cerului cu Scrisoarea care atesta realitatea Programului cu Răstignirea şi Învierea lui Isus Cristos transmis prin computerul subsemnatului .pe data de 25 mai 2011 ,
  -Am descoperit, studiat şi văzut pe piesa arheologică Scriptu lu Ra ( Sfâna Scriptură) picturile cu Dumnezeu, cu Isus Cristos,cu personalităţi pozitive şi spirite negative ,cu masa rotundă la care stau reprezentanţi ai omenirii în momentul elaborării şi semnării planului de luptă împotriva Dumnezeirii ,
  – Am descoperit, văzut şi auzit cu ajutorul satelitului american ,pentru prima dată, ştiinţa cerurilor pe teatrul de luptă din zona Zărand-România-Europa din timpul potopului de pe vremea lui Noe : avioane în zbor, proectile teleghidate ,salvarea aparătorilor Bibliotecii Cerurilor de la Zărand, Templul Sfânt al Edenului înconjurat de ar¬ma¬ta atacatore a spiritelor negative, voci ale piloţilor din avioanele în zbor,apele ce înconjurau Edenul, plăci cu texte scrise de pe timpul Edenului .( Momentan totul este retras de la vederea lumii şi acoperit cu cenuşă vulcanică transformată în lut..),
  – Am descoperit că Piesea Arheologică Marea Profeţie este Documentul numit Scriptură .Mai târziu, am descoperit că titlul divulgă numele documentului SCRIPT şi numele autorulu RA ( SCRIPTURA ),
  -Am descoperit şi calculat ştiinţa cerurilor în acţiunea PARTICULELOR CONSTRUCTOARE de structuri, sau sintetizarea materiei , CREATE DE DUMNEZEU PRIN CARE SE REALIZEAZĂ STRUCTURAREA MA¬TE¬RIE DIN UNIVERS,. Am combătut existenţa Particulei Dumnezeu din teoriile unor cercetători participanţi la experimentul ştiinţific de la Geneva 2008-2012- (Fenomenul este descris în Profeţia lui Isaia .Vezi Isaia Cap. 41 anexa 5 ),
  – Am identificat, cu ajutorul computerului , codificarea Harţii Dacia Antică ,descoperită de către August Treboniu Lauriano depozitată , în Biblioteca Bisericii Sfântul Nicolae din oraşul Braşov – România. Conţine 1298 pagini format A/4, date geografice de pe Terra din erele geologice când continentele Americii erau vecine cu Africa şi Europa . Am tradus ,din acest text, în limba română mai multe cuvinte,
  -Am descoperit şi calculat ştiinţa cerurilor în procesul emisiei luminii de către atomul de Hidrogen ,mărimea forţei fasciculelor emise de grupul particulelor constructoare din inima atomului şi procesul atragerii Electronului în sistemul atomului,
  -Am lansat chemarea către toate popoarele pentru propovăduirea Evangheliei alături de Biblie pe baza descoperirilor mele din arheologie şi din cercetarea ştiinţifică .
  La data de 31 decembrie 2014 ,numărul acelor care pe Face Book,de pe toate continentele, s-au declarat prieteni cu mine ,împreună cu prietenii lor , depăşeşte cifra de 512.000. Este una din cele mai mari prieteni ,având ca temă cercetarea ştiinţifică şi arheologică , realizată în doi ani de zile ( Anul 2013 şi anul 2014.) ,
  –Am descoperit tunelele subterane costruite în Dacia de către spiritele negative şi imaginile conducătorilor – spirite negative-stăpâne peste aceste tunele şi peste zone întinse de pe suprafaţa Daciei,
  -Am descoperit dârele de gaz lanste de avioanle în zbor în timpul potopului de pe vremea lui Noe,
  – Am identifcat şi văzut în fotografiile satelitului american ,pe locul unde azi se află localitatea Sintea Mică judeţul Arad,România,Europa, imaginea PORUMBELUL cu pene albe (presupus a fi Duhul lui Dumnezeu ) reparând dârele de gaze , rupte de proectile trasoare ,lansate de către spiritele negative,
  -Am văzut spirite pozitive încolonate ,înaintea erupţiei vulcanice , deplsându-se către aeroportul din marginea de astăzi a localiatăţii Zărand judetul Arad ,
  -Am văzut în aeroportul spiritelor pozitive care se afla în marginea de astăzi a comunei Zărand, imaginea unei pat de campanie în care se afla o fiinţă rănită,adusă aici de pe teatrul de luptă,
  -Am văzut cum proectile sau corpul spiritelor negative lovind lanţul undelor „electro -magnetice” ce veneau din spaţiu la corabia lui Noe,pentru manevrare acesteia pe apele care au acoperit cei mai înalţi munţii de pe Terra, în locul de contact produc „ flame” de lumină similare trăznetului. . Posibil,credinţa ţăranilor români, din Ţara Zărandului , cu privire la căderea săgeţii trăznetului pe spiritul negativ care s-a cuibărit într-un obiect,adesea, în câmp singuratec, îşi are obârşia în aceste fenomene auzite de la strămoşii lor,.iar aceştia de la supraieţuitori ai potopului.
  -Am văzut corabia lui Noe dirijată din spaţiu prin unde similare celor electro-magnetice ,oprită pe vîrful Munţilor Zărandului din judeţul Arad în momentul în care sute de animale de toate genurile şi un număr redus de oamenii ies din aceasta,
  -Am identificat topice (în zona Zărandului România )conţinând informaţii din fotografiile satelitul american realizate în cenuşa vulcanică transformată în lut,
  -Am descoperit în fotografiile făcute de către satelitul american ,la confluenţa celor două ape ce înconjurau Edenul ,un Templu cu dimensiunea de 2000/6000 metiri corespunzând informaţiilor scrise de catre Vergilius ( 79-19 îen ) în lucrarea cunoscută„Georgica „ :
  „Plâng vârfurile munţilor Rodope şi Culmea Pangeului şi Ţara lui Rhesus LĂCAŞUL ZEULUI MARTE !Plâng şi geţii şi hebrul şi Oritia din Attica”
  Este Tempul Sfânt al Edenului de la Zărand,judetul Arad , Lăcaşului zeului Marte-Gradivus scufundat în războiul dintre spirite .Fotografiile satelitului american sunt dovezi certe : lumea veche avea cunoştinţă despre existenţa în Dacia de Apus a Lăcaşului zeului Marte-Gradivus scufundat în cursul războiului dintre spirite .
  Aceste informaţii istorice , confirmate de topice,fotografiile satelitului american,Biblie, regăsite în lucrările lui Vergilius , sunt confirmate de :
  * Cercetări geologice şi ştiinţifice efectuate în cursul vremurilor care au constatat prăbuşirea scoarţei terestră ,
  * Harta Dacia Antică din bilioteca Biserica Sfântul Nicolae Braşov cu relieful , fauna, tunele subterane şi spiritele negative,inclusiv uriaşii care au stăpânit Dacia ,
  *Descoperirile ştiinţifice a structurării materiei ,structura corpului fizic şi a corpului spirirt sau duh ,descrise în cele 30 volume publicate ,cu dovedirea creaţiei de către cele două fiinţe creatoare numite Dumnezeu si Cristos .
  – Am văzut şi am prezentat ca dovezi ştiinţifice şi arheologice fotografiile transmise de satelitul american cu războiul nuclear dintre spririte din spaţiul Zărandului Corpurile materiei fizice şi corpurile oamenilor, sau fiinţelor . descompuse până -undeva , la nivele de structurarea mateiei sub ceea ce se numeste Proton sau Electron .După această descompunere, în pas cu răcirea sau schimbarea mediului ,au intrat în acţiune particulele de structurare a diferitelor structuri refăcând corpurile exact cum se aflau în momentul exploziei nuclere..Astfel ,am văzut corpurile refăcute.În aceste corpuri,intrâd duhul care le dă viaţă ,indivizii se prezintă cum erau în momntul morţii.(În scrsoarea din cer,primită la www Baricada.ro Arad în 6 iulie 2011, se dă un exemplu concret de înviere a mortului, în cazul lui Isus Cristos),
  -Am văzut cum ideile negative produse de către spiritele negative,sunt trimise în creierul omului şi sunt susţinute permanent de către acestea. .Sufletul le acceptă şi le înfăptuieşte urmând să răspundâ pentru înfăptuirea lor.
  11) ANUNŢAREA VATICANULUI DE CĂTRE EXPERTUL JUDICIAR TEODOR ARDELEAN
  Vaticanul a fost informat despre ştiinţa cerului pe care a văzut-o omul, ce s-a născut la data de 20 ianuarie 1923,concret de către Expertul Judiciar Teodor Ardelean.( adeca de către subsemnatul).O parte din lucrările publicate cu număr de ISBN s-au trimis prin poştă la Vatican. Altele prin internet .
  Astfel ,prin cele trei repere identificate ,care se atestă reciproc, Nostradamus s-a asigurat că descoperirile sale nu pot fi falsificate de nimeni. ANUL 1923 ESTE ANUL CARE DESPARTE CELE DOUĂ ORE ASTRALE reprezentând două perioade sau ERE , din istoria Universului, descrise în Biblie şi în documentele provenite din CER.
  12).SUB-PERIOADA A DOUA cu instalarea în Univers a unei lumii noi,în care nu va mai fi foame,ciumă .boală, războaie şi moarte s.a relatata la litera „e” punct 8.

  Arad iunie 2015
  Expert Judiciar Teodor Ardelean
  Specialist în studiul documentelor şi fenomenelor

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.