Huawei se aliaza cu Microsoft pentru a cuceri Africa

Scris de

Huawei a lansat astazi o versiune modificata a smartphone-ului Ascend W1 cu Windows Phone, proaspat lansat in urma cu cateva saptamani, pe masura ce Microsoft incearca sa isi faca loc in lumea mobila luand cu asalt pietele putin saturate ale “continentului negru”.

Numit Huawei 4Afrika, dispozitivul va fi vandut initial in statele mai bogate: Africa de Sud, Angola, Egipt, Nigeria, Maroc, Kenya si Coasta de Fildes. Gadgetul este disponibil in mai multe variante: albastru, rosu, alb si negru. De asemenea, va fi incarcat cu aplicatii specifice destinate nevoilor Africii, scrise de africani. Microsoft crede ca disponibilitatea continutului local va stimula utilizatorii sa treaca la Windows Phone atunci cand isi cumpara primul telefon inteligent.
La nivel tehnic, specificatiile sunt aceleasi ca si modelul din care se trage: ecran de 4 inci cu rezolutie 800 x 480, procesor dual-core Qualcomm Snapdragon de 1,2 GHz, 4 GB pentru stocare interna si camera de 5 megapixeli. Pretul este imbatabil: doar 150 de dolari.

Microsoft incearca sa aibe succes acolo unde rivalii nu au: iPhone si Samsung Galaxy S III sunt prea scumpe pentru Africa iar acest lucru este o sansa de a pleca din pole-position. “Daca va uitati la actuala rata de penetrare comparata cu SUA sau Europa, care este in jur de 50%, in Africa media este de apropiata de 10%, chiar mai putin in anumite parti”, spune Gustavo Fuchs, directorul diviziei Windows Phone care se ocupa de Orientul Mijlociu si Africa.

Trebuie notat ca Microsoft nu a ales Nokia pentru initiativa sa africana, in ciuda faptului ca Nokia are experienta in realizarea de telefoane ieftine iar modelele Asha domina aceasta categorie de “proto-smartphone-uri”. Mai mult, Microsoft incepe acum practic sa se protejeze un eventual colaps al Nokia sau de cresterea influentei nordicilor in peisajul Windows Phone. Dupa ce a pompat miliarde de dolari in Nokia ca urmare a “parteneriatului” de acum doi ani, Microsoft a inmanat HTC onoarea de a realiza dispozitivele “semnatura” ale gamei, prin lansarea Windows Phone 8X si 8S. Acum cucerirea pietelor aflate in curs de dezvoltare este inmanata Huawei.

Aceeasi strategie o vedem si in zona producatorilor de PC-uri, Microsoft urmand sa furnizeze un credit de 2 miliarde de dolari lui Michael Dell in operatiunea acestuia de delistare a gigantului pe care l-a fondat acum 30 de ani.

Cum era vorba aia, “divide et impera”?

Sursa: The Verge
Sursa foto: Windows blog

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] valuri, chiar daca are ca parteneri nume sonore precum Nokia, HTC, Samsung, LG, Fujitsu, ZTE sau Huawei. Cota sa a coborat sub 3%, in vreme ce Apple are 20% iar Android e la […]

  2. […] dar are acum alte probleme, Samsung nu a prea fost serioasa in sprijinirea platformei, in vreme ce Huawei si ZTE nu prea conteaza pe acest segment. Iar Dell si LG au oprit deja productia din cauza […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.