Lenovo va incepe sa-si produca propriile procesoare

Scris de

Lenovo, al doilea producator mondial de calculatoare si unul dintre cei mai mari furnizori de smartphone-uri din China, va incepe sa isi proiecteze propriile procesoare, cu focus pe cele de telefoane si tablete, scrie EE Times.

Initiativa vine dupa ce Samsung a refuzat sa furnizeze ultimul procesor Exynos pentru grupul chinez, potrivit unor surse citate de publicatie. Insa competitia e mare iar Samsung este principalul rival pe scena smartphone-urilor astfel ca nu e prea stralucit sa fii dependent de un rival. Potrivit Strategy Analitics, Samsung este pe primul loc in China, cu o cota de piata de 17,7% iar Lenovo e pe pozitia a doua, cu 13,2%. Masura copiaza fix ceea ce fac rivalii de la Huawei cu HiSilicon sau Apple cu procesoarele A5/A5X.

Lenovo a folosit pana acum cipuri de la o gama variata de producatori. In 2011 a adoptat procesoarele MediaTek, in vreme ce anul trecut a fost prima companie din lume, cu exceptia Samsung, care a folosit cipurile quad-core Exynos 4, in modelul LePhone K860. In fine, la inceputul acestui an, Lenovo a anuntat telefonul IdeaPhone K900, de 5,5 inci, care integreaza primul procesor dual-core Intel destinat mobilelor.

In luna februarie Lenovo l-a numit pe co-fondatorul Yahoo Jerry Yang ca “observator” in consiliul sau de administratie. De asemenea, Tudor Brown, unul dintre fondatorii ARM, a fost numit director non-executiv.

Compania a mentinut in ultima decada o echipa extrem de mica pentru design de semiconductori cu aproape 10 oameni, insa acum vrea sa isi extinda echipa la 100. Lenovo va angaja 40 de ingineri in zona Shenzen si alti 60 in Beijing.
Pe langa telefoane si tablete una din viitoarele mize ar putea fi, o data cu cresterea puterii cipurilor ARM, implementarea acestora in laptopuri, asa cum cipurile Exynos sunt prezente acum in chromebook-urile de la Google. De asemenea, masura se incadreaza perfect cu indicatiile guvernului de la Beijing de reducere a dependentei externe in IT. Cel mai util ar fi fost sa cumpere ST-Ericsson cand inca mai traia

Sursa: EE Times
Sursa foto: Pocket-Lint

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] nu suporta procesoarele sale. Exista deja smartphone-uri Android de top cu procesoare Intel, precum Lenovo K900. De asemenea, exista mai multe modele de tablete Android cu procesoare Atom decat dispozitive cu […]

  2. […] a ajuns al doilea jucator. Lenovo urmeaza sa atace alte piete mari, precum Rusia si India. Compania a licentiat recent tehnologie ARM, astfel ca in curand isi va putea proiecta propriile procesoare. Si ZTE Corp a consemnat o crestere […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.