Microsoft si Apple detoneaza o bomba nucleara in curtea Google

Scris de

„Razboiul patentelor” a ajuns la faza nucleara: consortiul Rockstar, care a cumparat in 2011 cele 6.000 de patente Nortel pentru 4,5 miliarde de dolari, a dat in judecata Google si un numar de sapte producatori Android: Asus, HTC, Huawei, ZTE, LG Electronics, Pantech si Samsung.

Rockstar nu este altceva decat numele firmulitei in care s-au asociat Microsoft, Apple, dar si Ericsson, BlackBerry si Sony, atunci cand au licitat pentru patentele in cauza. Stiti voi, alea pentru care Google a licitat constante matematice

Banuiesc ca nu e vreo surpriza pentru nimeni faptul ca Rockstar a luat la mitraliat producatorii Android, in ciuda promisiunilor facute de catre Apple si Microsoft legate de modul in care vor folosi patentele…
Inca de atunci Google avertiza, prin vocea avocatului sau David Drummond, ca Microsoft si Apple sunt parte a unei campanii ostile, organizate impotriva Android.
Oficialii Rockstar Bidco pretind, insa, ca ei sunt „independenti” si ca actioneaza separat de actionarii lor.

Cazurile au fost depuse intr-un tribunal din Texas, considerat favorabil entitatilor care se plang de incalcarea patentelor. Concomitent, casa de avocatura care reprezinta Rockstar este McKool Smith, formidabila in astfel de cazuri.

Aceasta a castigat o sentinta de 368 milioane de dolari impotriva Apple, una de 290 de milioane de dolari impotriva Microsoft si un alt verdict de 173 milioane de dolari contra Qualcomm.

„Motor de cautare asociativ”

Plangerea se bazeaza pe un numar de sase patente, din aceeasi familie. Unul dintre acestea este numit „motor de cautare asociativ” si ii listeaza pe Richard Skillen si Prescott Livermore drept inventatori. Patentele in cauza descriu „o masina de advertisement care furnizeaza reclame unui utilizator pentru informatia dorita intr-o retea de date”. Ceea ce suna a motor de cautare, fix ceea ce face Google. Numai ca patentul a fost cerut in 1997, cu un an inainte ca Google sa fie fondata.

Acum avocatii Rockstar se folosesc de faptul ca motorul de cautare a licitat pentru patente, spunand ca Google incalca brevetele sale si continua si acum.

Fenomenul folosirii patentelor in astfel de cazuri a enervat Google de mai multe ori. In februarie, compania a dat in judecata British Telecom nu doar pentru aceasta ca a atacat gigantul in instanta, dar „a si inarmat diversi trolli ai patentelor”…

Sursa: Ars Technica
Sursa foto: GigaOM

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Pana acum Goo[gle este singurul motor de cautare rapid, dar in viitotul apropiat poate fi depasit

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.