Motorola va lansa Moto G, cu procesor quad-core si pret imbatabil

Scris de

Credeati ca doar Nexus 5 are parte de preturi mici? Ei bine, nu, caci Google a insarcinat propria divizie Motorola sa faca acelasi lucru. Doar ca dus la extrem.

Motorola pregateste Moto G, o versiune mai ieftina mult mai titratului Moto X. GSM Arena a postat un fluturas promotional al retailerului Phones4U, care descrie specificatiile tehnice ale dispozitivului. Acesta ar veni cu un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon, tactat la 1,2 GHz, camera de 5 megapixeli si 8 GB de stocare. Ecranul ar fi de 4,5 inci cu rezolutie 1280 x 720, sticla Gorilla Glass si carcasa de diverse culori.

Sistemul de operare ar fi Android Jelly Bean, versiunea 4.3. Iar marele sau avantaj ar fi pretul exceptional, de 215 dolari fara abonament. Evident ca la aceste specificatii nu vom avea co-procesor de miscare sau facilitatile de activare vocala ale fratelui mai mare. Nu se cunoaste data exacta a lansarii, dar pregatiti-va sa fie disponibil in sezonul Sarbatorilor.

Gadgetul pare un amestec intre Moto X (ecran de 4,5 inci, rezolutie 720p) si Nexus 4 (procesor quad-core Snapdragon, 8 GB pentru stocare), astfel ca Google pare a avea o strategie bine-definita pentru Motorola: aceea de a fi Android-ul hardware-ului.

Devaluarea ofertei Apple si Samsung

Mai precis, sa devalueze oferta hardware a concurentilor, de la Apple, la Samsung HTC sau Sony, asa cum Android a fost oferit gratis si a dislocat iOS, BlackBerry si Windows.

Cand utilizatorii vor avea la dispozitie smartphone-uri foarte capabile la preturi foarte accesibile, acestia se vor uita chioras la iPhone 5S sau Galaxy Note 3… Apple incearca aceeasi tactica impotriva Microsoft, dand gratuit sistemul de operare OS X Mavericks, in vreme ce Microsoft cere 119 dolari posesorilor de Windows 7 pentur un upgrade sau 199 de dolari companiilor. La fel si cu suitele iWork si iLife.

Poate va intrebati de ce ar trebui Google sa atace Samsung? Ei bine, pentru ca Samsung a acumulat tot mai multa putere in cadrul Android, atat de multa incat daca ar bifurca sistemul de operare, Google s-ar vedea din nou nevoita sa o ia din nou de la capat in eforturile sale… Acesta este, de fapt, motivul pentru care Google sprijina LG Electronics in domeniul smartphone-urilor si Asus in cel al tabletelor.

Sursa: Engadget
Sursa foto: PocketNow

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.