Microsoft va lansa o tableta care sa concureze iPad si Kindle Fire

Scris de

cialis soft without a prescription

0″ />Microsoft va lansa luni o tableta sau un e-reader care sa concureze direct iPad de la Apple si Kindle Fire de la Amazon, scrie All Things Digital.

Speculatiile implica atat realizarea unei tablete cu Windows RT – versiunea speciala pentru cipuri ARM, cat si a uneia pe arhitectura x86. De asemenea, si un e-reader este in carti, dupa investitia facuta recent de Microsoft in compania care realizeaza Nook.
Anterior, Bill Gates a declarat in cateva randuri ca este fanul utilizarii stylus-ului pe tablete iar in 2010 compania a prezentat un concept numit Microsoft Courier pentru o tableta cu doua ecrane, ca un caiet. De asemenea, compania are pe piata Microsoft Surface 2, cu ecran de 40 de inci si care este mai mult o “masa” si care costa 8.400 de dolari.

Aceasta semnalizeaza o schimbare de paradigma pentru gigantul software, care nu a produs pana acum hardware, astfel incat sa nu-si alieneze partenerii care produc PC-uri, precum Hewlett-Packard sau Dell.
Fiind o companie software, Microsoft a preferat pana acum sa licentieze sistemele de operare, atat pentru calculatoare, cat si pe telefoane si tablete, iar partenerii sai hardware sa produca dispozitivele, realizand pe parcurs si un profit. Microsoft castiga indeosebi din banii pe care ii primeste pentru software, de la Windows si Office pana la Visual Studio sau MsSQL Server.

Brandul Microsoft a mai aparut pe consolele Xbox, dispozitivele Kinect, playerele Zune sau mausii proprii, insa acestea sunt produse din alta categorie, gigantul neconcurand cu producatorii de PC-uri. Singura exceptie este Sony, care oricum nu mai produce smartphone-uri cu Windows Phone si nici tablete Windows, bazandu-se doar pe Android.

Abordarea cu licentierea sistemului de operare nu a avut succes in lumea smartphone-urilor si tabletelor, dominata de combinatia software-hardware a Apple. Anterior, Microsoft a urgentat vendorii de PC-uri sa lucreze indeaproape cu cate un producator de procesoare pentru a avea gata tablete la lansarea din toamna a Windows 8 si Windows RT.

Sursa: All Things Digital
Sursa foto: Crazy Engineers

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.